به گزارش سایت خبری پرسون، بهجز منوچهر هادی، کارگردان سریال نیسان آبی که همسرش یکتا ناصر، در نقش همسر جمشید قاسم پور (نقش اول این سریال) در یکی از سکانسها با لباس و صورت خونی و با اره برقی بهدنبال همسرش میدوید!. در شرایطی که جامعه ایرانی در یکی دو ساله شاهد اینگونه قتلهای فجیع بوده (از خرداد سال گذشته و با مرگ رومینا اشرفی بهدست پدرش) و به قول قدیمیها «نزده میرقصد!» با انتشار و ترویج اینگونه فیلمها، صدها زن قربانی قتلهای ناموسی و خشونتهای خانوادگی شدهاند، آنهم در شرایطی که مجلس شورای اسلامی به جای تصویب و رسیدگی فوری به قانون منع خشونت علیه زنان، بهدنبال فرزندآوری آنها است، اما غافل از اینکه اصل اول زندگی، امنیت روحی و روانی است و به اعتقاد کارشناسان، این مشکلات و کاهش ضریب امنیت روانی، از شرایط بد اقتصادی سرچشمــه میگیرد.
موضوعی که مانعی بزرگ در برابـــر هرگونـــه طرح فرزندآوری محسوب میشود و تا کرامت زنان در جامعه ایرانی که هنوز از سنتهای صد سال پیش و قتلهای ناموسی مانند فیلم قیصر فاصله نگرفتهاند، حفظ نشود، نباید امیدی به بهبود شرایط داشت. لایحه «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت» که پس از گذشت قریب به ۱۰ سال از تدویناش بالاخره دی ماه سال گذشته در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد، همچنان در دست بررسی بهارستان نشینهاست و به گفته سارا فلاحی، سخنگوی فراکسیون زنان مجلس: «جلسات مختلفی برای اعمال اصلاحاتی بر روی آن نیز برگزار شده تا به هنگام ارائه آن به صحن علنی تصویب شده و مجددا به کمیسیون مربوطه بازگشت داده نشود.» در این لایحه دستگاههای اجرایی وظایفی چون تشکیل کار گروه ملی، ارائه گزارش به جامعه و دستگاههای مرتبط، ایجاد سامانه اطلاعاتی، تقویت دفاتر حمایت از زنان خشونت دیده در قوه قضائیه، تدوین اقدامات دادستان کل کشور، تأسیس صندوق حمایت از زنان خشونت دیده و در معرض خشونت توسط وزارت دادگستری، تأمین تفاضل دیه و هزینههای درمانی و... برعهده دارند.
زنان قربانی خشونتهای خانگی
اما در این 10 سال صدها زن و در یک سال اخیر چندین زن و دختر قربانی خشنونتهای خانوادگی شدهاند در حالیکه اتفاقی که در اهواز رخ داد و بریده شدن سر یک زن به دست همسر و بردار همسر، نمایان شدن نوک کوه یخ در کشور ما است و در سال گذشته گزارشهای متعددی از خشـــونت علیه زنان و قتلهای ناموسی منتشر شده است. مطابق با آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، طی چهار سال اخیر همواره بالغ بر ۹۴ درصد معاینات مربوط به مدعیان «همسرآزاری جسمی» پزشکی قانونی معطوف به زنان بوده و از سوی دیگر در رابطه با مدعیان همسرآزاری روانی نیز این آمار در همین بازه زمانی یعنی طی چهار سال اخیر، بین ۵۵ تا ۹۰ درصد برای زنان در نوسان بوده و حتی در مقاطعی نظیر سال گذشته به ۹۴ درصد نیز رسیده است.
اما قتلهای ناموسی داستان دیگری دارد و از آن جمله میتوان به بریدن سر رومینا اشرفی، دختر ۱۳ ساله تالشی از سوی پدرش، قتل ریحانه عامری، دختر ۲۲ ساله کرمانی به دست پدرش با «میله آهنی»، کشتن فاطمه فرحی در آبادان از سوی همسرش که پسرعموی او نیز بود، کشته شدن دختر ۱۶ ساله کرمانشاهی با ضربات چاقوی پدرش، قتل دختر ۱۶ ساله توسط همسرش و اعضای خانوادهاش در لرستان و به رگبار بستن دو دختر نوجوان سیستان و بلوچستانی از سوی خانواده آنها اشاره کرد که تیتر اول رسانهها بود. اما فیلمی از این اتفاقات منتشر نشده است. تا اینکه در عصر روز شنبه، (۱۶ بهمن) مردی سر همسر ۱۷ ساله خود را با انگیزه ناموسی برید و در خیابان چرخاند. آنطور که رکنا گزارش داده، این مرد حوالی ساعت ۱۵ روز شنبه در میدان کسایی خشایار پس از دقایقی که سر همسر خود را در مقابل مردم به نمایش گذاشت، متواری شد. تحقیقات ابتدایی نشان میدهد که این زن نوجوان پیشتر به ترکیه فرار کرده بود و چندی قبل توسط همسرش به ایران بازگردانده شده است.
خدشه به امنیت روانی
کیومرث کشـــوری، سرپرست فرماندهی انتظامی اهواز از بازداشت دو نفر از متهمان به این قتل خبر داده و انگیزه آنها را «مشکلات خانوادگی» اعلام کرده است. او در ادامه افزود: « با سرعت عمل ماموران پلیس یک نفر متهم به قتل که از بستگان مقتول بود، در صحنه جرم دستگیر شد.» همچنین رئیس کل دادگستری استان خوزستان از برخورد قاطع و سریع دستگاه قضائی با عوامل قتل زن جوان اهوازی خبر داد. حجتالاسلام صادق مرادی اظهار کرد: «متاسفانه قتلی در اهواز اتفاق افتاد و متعاقب آن قاتل اقدام به نمایش عمل فجیع خود در یکی از خیابانهای شهر کرده که این امر موجب خدشه به امنیت روانی شهروندان شده است.» وی با بیان اینکه با تلاش پلیس و صدور دستورات قضائی لازم، عوامل قتل شناسایی و ساعاتی پس از حادثه دستگیر شدند، گفت: «دستگاه قضایی استان با متهم این حادثه قاطع و سریع برخورد میکند.»
منبع: آرمان ملی