انتخابات رقابتی

انتخابات ریاست جمهوری تا چند وقت دیگر برگزار می شود اما برخلاف آنهایی که معتقدند در این انتخابات رویه های مرسوم تغییر خواهد کرد و شرایط برای انتخاباتی رقابتی و خوب فراهم خواهد شد، اما به نظر نمی رسد که تاکنون شورای نگهبان رویه های گذشته خود را تغییر دهد.
تصویر انتخابات رقابتی

به گزارش سایت خبری پرسون، سیدمصطفی هاشمی طبا فعال سیاسی در یادداشتی نوشت: انتخابات ریاست جمهوری تا چند وقت دیگر برگزار می شود اما برخلاف آنهایی که معتقدند در این انتخابات رویه های مرسوم تغییر خواهد کرد و شرایط برای انتخاباتی رقابتی و خوب فراهم خواهد شد، اما به نظر نمی رسد که تاکنون شورای نگهبان رویه های گذشته خود را تغییر دهد. لذا تفاوتی با انتخابات مجلس نخواهد داشت مگر اینکه شورای نگهبان شیوه خود را تغییر دهد و افراد مختلف العقیده و مختلف الرویه ای به میدان بیایند.

اما مشکل این است که افراد از هر طیف و جناح سیاسی که بیایند نمی توانند سیاست هایی را پیش ببرند که مسائل اصلی کشور را هدف قرار داده و آنها را حل کند. بنابراین تصور می شود که این مساله پوپولیسم شامل حال اصولگرایان و اصلاح طلبان با هم شود و به همین دلیل هم هیچ یک از این جریان ها سیاست های مدونی را قبل از انتخابات ارائه نمی کنند. فقط صرفا وعده هایی از این جنس می شنویم که مردم ایران مردم بزرگی هستند و باید برای مردم کارهایی صورت بگیرد.

در شرایطی که کشورمان در زمینه های مختلف دچار مشکل است باید یک نفر در انتخابات پیدا شود و شرایط کشور را بنویسد و برای هرکدام از مشکلات راه حل جدا گانه ای به جامعه ارائه دهد. اگر نه همه تبلیغات یکی است و وعده هایی می دهند. همان طور که اصولگرایان در دولت های گذشته خود وعده هایی دادند آقای روحانی و اطرافیانش نیز وعده هایی دادند که تحریم ها را برطرف می کنیم. یعنی مثل اینکه همه خود را در دنیا حاکم می دانند. لذا ا گر یک نفر که برنامه مدونی برای حل مشکلات کشور داشته باشد هم انتخاب نشود می تواند برای آینده کشور یک خط مشی مشخصی مطرح کند.

در نتیجه اگر هم شورای نگهبان سعه صدر زیادی به خرج دهد، سیاست های خود را تغییر دهد و فضا برای حضور همه طیف های سیاسی بازتر شود در نهایت هیچ تغییری رخ نخواهد داد. چون کسی نمی آید به طور مشخص مشکلات کشور را مطرح و راهکار و راه حل های این مشکلات را ارائه کند. لذا سال هاست که مسائل کشور را به اصطلاح خلبان ها روی «اتو پایلوت» گذاشته اند که همین طور جلو برود تا ببینیم چه می شود. در حالی که امروز احتیاج داریم که سیاست ها به صورت قوی پایه ریزی شود.

برنامه هفتم را هم که نوشته اند بر همین مبناست و در آن مشخص نیست اولویت کشور چه چیزهایی است. هیچ کس هم نمی گوید اولویت من چیست. همه افرادی هم که می آیند می گویند مردم! ما شما را دوست داریم برای شما کار می کنیم و نمی گویند که اولویت های کشور چیست و چه راه حل هایی برای مشکلات کشور داریم. برای همین امر است که از تولید صد درصد بنزین داخلی به این رسیدیم که طبق آمار ۲ تا ۵ میلیون دلار بنزین وارد می کنیم. هیچ راه حلی برای این مسائل هم وجود ندارد.

هیچ کدام از نامزدها از هر طیفی هم حاضر نیستند که روش بدهند، محدودیت ها را بگویند و مسائل را مطرح کنند. در نتیجه تا زمانی که در رویه ها رویکردها و عملکردها شاهد تغییرات ملموسی نباشیم نمی توان انتظار نتایج شگرف داشت.

منبع: آرمان ملی

680269