مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان:

هیچ مجوزی برای استفاده از مازوت در صنایع اصفهان صادر نشده است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با عنوان اینکه هیچ مجوزی برای استفاده از مازوت به عنوان سوخت در صنایع و نیروگاه‌های استان صادر نشده است گفت: در صورت گزارش تخلف‌های احتمالی در این زمینه با آن برخورد جدی می‌شود.

به گزارش سایت خبری پرسون از اصفهان، در چند روز گذشته مطالبی در شبکه های اجتماعی مطرح شد که یکی از دلایل احتمالی تشدید آلودگی هوا در مناطقی از جمله اصفهان را استفاده برخی از صنایع از مازوت عنوان کردند.

منصور شیشه فروش افزود: با وجود افزایش کم سابقه مصرف گاز در استان در روزهای اخیر و بروز برخی محدودیت ها برای توزیع گاز در بین برخی صنایع و نیروگاه ها اما هیچ اجازه ای برای استفاده از مازوت بدلیل شرایط آلودگی اصفهان داده نشد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: نظارت درباره این موضوع به عهده اداره کل حفاظت محیط زیست است و اگر موردی بود باید برخورد کند.

وی با تاکید بر اینکه تعارفی با کسی وجود ندارد و با متخلفان برخورد قاطع می شود، اظهار داشت: به همه صنایع ابلاغ شده است که سیستم های خود را متناسب با شرایط آلودگی هوای اصفهان تنظیم کنند.

شیشه فروش با اشاره به شناسایی دست کم ۲۵۰ واحد صنعتی آلاینده در اصفهان، خاطرنشان کرد: این استان دارای حدود ۶۵۰ معدن فعال، ۲ هزار واحد سنگبری، ۶۰۰ واحد سنتی تولید آجر، ۷۲ شهرک صنعتی و ۲ میلیون خودرو است.

وی با بیان اینکه دیروز چهارشنبه شرایط خاص آلودگی هوا در اصفهان حاکم بود، تصریح کرد: وجود مه سنگین، پایداری هوا، رطوبت زیاد و سرد شدن دما تا سه درجه سانتی‌گراد زیر صفر منجر به آلودگی شدید در کلانشهر اصفهان شد.


بیشتر بخوانید؛

اتمام 15 پروژه فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان در سال 99


شیشه فروش با اشاره به اینکه بدلیل این شرایط ۱۳ پرواز به مقصد اصفهان یا از فرودگاه اصفهان به سایر نقاط کشور، لغو شد، اظهار داشت: فرودگاه بین المللی شهید بهشتی اصفهان بدلیل اینکه در منطقه خشک قرار دارد در فصل زمستان با آلودگی زیاد مواجه است و دیروز دید افقی در آن حتی به نزدیک صفر رسید.

وی به تشکیل کمیته اضطرار آلودگی هوای اصفهان در روز چهارشنبه گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: پیشنهادی از مرکز بهداشت اصفهان بعنوان تعطیلی به این ستاد نرسیده بود هرچند برای تعطیلی باید وزارت کشور و تهران تصمیم بگیرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه امروز و فردا در اصفهان بارش خواهیم داشت و مقداری از حجم آلاینده ها کاهش می یابد، افزود: بارش شامگاه چهارشنبه آلودگی هوای کلانشهر اصفهان را کاهش داد.

شیشه فروش با تاکید بر اینکه حل معضل آلودگی هوای اصفهان نیاز به نگاه ملی دارد، گفت: لازم است که سازمان حفاظت محیط زیست موضوع اصفهان را در کارگروه آلودگی کشور مطرح و بررسی کند و اعتبارات و طرح های کلان ملی برای رفع آن و اجرایی شدن کامل قانون هوای پاک در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه در استان اصفهان هرکاری که برای کاهش آلودگی هوای اصفهان لازم بوده، انجام شده است، تصریح کرد: بعنوان مثال استان حداقل به ۳۰ ایستگاه پایش کیفی هوای دیگر نیاز دارد و برخی ایستگاه ها نیز قدیمی است و نیاز به نوسازی دارد که همه این موارد نیازمند تخصیص اعتبارات کافی است.

به گفته ایرج حشمتی مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان، میانگین شاخص کیفیت هوای کلانشهر اصفهان در ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه سوم دی از مرز ۲۰۰ (AQI) عبور کرد و تعدادی از ایستگاه‌های سطح شهر در مرز شاخص کیفی ۳۰۰ (AQI) قرار داشت.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.

هفته گذشته نیز شاخص کیفی هوای اصفهان در برخی روزها به ۱۷۰ تا ۱۸۰ رسید و حتی روز چهارشنبه گذشته بیست و ششم آذر تعطیل اعلام شد.

آلودگی هوا یکی از چالش‌های اساسی کلانشهر اصفهان و شهرهای صنعتی اطراف آن است که کارشناسان تاکید دارند برای برون‌رفت از وضع موجود باید تدابیر اصولی اندیشید و برنامه‌های عملیاتی و راهکارهایی بر اساس تحقیقات علمی و دقیق در پیش گرفت.

بر اساس گزارش مرکز ملی تغییر هوا و اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست، اصفهان در بین هشت کلانشهر ایران (شامل تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، شیراز و اراک) رتبه نخست آلودگی هوا را دارد.

منبع: ایرنا

225785