اقتصاد بین الملل

مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های خبری درباره اوضاع اقتصادی جهان را در حوزه اقتصاد بین الملل پرسون بخوانید.

ریوین که آمازون در سال ۲۰۱۹ سرمایه‌گذاری ۷۰۰ میلیون دلاری آن را رهبری کرد، از زمان عرضه اولیه سهام خود بیش از ۷۵ درصد سقوط کرده است.
نرخ تورم در منطقه یورو برای ششمین ماه متوالی به بالاترین رقم خود رسیده است و تردیدهای بیشتری را در مورد نحوه واکنش بانک مرکزی اروپا برانگیخته است.
وال استریت ژورنال گزارش داد صادرات نفت ایران در سه ماه اول امسال به 870 هزار بشکه در روز رسیده است که 30 درصد از میانگین صادرات سال 2021 بیشتر است.
پس از آنکه روسیه رسما اعلام کرد که صادرات گاز به بلغارستان و لهستان را متوقف کرده است، قیمت گاز در بازار انرژی اروپا بیش از 20 درصد بالا رفت.

بازارهای مالی که از قبل نگران چشم‌انداز افزایش شدید نرخ بهره ایالات‌متحده، افزایش تورم جهانی و جنگ اوکراین بودند، این هفته به دلیل ترس از کندی رشد اقتصادی در چین متلاطم شدند.
گوگل از زیان ۱.۰۷ میلیارد دلاری در سرمایه‌گذاری‌های دارایی خود خبر داد که باعث کاهش سود ۹۹ سنت به ازای هر سهم شد.
قیمت هر اونس طلا امروز با ۲.۹۰ درصد کاهش به ۱۹۰۲ دلار و ۸۰ سنت رسید.
قیمت هر بشکه نفت برنت امروز با ۱.۲ دلار افزایش به ۱۰۳ دلار و ۵۲ سنت رسید.
قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی امروز با ۰.۳۶ درصد افزایش به ۱۹۰۴ دلار و ۶۴ سنت رسید.
ایلان ماسک که خود را مدافع سرسخت آزادی بیان می‌خواند، از نظارت بر محتوا در توییتر انتقاد کرده و می‌خواهد الگوریتم اولویت دهنده توییت‌ها، عمومی باشد و با دادن قدرت بیش از حد در این سرویس به شرکت‌هایی که تبلیغ می کنند، معترض است.
نایب رئیس کمیسیون اروپا به تایمز لندن گفت: اتحادیه اروپا در حال آماده کردن تحریمها علیه واردات نفت روسیه است. اما مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اظهار کرد: کشورهای عضو هنوز درباره ضرورت تحریم کامل نفت و گاز روسیه در واکنش به جنگ در اوکراین به نتیجه نرسیده اند.
محموله‌های بیشتر گرید نفتی ابوظبی (موربان، داس و آپرزاکوم) در ماه‌های آینده به اروپا روانه خواهند شد تا کمبود ناشی از حذف نفت روسیه را جبران کنند.
در هفته‌های اخیر، یکی از ریسک‌هایی که اقتصاد جهان را تهدید کرده، قرنطینه‌های فراگیر در شهرهای بزرگ چین بوده است. سیاستی که دولت چین برای مهار موج جدید همه‌گیری کرونا اجرا کرده سیاست «تحمل صفر» است و طبق آن دولت مقررات بسیار سختگیرانه، از جمله تعطیلی مراکز تولید و در خانه ماندن مردم را اعمال کرده است. در نشست مشترک بهاره صندوق بین‌المللی پول و بانک‌جهانی که هفته پیش برگزار شد، هر دو نهاد پیش‌بینی خود از نرخ رشد اقتصاد جهان در سال‌جاری میلادی را پایین آوردند. بانک جهانی که سه‌ماه پیش معتقد بود امسال اقتصاد جهان ۱/ ۴‌درصد رشد خواهد کرد، اکنون رقم رشد را ۲/ ۳‌درصد پیش‌بینی کرده است. علت اصلی کاهش پیش‌بینی، جنگ اوکراین است؛ اما اعمال قرنطینه در ده‌ها شهر بزرگ چین نیز در این کاهش نقش داشته است.
وزیر انرژی اتریش گفت: «اتریش 80 درصد وابسته به گاز روسیه است. بنابراین تحریم گاز این کشور در حال حاضر برای ما ممکن نیست، همان‌طور که برای سایر کشورها هم امکان ندارد. ماهیت تحریم‌ها این است که به ما اجازه دهد ماندگارتر از ولادیمیر پوتین باشیم. اما این کار بدون گاز غیرممکن است».
سازمان آگهی های پرسون