به گزارش سایت خبری پرسون، مریم سادات ظهوریان با بیان اینکه افراد برای ارتباط ورودیهای متفاوتی مانند کانال دیداری، شنیداری، حسی و... دارند، عنوان کرد: برای افرادی که کانالهای ورودی ارتباط شان دیداری است و به ظاهر اهمیت میدهند ملاک ظاهری اهمیت دارد و نباید نادیده بگیرند.
وی ادامه داد: رسیدگی به ظاهر فقط نشاندهنده این نیست که میخواهیم زیبا و جذاب باشیم بلکه یکی از ابعاد نشاندهنده میزان اهمیت ما به جامعه، خانواده و... است و حتی لباسی که در خانه میپوشیم نیز نشاندهنده میزان ارزش ما برای اطرافیان است.
چهره در ذهن ما چگونه ساخته میشود؟
وی با تأکید بر اینکه در ازدواج ظاهر شرط لازم است، اما شرط کافی نیست، بیان کرد: برخی اوقات فرد ظاهری معمولی دارد؛ اما با آشنا شدن با نوع نگرش و شخصیت درونی که دارد زیبایی چهرهاش پررنگتر میشود گاهی نیز فرد چهره زیبایی دارد، اما زمانی که صحبت میکند نظر بقیه تغییر میکند؛ زیرا صحبت نتیجه تراوشها فکری است و زمانی که افکار ما برونریزی میکند، چهره ظاهری ما نیز در نظر دیگران متفاوت تغییر میکند.
ظهوریان ادامه داد: گاهی ممکن است برخی از فاکتورهای ظاهری و باطنی به قدری پررنگ باشند که برخی نقصهای ظاهری دیده هم نشود و این امر بستگی دارد که چه فاکتوری برای طرف مقابل مهم است.
وی با اشاره به اینکه ملاک ظاهری در طبقات پایین قرار دارد، اما زوجین باید در نظر هم ظاهری قابلقبول داشته باشند، اظهار کرد: انسان همیشه زیبایی ظاهری را دوست دارد؛ اما زمانی که زیبایی ظاهری در مقابل باطن افراد قرار میگیرد اگر زیباترین ظاهر هم داشته باشند؛ اما همیشه از هر لحاظی در مشاجره باشند بعد از مدتی زیبایی ظاهری به چشم نمیآید و ممکن است تبدیل به یک دشمن زیبا شود همچنین ملاکهای باطنی میتواند زیبایی چهره را عادی کند.
این پژوهشگر خانواده بابیان اینکه زیبایی در میزان وقوع خیانت تأثیر زیادی ندارد بلکه مسئله خیانت به ابعاد روحی، فکری، فرهنگی و تربیتی که در شخصیتسازی اهمیت زیادی دارند برمیگردد. اظهار کرد: با گزارهای که خانمها باید زیباتر باشند موافق نیستم؛ اما به دلیل ظرافتی که زن باید در رفتار داشته باشد زن و زیبایی تلفیقشدهتر هستند همچنین معیارهای زیبایی زن و مرد متفاوت است و ممکن است برخی ویژگیها در زنان و برخی در مردان زیبایی محسوب شود.
بهترین مطالب را در زمینه انتخاب همسر، ازدواج و مسائل زناشویی را در بخش زناشوئی سایت پرسون بخوانید.
زن و مرد نباید برای هم عادی شوند
وی با تأکید بر اینکه زوجین باید خود را باسلیقه هم منطبق کنند، بیان کرد: این تلاش باید برای همیشه و تا زمانی که زندگی ادامه دارد، وجود داشته باشد و زن و مرد نباید برای یکدیگر عادی شوند؛ اما زوجین بدانند که هیچگاه فرد به حالت اولیه برنمیگردد و این تلاش برای طرف مقابل باید قابلدرک باشد.
وی ادامه داد: شخصیت و ظاهر افراد ترازویی است که همیشه در تعادل قرار دارد؛ زیرا زمانی که فرد ۲۰ ساله است قدرت و زیبایی بیشتر و تجربه کمتری دارد و با گذر سن این توازن متفاوت میشود، اما این موازنه ادامه دارد مثلاً تراوشهای فکری و شخصیتی بیشتر میشود و زیبایی ظاهری کمتر میشود.
وی بابیان اینکه گاهی ممکن است فرد با تصادف یک بیناییاش را از دست بدهد؛ اما آیا شخصیت این فرد باید ازنظر همسرش از بین برود؟ یادآور شد: زیبایی یک ملاک است و زوجین باید تلاش کند و منطبق باسلیقه هم بماند، اما این ملاک نباید بهگونهای باشد که اگر بعد از مدتی زیبایی از دست دادند شخصیت و موقعیتشان را نیز از دست بدهند.
ظهوریان با اشاره به اینکه وقتی وارد یک جاده میشویم باید توجه کنیم چه چیزهایی برای رسیدن به مقصد به ما کمک میکند، بیان کرد: در یک جاده شیب، عرض، آسفالت، شلوغی مهم است، ولی درختها و موقعیتهای رفاهی در جاده میتواند کمک کند لذت را بیشتری بهرهمند شویم؛ اما چیزیهایی که ما را سالم به مقصد میرساند فاکتورهای اصلی هستند و مجتمعهای رفاهی فقط تسهیلات بهتری میدهند و در رسیدن به هدف نقش زیادی ایفا نمیکنند.
این پژوهشگر خانواده ادامه داد: در هر عرصهای که میخواهیم وارد شویم باید هدفگذاری انجام دهیم و مشخص کنیم که کدام المانها به ما برای رسیدن به هدف کمک میکند.