تغذیه و سلامتی

صفحه تغذیه و سلامت با رویکردی تخصصی به ارائه مطالبی در زمینه های سلامت،بهداشت و تغیه سالم می پردازد.

تحقیقات نشان می‌دهد نوجوانانی که صبحانه می‌خورند عملکرد تحصیلی بهتری دارند؛ محققان معتقد هستند که صبحانه مواد مغذی ضروری برای سیستم عصبی را برای تقویت قدرت مغز تامین می‌کند.

یک متخصص طب ایرانی فلفل، دارچین، کندر و زعفران را از گیاهان پرکاربرد برای درمان بیماری آلزایمر در طب سنتی ایرانی معرفی کرد. وی تاکید کرد که این گیاهان باید در ترکیب با دیگر گیاهان دارویی استفاده شوند تا عوارض جانبی آنها کاهش یافته و اثربخشی بیشتری داشته باشند.
یک مطالعه جدید نشان داده کودکانی که با ناامنی غذایی در ابتدای زندگی روبرو بوده یا مادرشان در زمان بارداری ناامنی غذایی را تجربه کرده، شاخص توده بدنی (BMI) بالاتری دارند و با خطر بیشتری برای ابتلا به چاقی یا چاقی شدید مواجه هستند.

کنجد حاوی انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و چربی‌های سالم‌ است و می‌تواند به سلامت قلب، دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی کمک کند. اما شاید این موضوع را ندانید که استفاده از این ماده خوراکی مغذی برای همه توصیه نمی‌شود.
افزایش شمار بیماری‌های منتقله از طریق پشه مانند ویروس نیل غربی بسیاری از آمریکایی‌ها را نگران کرده، اما این حشرات مزاحم گرده‌افشان‌های مهمی هم هستند و از دست دادن آن‌ها می‌تواند اثرات نامشخصی بر زنجیره غذایی بگذارد.

نتایج مطالعه‌ای جدید نشان داده است که نوعی درمان رادیواکتیو می‌تواند به طور چشمگیری نتایج درمان سرطان پروستات را در هماند مراحل اولیه ارتقا ببخشد. این کشف، امیدهای تازه‌ای را برای بیماران مبتلا به این بیماری ایجاد نموده است.

قبل از کشف انسولین و همچنین داروهای ضد دیابت رایج، بیماران دیابتی با گیاهان دارویی و درمانهای سنتی معالجه می شدند. تاکنون تاثیر مثبت بیش از ۱۲۰۰ گیاه دارویی در کاهش میزان گلوکز خون و یا کاهش عوارض ناشی از آن شناخته شده است.
داروهای رایج بدون نسخه و تجویزی، عوارض جانبی خفیفی ایجاد می‌کنند و نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند، با این حال، در موارد نادر، مگر فردی به اجزای خاصی از دارو حساسیت داشته باشد، یا با الکل و سایر مواد مخدر مخلوط شده باشد، می تواند خطرناک باشد.
مصرف غذا‌ها و نوشیدنی‌های گرم و خشک در تابستان می‌تواند اثرات منفی بر سلامت و تعادل مزاج بدن داشته باشد و از نگاه طب سنتی برخی غذا‌ها در این فصل نباید مصرف شود.
تیروئید یک غده درون‌ریز است که نقش مهمی در سلامت عمومی‌ بدن دارد. پس عجیب نیست که وقتی عملکرد تیروئید دچار مشکلی می‌شود، تمام بدن از آن تأثیر می‌گیرد و اگر تیروئید خوب کار کند، باقی عملکردهای بدن نیز روبه‌راه خواهد بود.
کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، بر استفاده از نان‌های تیره تاکید کرد و گفت: سبوس، ارزش غذایی را افزایش می‌دهد.
مطالعات گذشته همچنین طب مکمل و جایگزین را برای کمک به درمان سرطان سینه مثبت ER، از جمله مکمل‌های آنتی اکسیدانی، یوگا، تمرین‌های تمرکز حواس و طب سوزنی مورد بررسی قرار داده‌اند.
یک مطالعه بزرگ در فنلاند نشان می‌دهد که گروهی از غذاها که ممکن است گزینه‌های سالمی به نظر برسند، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهند.

بر اساس یافته‌های پیشین، افزایش چربی کبد و تولید آنزیم‌های خاص کبدی بر سلامت مغز و بروز بیماری آلزایمر نقش دارد، اما طبق تحقیقات جدید، پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای سبز تأثیر مثبتی بر سلامت مغز و کند کردن روند پیری مغز دارد.
سازمان آگهی های پُرسون