به گزارش سایت خبری پرسون از قم، بیژن سلیمانپور معاون استاندار و رییس شورای اطلاع رسانی قم روز دوشنبه در جلسه شورای اطلاع رسانی قم در سالن کرامت استانداری با اشاره به اینکه هم اکنون تنها ۳۰ درصد از جامعه هدف در استان واکسن زدهاند، افزود: تاکنون ۳۹۶ هزار دز واکسن تزریق شدهاست که از این تعداد، کمتر از ۱۰ درصد هر ۲ دوز را دریافت کرده اند که این آمار بسیار پایین است.
او ادامه داد: قم جزو معدود استانهایی بود که با تلاش زیاد توانست گروه سنی هدف واکسن را به ۴۰ سال کاهش داد، ولی با وجود رایگان بودن و افزایش مراکز تجمیعی، واکسیناسیون با استقبال پایین مواجه شدهاست.
معاون استاندار و رییس شورای اطلاع رسانی قم با بیان اینکه تبلیغات رسانهای گستردهای برای واکسن هراسی توسط رسانههای خارجی علیه کشورمان انجام شدهاست، گفت: با توجه به فضای رسانهای علیه واکسن کرونا، ضروری است که اثرگذاری مثبت واکسیناسیون در کاهش مرگ و میر و کنترل کرونا به خوبی برای مردم تبیین شود.
سلیمانپور، دو قطبی دین و علم و واکسن هراسی را از جمله برنامههای دشمن دانست و افزود: تحقیقات انجام شده در کشور نشان میدهد که با اجرای واکسیناسیون، جامعه هدف دریافت کننده هر دو دوز واکسن ایمن شدهاست.
معاون استاندار و رییس شورای اطلاع رسانی قم عنوان کرد: تنها ۵۲ درصد از جامعه هدف بالای ۸۰ سال در استان هر ۲ دوز واکسن کرونا را دریافت کردهاند و این در حالی است که ۹۰ درصد این گروه هدف در کشور هر ۲ دز واکسن را دریافت کردهاند.
سلیمانپور ادامه داد: توسعه گروههای هدف واکسیناسیون، ارائه خدمت در قبال واکسیناسیون، تبیین درست اثرات مثبت واکسیناسیون و اجرای فرهنگ سازی و کار رسانهای از جمله اقدامهای مهم برای ترغیب مردم به واکسن زدن است.
او افزود: مراکز تجمیعی واکسیناسیون در شهرک صنعتی شکوهیه قم ایجاد شده و جامعه کارگری روزانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ دوز واکسن دریافت میکنند.
معاون استاندار قم گفت: سیاست کلی این است که با توجه به احتمال بازگشایی مدارس، معلمان، مدیران مدرسه، پدر، مادر، مادربزرگ و پدربزرگ دانش آموز باید واکسن بزنند به همین دلیل باید کار جدی تری برای تکمیل واکسیناسیون معلمان در استان انجام شود.
او گفت: نحوه بازگشایی مدارس در دستور کار ستاد ملی کروناست و هنوز برای مهرماه ستاد ملی چیزی را اعلام نکرده است، ولی در استان قم آمادگی لازم برای سناریوهای مختلف ایجاد شدهاست.
سلیمانپور، با بیان اینکه یکی از راههای جدی و موثر برای مقابله با کرونا، واکسیناسیون است، افزود: میزان مراکز تجمیعی واکسیناسیون استان از سه مرکز به ۲۸ مرکز افزایش یافته که کار بزرگی در استان انجام شد، ولی این ظرفیت انجام شده با بیاستقبالی مردم در استان مواجه شدهاست.
معاون سیاسی استانداری قم، ادامه داد: ترس و دلهره، ضعف اعتماد عمومی، واکسن هراسی و ایجاد دوقطبیهایی مانند طب سنتی و نوین از جمله دلایل استقبال کم از واکسیناسیون در استان است.
او گفت: ارائه خدمات منوط به واکسیناسیون به ستاد ملی کرونا پیشنهاد میشود تا خدمات دستگاههای مردم با ارائه کارت واکسیناسیون انجام شود تا با این تصمیم، ترغیب مردم به واکسن زدن افزایش یابد.
سلیمانپور، با بیان اینکه آموزش از اول مهرماه بدون یک روز تعطیلی آغاز میشود گفت: از اول مهر نظام آموزشی کشور کار خود را آغاز میکند، ولی در مورد نحوه کار تعلیم و تربیت و اینکه آموزش به صورت حضوری، غیرحضوری و یا نیمه حضوری باشد، منتظر تصمیم ستاد ملی کرونا هستیم.
معاون مطبوعات و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز در این جلسه گفت: هجمهای علیه واکسن در فضایی مجازی در حال انجام است به همین دلیل ضرورت دارد در شبکههای اجتماعی استان نیز فعالیتهای گستردهتر رسانهای انجام شود.
محمدجواد محرابی با اشاره به آغاز واکسیناسیون گروه هنرمندان در استان عنوان کرد: باید از ظرفیت هنرمندان برای برای ترغیب مردم به واکسن زدن استفاده کرد.
او ادامه داد: هنرمندان قشر اثرگذار در جامعه هستند به همین دلیل میتوان از تولید محتوا برای تشویق مردم به واکسن زدن از هنرمندان استان کمک گرفت.
محرابی ادامه داد: «پویش من واکسن زدهام، شما چه طور؟» در استان شروع شده و در رسانههای مختلف استان ترویج شدهاست که ضرورت دارد این موضوع تقویت شود.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۷ خردادماه پس از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر اساس آخرین رنگبندی اعلام شده توسط نرمافزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی و از ۲۳ تیرماه مجددا در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شدهاست.
منبع: قمنیوز