به گزارش سایت خبری پرسون، به دنبال تغییر و تحولات اخیر در عرصه سیاسی و شروع کار دولت سیزدهم، آتیه بازار مسکن میتواند متاثر از تصمیمات اقتصادی و غیراقتصادی که دولت جدید اتخاذ خواهد کرد، سرنوشت متفاوتی نسبت به آنچه فعالان بازار در ابتدای امسال پیشبینی میکردند، پیدا کند.
بازار مسکن در ماههای اخیر شرایط فوقالعاده حساسی را سپری میکند چراکه از یکسو عمق رکود در این بازار کمسابقه است و از سوی دیگر بازار به کلی از دسترس متقاضیان مصرفی مسکن خارج شده است.
به دنبال چند دوره جهش قیمت مسکن نه تنها خانه اولیها بازار مسکن را ترک کردهاند، بلکه حتی متقاضیان تبدیل به احسن از هرگونه اقدام برای فروش ملک خود و خرید خانه جایگزین پرهیز میکنند و همچنان این بیم وجود دارد که مبادا در جریان انجام دو معامله، قیمت مسکن تغییر کند و آنها متضرر شوند. در چنین شرایطی برنامههای ارائه شده از سوی دولت جدید برای تنظیم بازار مسکن مورد تشریح و بازگویی قرار گرفته و سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اعلام کرده قصد دارد چند برنامه مهم را برای خروج از بحران فعلی در بازار ملک در اولویت اجرا دهد.
مهمترین برنامه دولت سیزدهم در بخش مسکن، ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی برای چهار سال پیاپی است تا به این ترتیب کمبود عرضه را که به عنوان عارضه بازار مسکن شناسایی کرده، برطرف کند.
همچنین تصمیمات دیگری در ارتباط با سمت عرضه، تقاضا و حتی واسطههای بازار مسکن در برنامههای اعلام شده تشریح شده که البته جزئیات زمان اجرای هر یک از این تصمیمات هنوز بهطور رسمی عنوان نشده است. اطلاع فعالان ساختمانی و علاقهمندان بازار املاک مسکونی از کم و کیف این برنامهها میتواند به فعالان بازار اعم از گروه خریدار، فروشنده، سازنده، مالکان زمین و واسطههای بازار معاملات مسکن و همچنین فضای کارشناسی بازار مسکن در تحلیل دقیقتر از آنچه در چهار سال پیشرو در مسیر بازار مسکن قرار دارد، کمک کند.
منبع: دنیای اقتصاد