اظهارات اخیر نفتالی بنت در خصوص فریب بازرسان آژانس از سوی جمهوری اسلامی ایران درواقع یک جریان سازی جدیدی از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا در آستانه نشست شورای حکام تلقی میشود.
همزمان با گمانهزنیها درخصوص به بنبست رسیدن مذاکرات هستهای بین ایران و 1+4 و همچنین افزایش فشار غرب علیه جمهوری اسلامی ایران، آژانس بینالمللی انرژی اتمی که یک نهاد فنی، حقوقی و کارشناسی است، طبق رویه سیاسی مسبوق به سابق، با انتشار دو گزارش غیرسازنده و خصمانه درباره فعالیتهای هستهای ایران ادعاهای جعلی و ساختگی رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران را مطرح کرد.
بسیاری از کارشناسان پرونده هستهای ایران معتقدند که اساسا مخاطب گزارش رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایران، نه شورای حکام بلکه مقامات رژیم صهیونیستی بوده است؛ چرا که متن، لحن و محتوای این گزارش به هیچ عنوان فنی نیست و صرفا حالت یک بیانیهی سیاسی دارد.
به گفته وال استریت ژورنال، مدارک آژانس بینالمللی انرژی اتمی و اسناد پیوست شده به زبان فارسی از تاکتیکهای ایران در مواجهه با بازررسی نهاد اتمی وابسته به سازمان ملل متحد حکایت دارد.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ما امروز به عنوان یک قطب در تولید کیت غربالگری نوزادان در جهان مطرح و جزو پنج کشور اول قلمداد می شویم که لطف الهی مشمول حال همکاران ما بوده است.
پس از انجام عملیات تروریستی ناموفق در یکی از ساختمانهای متعلق به سازمان انرژی اتمی کشورمان، ایران تصمیم به انتقال تجهیزات تاسیسات تولید سانتریفیوژ به نطنز را گرفت.
رییس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه بحث فنی در مذاکرات وین تمام و مشخص شده است، گفت: سایتها و مراکز هستهای آسیب دیده سامان یافتهاند و در حال حاضر طبق قانون اقدام راهبردی، فعالیتهای آنها به صورت کمی و کیفی در حال انجام است.
رئیس سازمان انرژی اتمی در مراسم شانزدهمین سالروز ملی فناوری هستهای گفت: انتظار داریم آژانس بینالمللی انرژی اتمی نسبت به اجرای وظایف قانونی خود متعهد باشد.
محمد اسلامی گفت: ما در این سازمان متعهد میشویم که به هیچ عنوان از ادامه فعالیتهای صلح آمیز هستهای در کشور کوتاه نخواهیم آمد و تا لحظه آخر و به طور مستحکم در راه پیشبرد برنامههای ارزشآفرین برای شما مردم عزیز تلاش خواهیم کرد.
کشورهای غربی از همان ابتدای مذاکرات وین با اصل غنی سازی به ویژه در سطوح بالای آن (مثل ۲۰ درصد و بالاتر) مخالف بودهاند و تمایل دارند که همهی این مواد به خارج از کشور انتقال یابد.
طرفین غربی یکدیگر را مسئول چنین شرایطی معرفی می کنند، اما خوب یا بد، توافقی در حال شکلگیری بود که در صورت تحقق، فرصتی دوباره را به ایران برای ایجاد موقعیتی متفاوت از آنچه به آن مبتلاست، ایجاد میکرد.