تجربه برگزاری انتخابات الکترونیکی در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی موجب شده تا وزارت کشور مجددا پیشنهاداتی را برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به صورت الکترونیکی به شورای نگهبان ارائه کند.
احمد علیرضا بیگی درباره اینکه آیا محمد مخبر که سرپرستی دولت سیزدهم را بر عهده دارد میتواند در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، گفت: آقای مخبر میتواند کاندیدا شود، ایشان هم شرایطی همانند رئیسجمهورِ بر سر کار را دارد که برای برگزاری انتخابات هم رئیس دستگاه اجرایی کشور است و هم میتواند کاندیدا باشد.
اینکه کدامیک از افرادی که طی روزهای آتی نامزدی خود را برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری اعلام میکنند و موفق به ورود به پاستور خواهند شد، آینده مشخص خواهد کرد؛ اما شواهد نشان میدهد چنانچه شرایط به سمت انتخاب نزدیکترین فرد به تفکر رئیس دولت سیزدهم پیش برود، سعید جلیلی احتمالا شانس زیادی را برای نشستن بر صندلی سلف خود خواهد داشت.
شورای نگهبان از ۱۵ الی ۲۱ خرداد صلاحیتهای ثبتنامکنندگان را بررسی میکند و روز ۲۲ خرداد اسامی نامزدهای انتخابات دولت چهاردهم منتشر خواهد شد. بهگفتهی سخنگوی ستاد انتخابات، مهلت تبلیغات کاندیداها از ۲۳ خرداد الی ۶ تیرماه است و رأیگیری برای انتخابِ نهمین رئیسجمهور ایران در روز ۸ تیر ۱۴۰۳ انجام خواهد گرفت.
کشورهای جهان درباره روند پیگیری امور اجرایی کشور پس از درگذشت یا عزل رئیس جمهور، قوانین متنوعی دارند و هر کدام بازه زمانی مشخصی را مدنظر قرار داده اند.
رسانه خبری و تحلیلی پُرسون آخرین لیست کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری که حاصل شنیده ها، گمانه زنی ها و لیست هوادران علاقمندان به کاندیداتوری برخی از چهره های سیاسی است را منتشر میکند و در صورت تمایل چهره های سیاسی نسبت به بروز رسانی و انتشار آن اقدام خواهد کرد.
سخنگوی شورای نگهبان ضمن اعلام این خبر که شورای نگهبان با برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در ۸ تیر موافقت کرد، گفت: صحت مرحله دوم انتخابات مجلس در ۲۱ حوزه انتخابیه تایید شد.
در هشتم تیرماه چه کسی جایگزین ابراهیم رئیسی میشود؟
طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان درباره روند قانونی اداره کشور در پی شهادت رئیسجمهور و در پاسخ به اینکه دوره رئیس جمهور بعدی ایران یک ساله است یا چهار ساله؟ گفت: اینها مواردی است که خودمان هم باید در شورای نگهبان درباره آن صحبت کنیم؛ پس از بررسیهای دقیقتر توضیحات لازم را ارائه خواهم داد.
ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره ۲ مرحله دوم دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اعلام کرد ساعت ۸ صبح پنجشنبه، زمان تبلیغات نامزدهای انتخاباتی پایان مییابد.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: آخرین مهلت ثبتنام نمایندگان نامزدها تا ساعت ۱۴ روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت است که نامزدها از طریق مراجعه به این سامانه میتوانند نمایندگان خود را معرفی کنند.
انتخاب رییس مجلس دوازدهم مختصاتی متفاوت از ادوار قبل دارد؛ رقابتی برای ریاست در بهارستان و تعیین سهمها در بین اصولگرایان، انتخاباتی برای وزنکشی جریانها و عرضهاندام چهرهها. ۴ چهره از جانب برخی جریانات اصولگرا برای رقابت با محمدباقر قالیباف برای ریاست مجلس دوازدهم تعیین شدند؛ مجتبی ذوالنوری، نصرالله پژمانفر، علی نیکزاد و منوچهر متکی.
رئیس جمهور انتخابات را جلوه روشن مردمسالاری دانست و بر ضرورت فراهم کردن زمینه حضور گسترده مردم در مرحله دوم انتخابات و تمهید تمامی امکانات برای تکمیل حماسهآفرینی آنان در انتخابات 11 اسفند 1402 تاکید کرد.