به گزارش سایت خبری پرسون، با افزایش بیماری در جوامع مختلف، مردم بیشتر با بیماری آشنا شدند و به همین دلیل در مراحل مقدماتی به مراکز درمانی مراجعه کردند و میزان مرگومیر نسبت به ابتدای همه گیری کاهش یافت.
البته دسترسی راحتتر به داروها و مشخصشدن داروهای مؤثر بر این بیماری نیز بیتاثیر نبود. تجربه ثابت کرده است در زمانهایی که قوانین بازدارنده و محدودکننده با جدیت اعمال میشود، موج بیماری تا حدی مهار میشود ولی به محض آسودگی مردم از کاهش موارد بیماری، مجددا رعایت پروتکلها به فراموشی سپرده میشود و به همین دلیل است که تاکنون سه موج کووید ۱۹ در کشور گزارش شده که متاسفانه منجر به داغدارشدن تعداد زیادی از خانوادهها شده است.
استفاده از تجهیزات فردی از همان روزهای اول پاندمی به عنوان مهمترین عامل پیشگیری از شیوع بیماری معرفی شد؛ متاسفانه کماکان درصد استفاده از ماسک در شهرهای بزرگ کم است و تعداد قابلتوجهی از مردم نحوه استفاده صحیح از آن را نمیدانند.
مسافرتهای زیاد جادهای و ازدحام افراد در مراکز خرید و رستورانها نیز مزیدبرعلت شده که کنترل چرخش ویروس با موققیت کامل همراه نباشد.
در کنار دستورالعملهای بهداشتی، شاید تنها راه عملی کنترل بیماری واکسیناسیون همگانی باشد که با توجه به تولید محدود آن در دنیا در خوشبینانهترین حالت تا پایان سال ۱۴۰۰ عملیاتی میشود بنابراین در حال حاضر تنها راه مبارزه با ویروس، اجرای سختگیرانه قوانین محدودکننده است.
دکتر علیرضا فاطمی - متخصص بیماری های عفونی
منبع: روزنامه جام جم