لزوم جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان در محلات

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام توانمندسازی محلات را یکی از اولویت‌های جدی مجموعه دولت توصیف کرد و گفت: با تقسیم کار خوبی که میان نهادهای حاکمیتی و اجرایی انجام شده توسعه محلات به نحو مناسبی در حال انجام است.

تصویر لزوم جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان در محلات

به گزارش سایت خبری پرسون، دکتر علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه توانمندسازی محلات کشور به صورت جدی از سوی دستگاههای مسئول نظیر کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قدس رضوی، سازمان هلال احمر، سازمان بهزیستی، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و شهرداری های کشور در حال انجام است، گفت: توسعه محلات در کشور ارتباط مستقیم و معناداری در کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد و طلاق در کشور دارد.

وی در این خصوص گفت: محلات آسیب پذیر به تجربه دیده شده که زمینه ای برای رونق اعتیاد و فروش مواد مخدر است و برای همین یکی از مکانیسم‌های در دسترس برای کاهش اعتیاد در کشور توجه به محلات و ارتقای سطح خدمات در این مناطق است.

آقامحمدی با اشاره به اینکه نیازمند یک راهبرد افق گشا در حوزه مبارزه با مواد مخدر در محلات کشور هستیم، تصریح کرد: باید ضمن توجه و کاربست روش های موجود در مبارزه با اعتیاد، بایستی روش های نوین از جمله ارتقای آموزش و سطح عمومی دانش در خانواده‌های محلات به کار گرفته شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه کارها باید بر مبنای میدانی و چهره به چهره در محلات جلو رود، خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت‌های داخلی محلات مثل مساجد، شوراهای محله و سرای محلات و امنای محلات در مبارزه با اعتیاد استفاده لازم به عمل آید.

وی تصریح کرد: مکان‌های فرهنگی و مذهبی باید به عنوان کانون اقدام در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی به کار گرفته شود.

آقامحمدی با تاکید بر این موضوع که مشارکت اجتماعی زمانی تحقق عینی به خود می گیرد که زمینه حضور داوطلبانه مردم و نهادهای مردم نهاد در سرنوشت اجتماعی کشور به سهولت انجام گیرد، گفت: باید زمینه واقعی مشارکت اجتماعی در محلات به صورت میدان دادن به خیرین، معتمدین محلی برای پیشبرد امور محلات کشور فراهم شود و البته در این حوزه اقدامات خوبی در محله‌های آسیب پذیر کشور آغاز شده که بایستی سرعت عمل بیشتری به خود گیرد.

وی اضافه کرد: امروز در محلات بیش از هر چیز این نیاز مطرح است که ساکنین محلی حس و هویت محلی پیدا کنند و با این حس در توسعه محلات شان مشارکت داشته باشند.

آقامحمدی با بیان این موضوع که یکی از تجلی های مشارکت اجتماعی، تسهیل سازی در ورود و سرمایه گذاری نهادهای غیردولتی در کاهش آسیب‌های اجتماعی است، گفت: داده های علمی در دنیا نشان داده که نهاد دولت در بهترین حالت قادر به راهبری یک چهارم امور اقتصادی، فرهنگی و حتی سلامت عمومی است و در واقع ۷۵ درصد امور از اقتصاد تا سلامت دست خود مردم و نهادهای مدنی است و برای همین باید زمینه سازی مداخله گری موثر این نهادها در کشور بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره تصریح کرد: در موضوع مهم اعتیاد هم دولت به تنهایی نمی تواند این معضل بزرگ را مدیریت کند و حل این موضوع در گروی تعامل و هماهنگی نهادهای مردمی با دولت است.

وی گفت: آموزش مستمر همگانی در محلات و همراستایی همه نهادهای حاکمیتی و اجرایی می تواند چاره بخش این معضل در محلات باشد.

دکتر آقامحمدی با اشاره به اینکه امروز موضوع سواد و آموزش عمومی در محلات امری جدی در توانمند سازی محلات است، افزود: به تجربه دیده شده که پایین بودن سواد و عدم تحصیل دانش آموزان خود زمینه ای برای گرایش به اعتیاد می‌شود و برای همین یکی از برنامه های جدی در محلات جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان و تشویق به حضور در مدارس و کلاس‌های آموزشی است.

وی اضافه کرد: یکی از گروه‌های آسیب پذیر در محلات نوجوانان هستند و برای همین در محلات برنامه های منظم فرهنگی و ورزشی برای این طیف در نظر گرفته شده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: تقویت رویدادهای فرهنگی و ورزشی در محلات که امروز با تشکیل تیم‌های فوتبال در محلات رونق گرفته است؛ ضمن تقویت امید و اعتماد به نفس نوجوانان در محلات زمینه‌ای مناسب برای دیده شدن و رشد استعدادهای محلات است.

آقامحمدی در پایان صحبت‌های خود گفت: مجموعه این تلاش‌ها با این هدف صورت می‌گیرد که محلات از زمینه فقر و آسیب‌های اجتماعی فاصله گرفته و بستری برای رشد و توسعه ساکنین باشد.

منبع: ایسنا

368690