در تحلیلی مطرح شد:

تلاش بی ثمر اسرائیل در تغییر رویکرد کاخ سفید نسبت به توافق هسته‌ای

یک پایگاه خبری در گزارشی تحلیلی با نقل قول از کارشناسان اسرائیلی مطرح کرد که با وجود مخالفت‌ها و تلاش‌های رژیم صهیونیستی، کاخ سفید سیاستش را نسبت به بازگشت به توافق هسته‌ای تغییر نداده است.
تصویر تلاش بی ثمر اسرائیل در تغییر رویکرد کاخ سفید نسبت به توافق هسته‌ای

به گزارش سایت خبری پرسون، پایگاه خبری مدیا آنلاین در گزارشی درباره توافق هسته‌ای ایران و احیای آن نوشت: رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هفته گذشته در گفت‌وگو با روزنامه فایننشال تایمز گفت، با توجه به وضعیت ایران، «این که کشوری تا ۶۰ درصد غنی سازی اورانیوم انجام دهد، موضوعی جدی است و تنها کشورهایی که بمب تولید می‌کنند در این سطح غنی‌سازی انجام می‌دهند». در عین حال، مذاکرات در وین در جهت تلاش برای بازگرداندن آمریکا و ایران به پایبندی به توافق هسته‌ای ادامه یافته است.

در ادامه این گزارش با مطرح شدن ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران آمده است: تلاش فعلی دولت بایدن برای بازگشت به توافق هسته‌ای در پی خروج یک‌جانبه دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا از این توافق در سال ۲۰۱۸ انجام می‌شود. این اقدام رئیس جمهور پیشین آمریکا به دنبال افشای مدارک محرمانه ایران از سوی اسرائیل مطرح شد که حاکی از آن بود ایران به دنبال تسلیحات هسته‌ای بوده است. پس از عقب نشینی ترامپ از توافق، ایران پیش‌رفت سریعی در برنامه هسته‌ای‌اش حاصل کرد، تعهداتش را نسبت به دیگر امضاکنندگان توافق نادیده گرفت.

این پایگاه خبری ادامه می‌دهد: کاخ سفید در ابتدا نتوانست در مسیر خواسته‌اش، یعنی احیای توافق هسته‌ای پیش برود اما اعضای دیگر توافق که شامل روسیه، چین و متحدان اروپایی آمریکا می‌شود، بارها نسبت به مذاکرات احیای توافق هسته‌ای که از ماه آوریل آغاز شده است، دیدگاه‌هایی خوش‌بینانه را مطرح کرده‌اند. در حالی که تمام امضاکنندگان توافق تمایلشان را برای احیای توافق ابراز کرده‌اند، متحدان آمریکا در منطقه درباره این هدف ابراز نگرانی کرده‌اند. قابل توجه ترینشان اسرائیل است که در همان ابتدای امضا شدن توافق در سال ۲۰۱۵ با آن مخالف بود. اسرائیل حکومت ایران را یک تهدید برای موجودیتش می‌داند. در واقع، مقامات ایرانی بارها تمایلشان را برای حذف کردن اسرائیل از روی نقشه اعلام کرده‌اند. اسرائیل قویا در کارآمد بودن توافق هسته‌ای برای برنامه هسته‌ای ایران تردید دارد و از این که این توافق به دیگر مسائل مربوط به ایران، مانند حمایتش از گروه‌هایی مانند حزب‌الله و حماس در منطقه نمی‌پردازد، انتقاد می‌کند.

این گزارش می‌افزاید: اسرائیل تلاش کرده است کاخ سفید را درباره خطرات بازگشت به توافق هسته‌ای، «چنان که هست»، متقاعد کند اما نتوانسته است سیاست آمریکا را تغییر دهد. ایتان گیلبوآ یکی از اساتید عضو مرکز مطالعات راهبردی دانشگاه بار-ایلان در اسرائیل، به مدیا لاین گفته است که «شانس اسرائیل در اعمال نفوذ بر مرحله اول نزدیک به صفر است. در اعمال نفوذ بر مرحله دوم شانس بهتری دارد». گیلبوآ مرحله اول در سیاست کاخ سفید مبنی بر بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای را از مرحله دوم آن مبنی بر دست‌یابی به توافقی «طولانی‌تر و مستحکم‌تر» متمایز می‌کند. این توافق جدید قرار است بازه زمانی توافق را افزایش دهد و به موضوعات دیگری هم بپردازد که مهم‌ترین آن‌ها برای اسرائیل و مخالفان دیگر ایران در منطقه، فعالیت‌های ایران در خاورمیانه و برنامه موشک‌های بالستیکش می‌باشد.

علاوه بر این، در گزارش مدیا لاین مطرح شد: گیلبوآ همچنین می‌گوید که « مشکل این است ایران می‌خواهد تمامی تحریم‌ها از جمله تحریم‌هایی که ارتباطی به برنامه هسته‌ای‌اش ندارند، در مرحله اول لغو شوند. این تحریم‌ها مرتبط با (نقض) حقوق بشر و دیگر موضوعات هستند». طبق گفته او، اگر آمریکایی‌ها با لغو تمامی تحریم‌ها موافقت کنند، وسیله نفوذشان را برای اطمینان یافتن از توافقی گسترده‌تر به کلی از دست می‌دهند. از این رو، اسرائیل باید این واقعیت را بپذیرد که توافق هسته‌ای بدون تغییر احیا خواهد شد، اما باید تلاش‌هایش را بر اطمینان یافتن از این متمرکز کند که تعداد قابل ملاحظه‌ای از تحریم‌ها پابرجا می‌مانند.

مدیا لاین همچنین نوشت: راز زیمت کارشناس امور ایران در هیئت مطالعات امنیت ملی دانشگاه تلاویو با نظر گیلبوآ موافق است و به مدیا لاین در این باره گفته است که اسرائیل «هیچ شانسی» برای تغییر دادن رویکرد آمریکا نسبت به توافق ندارد. طبق گفته او، آمریکایی‌ها به موضع خودشان پایبند هستند که طبق آن مهم‌ترین چیز در حال حاضر بازگرداندن ایران به جای خودش است، یعنی موضع آن‌ها این است که اولین قدم بازگرداندن ایران به پایبندی به توافق و بازگردانی گام‌های برداشته شده رو به جلو در برنامه هسته‌ای‌شان است. زیمت در عوض پیشنهاد می‌کند که اسرائیل بر توافق با آمریکا بر سر آن‌چه بعدا پیش خواهد آمد، تمرکز کند، مثلا این که چه اتفاقی خواهد افتاد اگر ایران از توافق تخطی کند یا حاضر به مذاکره درباره توافقی بهتر در آینده نباشد.

302098

سازمان آگهی های پرسون