به گزارش سایت خبری پرسون از مرکزی، سید علی آقازاده روز شنبه در نشست ستاد مدیریت کرونا استان مرکزی افزود: تصمیم منع موقت محدودیت تردد شبانه در استان با توجه به رفت و آمد کاندیداها و عوامل اجرایی ستادهای انتخاباتی اتخاذ شده است.
وی اظهار داشت: موج چهارم کرونا در این استان کمرنگ شده و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استان مرکزی مصوبه منع موقت محدودیت تردد شبانه را باید به ستاد ملی مدیریت کرونا اعلام کند تا زمینه اجرایی آن در آستانه انتخابات ۱۴۰۰مهیا باشد.
استاندار مرکزی گفت: کاهش تدریجی شیوع بالای ویروس کرونا به صورت پلکانی ۲ هفته اخیر در کشور اتفاق افتاده و استان مرکزی در آمار بستری بیماران و شاخص خدمات سرپایی به مبتلایان کووید ۱۹ نسبت به میانگین کشوری وضعیت بهتری دارد و شاخصهای آن پایینتر است.
آقازاده با بیان اینکه استان مرکزی در شاخص بستری رتبه ۲۲ کشور و در تعداد فوت شدگان رتبه ۱۶ را دارد، بیان کرد: وضعیت تثبیت شده کنونی نتیجه مشارکت مردم، کادر درمان و رعایت جدی پروتکلهای بهداشتی بوده و همراهی مردم در زدن ماسک قابل تقدیر است.
وی در ادامه افزود: تمهیدات و امکانات لازم برای برگزاری انتخابات پرشور و در سایه رعایت دستورالعملهای بهداشتی برای استان مرکزی فراهم شده و نظارت جدی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در روند تبلیغات نامزدها اعمال میشود.
استاندار مرکزی اظهار داشت: تبلیغات انتخاباتی بهصورت تجمع افراد از جمله نگرانیها بود که به ویژه در تفرش، آشتیان و فراهان تدابیر خاص برای پیشگیری از تجمع اتخاذ شده است.
آقازاده گفت: از همه مردم و هواداران کاندیداهای ریاست جمهوری، مجلس و شوراهای اسلامی شهر و روستا درخواست میشود که حفظ سلامت مردم در اولویت برنامههای تبلیغی آنان باشد و پروتکلهای انتخاباتی را رعایت کنند.
وی افزود: با تدابیر خاص ستادهای انتخابات هیچ نگرانی در خصوص کرونا برای شعب اخذ رای وجود ندارد و فرمانداران با حساسیت بر این موضوع نظارت میکنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: دستورالعمل ویژه ویروس کرونا به ستادهای انتخاباتی استان ابلاغ شده و باید مفاد آن با جدیت رعایت شود تا با نقض دستورالعمل برای رای دهندگان خطری ابتلا به وجود نیاید.
بهروز اکرمی افزود: چهارده ماه است که کشور و دنیا با مخاطرات کرونا دست و پنجه نرم میکنند و بهترین راه پیشگیری از شیوع بیشتر این ویروس با سویههای جدید رعایت شیوهنامهها است.
وی اظهار داشت: میانگین انجام تست سریع کرونا در استان مرکزی از ۱۶ درصد به هشت درصد کاهش یافته که نشان دهنده وضعیت مطلوب است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: نگرانی مجموعه بهداشتی استان برگزاری نشستهای تبلیغاتی نامزدها و تجمع مردم در فضاهای سربسته است که این مسئله برای حوزه انتخابیه آشتیان، تفرش و فراهان باید با نظارت بیشتری انجام شود.
دکترمحمد جمالیان افزود: محل پخت، بستهبندی و توزیع غذا برای ستادهای انتخاباتی باید زیرنظر دستگاههای ناظر بهداشتی استان باشد و این مهم به روز انتخابات موکول نشده و از هماینک اقدامات با جدیت دنبال شود.
وی اظهار داشت: فرمانداریها باید برای هرگونه تجمع که عامل انتشار کووید ۱۹ است برخورد کنند زیرا ایناجتماعات در استانهای دیگر موجب رقم خوردن تجربه تلخ و اوج گیری دوباره ویروس کرونا و رنجش کادر درمان و نگرانی شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز گفت: مبتلایان کووید ۱۹ این استان از هفته سوم خرداد در مقایسه با هفته دوم خردادماه از یک هزار و ۱۷۵ به ۸۱۵ مورد رسیده است.
دکترعلی علیمحمدی افزود: شمار افراد بستری در مراکز درمانی استان از ۱۴۳ به ۱۱۰، و خدماتگیران سرپایی کووید ۱۹ این خطه از ۱۳۹ مورد به ۷۰۵ بیمار رسیده و در قیاس آمار هفته دوم و سوم خرداد فوت شدگان از ۳۳ نفر به ۱۷ نفر رسیده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی گفت: منع محدودیت تردد شبانه با موضوع انتخابات به صورت موقت نیازمند امور کارشناسی است و اگر تاثیرات این تصمیم در شیوع دوباره کرونا اثر محدود دارد انجام شود.
محسن خیرمند افزود: متاسفانه برخی صاحبان اصناف در مرکز شهر اراک نسبت به زدن ماسک کم توجه هستند که دستگاههای متولی باید در این زمینه با جدیت بیشتری نظارت داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: خاموشی روشنایی پارکها در هنگام شب موجب بروز خطرات جانی و امنیتی است بنابراین باید برای این مهم هم تدابیر لازم اتخاذ شود.
رئیس پلیس راهور استان مرکزی نیز گفت: ۴۰ هزار و ۲۰ مورد تخلف تردد شبانه از اول فروردین تا اول تیرماه امسال به ثبت رسیده که منجر به جریمه ۵۰۰ هزار تومانی برای خودروهای غیربومی و همچنین ۴۵ هزار و ۷۸۳ مورد اعمال قانون به میزان ۲۰۰ هزار تومان جریمه شده است.
سرهنگ سید علی حسینی افزود: ۲۰ هزار و ۷۰۶ مجوز تردد نیز امسال توسط فرمانداریهای استان صادر شده است.
وی اظهار داشت: یکهزار و ۷۶۲ مورد پرونده رسیدگی به واحد اجرایی پلیس راهور در خصوص اعتراض به جریمه امسال توسط پلیس راهور تشکیل شده است.
کرونا، ویروس شایعی است که هرسال زمستان با علایم سرماخوردگی مشاهده میشد، اما از سال ۲۰۰۲ این ویروس جهش ژنتیکی داشته و ابتدا خود را با بیماری سارس، پس از آن مرس و در حال حاضر به شکل کووید ۱۹ نشان داده که با دوره نهفتگی ۲ تا ۱۴ روز و با تظاهراتی نظیر تب بالا، سرفه،تنگی نفس، سردرد و گاهی با اسهال و استفراغ همراه است.
انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی شهر و روستا و میاندورهای مجلس به صورت همزمان ۲۸ خردادماه جاری برگزار میشود.