به گزارش سایت خبری پرسون، مجلدات دوم و سوم مجموعه داستانهای شاهنامه نوشته محسن دامادی بهتازگی توسط انتشارات کتابسرای نیک منتشر و راهی بازار نشر شدهاند.
جلد نخست این مجموعه، داستان «هفتخان رستم» بود و جلد دوم اینمجموعه، داستان «رستم و سهراب» است؛ داستانی که گویی همه آن را میدانند، اما باور عمومی روایتی است که غالبا بعضی نقالان قهوه خانه گفتهاند. طبق روایت نقالان، رستم از روی بیخبری و نادانسته، با سهراب به میدانِ مبارزه رفت و فرزندِ خود را کُشت.
دامادی نویسنده اینکتاب با استناد به شاهنامه، اصلِ داستان را به گونهای دیگر بازآفرینی و در قالب داستان روایت کرده است. او مینویسد: «چه رازی در این داستانِ کم نظیرِ شاهنامه نهفته است؟ چرا رستم با آنکه فرزندِ خود را شناخت، در یکی از زیباترین داستان های اندوه بار (تراژیک) جهان با او مبارزه کرد و او را کشت؟ رازِ ماندگاری و محبوبیتِ نامِ رستم، حتا پس از کشتنِ فرزند، از چیست؟»
جلد سوم مجموعه پیشرو هم داستان «زال و رودابه» است؛ قصه عشقی ممنوع بینِ جوانی سیستانی و دختری از کابل. زال و رودابه خلاف خواسته پدران و حاکمان، شیفته و شیدای یکدیگر شده و برای اینکه به وصال هم برسند، باید با مذهب و سنت یکدیگر مبارزه کنند یا به تفاوتهای آن کنار بیایند.
دامادی درباره اینداستان هم نوشته است: «زال و رودابه داستانِ عشق و دلدادگی است. عشقی که ممنوع میشود! گویی فردوسی بزرگ میگوید: بلای جدایی به خاطرِ رنگ، نژاد، مذهب و مرز، پیشینهای کهن دارد؛ زخمی است که تازه مانده، اگر هنوز بالاترین جلوهی ضد انسانی، یعنی جنگ و جنایت زنده و بارز است… اما در داستانِ زال و رودابه، عالیترین نشانههای زندگی یعنی فداکاری و پایمردی نیز نقشی پر رنگ دارد.»