به گزارش سایت خبری پرسون از سیستان و بلوچستان، عادل عفتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: ۲۱ هزار نفر اهالی روستایی پاییندست از منفعت ساخت بندآبخیزداری نلینت بخش باهوکلات بهرهمند میشوند.
وی بیان کرد: این طرح با هدف انتقال روان آبهای حاصل از بارندگی به اراضی کشاورزی و جنگلی و مرتعی پایین دست از خردادماه ۱۳۹۸ اجرایی شده است.
فرماندار دشتیاری در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: کنترل سیلاب، مدیریت روان آب و کنترل فرسایش خاک، توسعه کشت سیلابی در دشت دمپگ و شهبیکزهی، احیای مراتع و توسعه فعالیتهای دامداری، ایجاد اشتغال پایدار و افزایش فعالیتهای وابسته به کشاورزی، جلوگیری از مهاجرت ساکنان منطقه و افزایش امید به تولید و زندگی از دیگر اهداف اجرای این طرح آبخیزداری است.
او با اشاره به اینکه این طرح در ۲ فاز ادر حال اجراست، خاطرنشان کرد: در فاز نخست عملیات اجرایی به میزان ۶۹ هزار مترمکعب پِی کنی، خاکبرداری ۱۳۵ هزار مترمکعب و خاکریزی متراکم ۳۲ هزار مترمکعب، عملیات سنگی ملاتی با طول هزار و ۲۰۰ متر با عرض نهایی تاج به اندازه پنج متر با هزینهای بیش از ۵۳ میلیارد ریال انجام شده است.
عفتی ادامه داد: در فاز دوم نیز عملیات سنگی و ملاتی به میزان هزار و ۸۰۰ متر مکعب، عملیات ریپ رپ (استحکام بخشی تاج و بدنه سازه) به میزان هشت هزار و ۵۰۰ مترمکعب و حمل و پخش مصالح تونان به میزان ۱۸ هزار مترمکعب در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه ساخت بند خاکی نلینت یکی از خواستههای دیرینه مردم منطقه دشتیاری بوده و بارها اعضای شوراهای اسلامی، کشاورزان و قشرهای مختلف مردم پیگیر آن بودند، خاطرنشان کرد: کشاورزی یکی از ظرفیتهای مهم بخش دشتیاری است و کشاورزان برای کارهای آبخیزداری و حل مشکلات منطقه پیگیریهای زیادی انجام دادند.
منبع:ایرنا