به گزارش سایت خبری پرسون، حمیدرضا امیرذهنی با اشاره به اینکه هر بیمار مبتلا به کرونا بسته به شرایط بیماری، نیازمند توصیه خاصی برای انجام فعالیتهای ورزشی است، اظهار کرد: افراد مبتلا به نوع خفیف بیماری کرونا که درگیری ریوی زیادی ندارند، میتوانند به فعالیتهای روزمره خود طی دوران قرنطینه ادامه دهند و یا در محل قرنطینه پیاده روی کنند اما فعالیتهای سنگین و شدید که با ایجاد خستگی در بیمار همراه است، توصیه نمیشود.
امیرذهنی ادامه داد: این بیماران پس از بهبودی میتوانند میزان فعالیتهای ورزشی خود را افزایش دهند؛ به طور مثال دوچرخه سواری، دویدن و یا هر ورزش هوازی برای این افراد پس از بهبودی منعی ندارد.
وی به بیماران مبتلا به کرونا با علائم شدیدتر اشاره و خاطرنشان کرد: ترمیم بافت ریه در افرادی با علائم شدید بیماری، حداقل یک ماه و نیم تا سه ماه زمان میبرد و در موارد شدیدتر، ممکن است بخشی از حجم ریهای که تخریب شده، ترمیم نشود.
امیرذهنی با بیان اینکه ۶۰ درصد ریه برای تنفس طبیعی و بدون تنگی نفس کفایت میکند، گفت: هر چه سطح فعالیت بدن بالاتر برود، بسته به نیاز بدن و شدت فعالیت، بخش یا تمامی ۴۰ درصد باقیمانده ریه باید به کمک ۶۰ درصد دیگر بیاید پس هر چه شدت درگیری ریه در بیمار مبتلا به کووید ۱۹ شدیدتر باشد، احتمال بروز تنگی نفس یا اُفت سطح اکسیژن افزایش مییابد.
این متخصص بیماریهای داخلی تأکید کرد: این اُفت اکسیژن و فشار وارد شده به بدن، عوارضی را ایجاد میکند بنابراین به بیماران مبتلا به کرونا با علائم شدید، توصیه میشود برای انجام فعالیتهای ورزشی در طول بیماری یا پس از بهبودی حتماً با پزشک معالج خود مشورت کنند.
وی به لزوم تلاش بیماران مبتلا به کرونا برای بازگشت به زندگی عادی و جلوگیری از بیتحرکی اشاره و تصریح کرد: این افراد باید هر چه سریع تر با افزایش فعالیتهای بدنی به زندگی عادی برگردند اما میزان این فعالیت بسته به شدت بیماری در فرد باید توسط پزشک معالج تعیین شود.
امیرذهنی با بیان اینکه هیچ تفاوتی در توصیههای ورزشی به افراد مبتلا به کووید ۱۹ با نوع جهش یافته و یا انگلیسی آن نیست، گفت: تا این لحظه هیچ شواهدی مبنی بر شدیدتر بودن علائم یا تفاوت بالینی جدی بین نوع جهش یافته این ویروس با سوش وحشی ووهان گزارش نشده و بیشترین نگرانی ما افزایش تعداد مراجعات بیمارستانی است که سبب افزایش عوارض در بیمارانی خواهد شد که ممکن است دیرتر به بخش مراقبتهای ویژه برسند.