به گزارش سایت خبری پرسون، سید حسن خمینی گفت: انتخابات به عنوان یکی از مظاهر حرکت ملی و حرکت مردمی، برای جمهوری اسلامی، ایران، فردای این مملکت و حل مشکلات، مثل آب برای ماهی است. حضور مردم یک امر بسیار مهم است که ان شاء الله واقع شود.
یادگار امام با تأکید بر اینکه کشور مشکلات شدید اقتصادی دارد و دولت بر آمده از یک پشتوانه رأی ضعیف توان حل مشکلات را ندارد، گفت: همه در عمر کوتاه یا بلند خودمان لمس کردهایم، جاهایی که مردم بودهاند، توانستهاند و توانستهایم مشکلات را به راحتی حل کنیم. انتخابات به عنوان یکی از مظاهر حرکت ملی و حرکت مردمی، برای جمهوری اسلامی، ایران، فردای این مملکت و حل مشکلات، مثل آب برای ماهی است. حضور مردم یک امر بسیار مهم است که ان شاء الله واقع شود.
حجتالاسلام و المسلمین سید حسن خمینی صبح امروز طی سخنانی در مراسم تجدید میثاق قوه قضائیه با آرمانهای امام خمینی(س)، گفت: عالم دنیا دار ثبوت نیست و دار اثبات است. ما با نمودها و ظواهر سر و کار داریم و واقعیت و حقیقت مربوط به آن دنیا است. شاید بتوان مفهوم این موضوع را از یک آیه قرآن دریافت. خداوند وقتی میخواهد تعبیری از قیامت به دست دهد، میفرماید «ما شما را متحول میکنیم». در جای دیگر میفرماید «مکه را هم زیر و رو میکنیم، همان طور که باغ یمن را زیر و رو کردیم».
یادگار امام افزود: تعبیر امیرالمؤمنین(ع) که مرحوم طالقانی اول انقلاب به کار میبردند این است که «خداوند شما را زیر و رو میکند». مصیبتهایی که میآید و میرود همان آزمایشها هست، اما همه برای این است که زیر و رو شویم و بتوانیم تحول ایجاد کنیم.
وی اظهار داشت: پیامبر(ص) رازها را میشناخت، اما گفت من به ظاهر با شما برخورد میکنم و کاری به واقعیتهایتان ندارم. ما درونمان هزاران صفت داریم که خداوند آنها را پنهان کرده است؛ چیزهایی داریم که مردم نمیدانند. اما دایره زندگی ما باید بر اساس ظواهر باشد. اما این ظاهرها گاهی ظاهر قول و گاهی ظاهر حال است. قاعده احسان در حقیقت اشاره به همین است. میگوید اگر نیت شما احسان است، ضمان و کیفر نمیآورد.
سید حسن خمینی در ادامه با اشاره به وظایف دستگاه قضایی، گفت: بسیار در موضع قضاوت مهم است که ما به ظاهر حال افراد تمسک و توجه کنیم. در نظام قضایی تمسک، توجه و توسل به همین ظواهر بسیار هم در چشم و ضمیر جامعه عدالت را شیرین و پیشبینیپذیر میکند. نقاطی که از این خارج میشویم و وارد شناخت نیات از مسیری غیر عقلایی میشویم، یا بالعکس چون میدانیم آدم خوبی است، اگر احکام را مطابق ظواهر حال انجام ندهید، ظواهر حال را عرف میفهمد، بگوییم نه این واقعا آدم خوبی است و قصد و غرضی نداشته، ممکن است چون فردی را میشناسم نیتش را خیلی راحت احراز کنم و کسی که این گونه نیست را همسان با او حکم نکنم؛ و این از لغزشگاهها است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتخابات رئیس جمهوری، گفت: هفته آینده انتخابات خیلی مهمی داریم؛ از حیث تأثیری که در زندگی مردم دارد. اما حضور قاطبه مردم بسیار مهم است. کشور مشکلات شدید اقتصادی دارد؛ حتی در حوزه فرهنگ هم گسلها و شکافهایی وجود دارد و در حوزههای دیگر هم کم و بیش هست. اما به شهادت همه کارشناسان، «قدرت ملی» راهگشای این است.
یادگار امام ادامه داد: دولت بر آمده از یک پشتوانه رأی ضعیف، یا توان حل مشکلات را ندارد و یا بسیار پرهزینهتر این مسیر را طی خواهد کرد. لذا برای خودمان، فرزاندانمان، آینده این کشور و حل مشکلاتی که بخشی از آن به تک تک مردم بر میگردد، همه مسأله انتخابات را جدی بگیریم. مرحله دوم اهمیت این است که چه کسی انتخاب میشود اما به اندازه اصل انتخابات اهمیت ندارد.
وی یادآور شد: از روز اولی که امام بزرگوار ما آمدند، همه هویت کشور را بر دو رکن «اسلام» و «مردم» قرار دادند. حتی به تعبیری میتوان گفت که مردم را هم درون اسلام معنا کردند. هر جا سیل حمایت مردم بود از حوادث عبور کردند. دهه 60 حتما تجربه مدیران جامعه از فضای فعلی کمتر بود؛ آن پشتوانههای عظیم بود که مشکلات را بر میداشت. مقام معظم رهبری تعبیری دارند که هر جا آب مطهِر حضور مردم بود، از هر مشکل و دسیسهای به راحتی میشود عبور کرد؛ و واقعا همین طور است.
سید حسن خمینی افزود: همه در عمر کوتاه یا بلند خودمان لمس کردهایم، جاهایی که مردم بودهاند، توانستهاند و توانستهایم مشکلات را به راحتی حل کنیم. انتخابات به عنوان یکی از مظاهر حرکت ملی و حرکت مردمی، برای جمهوری اسلامی، ایران، فردای این مملکت و حل مشکلات، مثل آب برای ماهی است. حضور مردم یک امر بسیار مهم است که ان شاء الله واقع شود.
منبع: جماران