استان‌ها

اخبار منتخب استان‌ها در پُرسون؛ پوشش کامل و فوری مهم‌ترین اخبار و رویدادهای هر استان ایران با تحلیل دقیق و گزارش‌های اختصاصی. تازه‌ترین اتفاقات استانی را همین حالا دنبال کنید!

مهمترین اخبار

شهرداری اصفهان در قالب پویش «به احترام مردم»، از ۴۰ دستگاه ماشین‌آلات مدرن خدمات شهری رونمایی کرد تا با نوسازی ناوگان موتوری، کیفیت نظافت و خدمات‌رسانی در این کلان‌شهر وارد فاز جدیدی شود.

رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی کشور در رده بزرگسالان، امروز پنجشنبه در روز دوم این پیکارها با برگزاری مسابقات رده‌بندی و فینال پنج وزن نخست در سالن پورشریفی تبریز پیگیری شد و نفرات برتر اوزان ۵۷ تا ۹۷ کیلوگرم معرفی شدند.

ستاد مدیریت بحران استانداری آذربایجان‌ غربی با هدف پیشگیری از شیوع ویروس آنفلوانزا، تمامی مدارس استان را در روز پنج‌شنبه چهارم دی‌ماه تعطیل و آموزش را به‌صورت غیرحضوری اعلام کرد.

در پی برکناری معاون سیاسی و امنیتی استاندار اردبیل و حواشی شکل‌گرفته در ماه‌های اخیر، وزیر کشور با صدور حکمی، ابراهیم امامی را با پیشنهاد استاندار و تأیید معاون سیاسی وزارت کشور، به‌عنوان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل منصوب کرد.

برای نخستین بار رکوردی که صنعت پتاس را تکان داد؛

مدیرعامل پتاس خوروبیابانک: خوروبیابانک رکورد تولید ماهانه پتاس را شکست

برای نخستین‌بار در تاریخ فعالیت مجتمع پتاس خوروبیابانک، میزان تولید ماهانه این مجتمع در آذرماه سال جاری از مرز ۶ هزار تن عبور کرد و به ۶ هزار و ۵۹ تن رسید؛ رکوردی که حاصل برنامه‌ریزی دقیق، بهینه‌سازی فرآیندها و تلاش شبانه‌روزی کارکنان این مجموعه صنعتی است.

رییس اورژانس پیش‌بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز از مصدومیت ۶ نفر بر اثر سقوط یک دستگاه آسانسور در شهرک صنعتی سیمین‌دشت شهرستان فردیس خبر داد و اعلام کرد مصدومان پس از اقدامات اولیه درمانی به بیمارستان منتقل شدند.

علیمحمدی، رئیس کل دادگستری استان ایلام، در دیدار با سازمان‌های مردم‌نهاد با تأکید بر مأموریت دستگاه قضایی در اجرای عدالت، هشدار داد که هرگونه کوتاهی در خدمت‌رسانی به مردم عواقب جدی به دنبال خواهد داشت و بر نقش اثرگذار سمن‌ها در افزایش سازش و پیشگیری اجتماعی تأکید کرد.

مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران از برگزاری جشنواره ملی تئاتر ایثار در روزهای ۲۶، ۲۷ و ۲۸ دی‌ماه به میزبانی استان بوشهر خبر داد و گفت: این جشنواره با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و بهره‌گیری از ظرفیت اثرگذار هنر نمایش برگزار می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی از تصویب ۲۹ پروژه عمرانی با اعتباری بیش از ۱۵ هزار و ۶۴۵ میلیارد تومان در جریان سفر رئیس‌جمهور خبر داد و گفت: این مصوبات که اجرای آن‌ها برای سال‌های ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۶ پیش‌بینی شده، فراتر از برآوردهای اولیه بوده و نشان‌دهنده نگاه ویژه دولت به توسعه استان است.

معاون امنیتی و انتظامی استاندار خراسان رضوی:

سامانه ثبت بیومتریک اتباع خارجی در مرز دوغارون راه‌اندازی شد

معاون امنیتی و انتظامی استاندار خراسان رضوی از آغاز به‌کار سامانه ثبت بیومتریک اتباع خارجی در گذرگاه مرزی دوغارون خبر داد و هدف از اجرای این طرح را ساماندهی ورود و خروج اتباع خارجی اعلام کرد.

زمین‌لرزه‌ای با قدرت اعلام‌نشده، شامگاه امروز خراسان شمالی را لرزاند. مرکز لرزه‌نگاری کشور اعلام کرده این زلزله در عمق ۹ کیلومتری زمین رخ داده و تاکنون گزارشی از خسارات احتمالی آن منتشر نشده است.

هفته پانزدهم لیگ برتر فوتبال با نبرد حساس استقلال خوزستان و ذوب‌آهن اصفهان در اهواز دنبال می‌شود؛ جایی که هر دو تیم برای ارتقای جایگاه خود در جدول، به سه امتیاز حیاتی نیاز دارند.

در آیین اختتامیه سومین دوسالانه جایزه ملی غزل حسین منزوی، پیام سید عباس صالحی با تأکید بر جایگاه غزل در فرهنگ ایرانی قرائت شد؛ پیامی که بر پویایی این قالب ادبی و نقش چهره‌هایی چون منزوی در تداوم بالندگی شعر فارسی تأکید داشت.

مدیرکل آموزش و پرورش سمنان:

آموزش از راه دور یک ضرورت است

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به فعالیت ۹ مرکز آموزش از راه دور در این استان گفت: این مراکز در حال حاضر حدود ۸۰۰ دانش‌آموز را تحت پوشش قرار داده‌اند و نقش مهمی در تحقق عدالت آموزشی، به‌ویژه در مناطق دورافتاده ایفا می‌کنند.

در راستای سیاست توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در دولت چهاردهم، عملیات اجرایی احداث دو نیروگاه بادی با ظرفیت اولیه ۷۰۰ مگاوات و سرمایه‌گذاری بیش از ۵۰۰ میلیون دلار در منطقه میل نادر در مرزهای شرقی کشور آغاز می‌شود.

معاون رئیس‌جمهور در مراسم اعطای نخستین جایزه «بانوی علم ایران» در دانشگاه شیراز، از آغاز حرکت به سمت دانشگاه نسل چهارم خبر داد؛ دانشگاهی که هوشمند، مسئله‌محور و اثرگذار است و با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، نقش مستقیم در حل مسائل ملی و توسعه پایدار ایفا می‌کند. وی همچنین بر ضرورت شناسایی و فعال‌سازی ظرفیت زنان در علم و فناوری تأکید کرد.

هشدار آلودگی هوا در قزوین؛

آموزش غیرحضوری شد

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین از غیرحضوری شدن تمامی فعالیت‌های آموزشی استان در روز پنج‌شنبه چهارم دی‌ماه خبر داد؛ تصمیمی که در پی تداوم آلودگی هوا و با هدف حفظ سلامت شهروندان اتخاذ شده است.

رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) با تأکید بر گریزناپذیر بودن ورود هوش مصنوعی به عرصه علوم دینی گفت: مسئله امروز حوزه‌های علمیه، صرفاً استفاده از ابزارهای جدید نیست، بلکه بازتعریف روش پژوهش، اعتبارسنجی علمی و تعیین نسبت اجتهاد با گفتگوگرهای هوشمند است.

از معدن تا مأمن شهدا؛ روایت یک دیدار صمیمی در یاسوکند و در خانه شهیدان توسلی و جمشیدی

داریوش دهقان، مشاور و مدیر حوزه مدیرعامل شرکت صبانور: خانه‌های این شهدا هنوز بوی جبهه می‌دهد

در خانه‌هایی که قاب عکس‌ها هنوز روایت‌گر روزهای آتش و ایستادگی‌اند، مدیران شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور مهمان خانواده‌هایی شدند که فرزندانشان را برای عزت ایران تقدیم کردند؛ دیداری صمیمی با خانواده شهیدان مسعود توسلی و فیاض جمشیدی در یاسوکند.

ستاد مدیریت بحران استان کرمان با توجه به برودت شدید هوا و یخ‌زدگی معابر اعلام کرد که فعالیت کلیه ادارات دولتی، مدارس، دانشگاه‌ها، آموزشگاه‌ها و بانک‌های شهرستان کرمان در روز یکشنبه ۳۰ آذرماه با دو ساعت تأخیر آغاز خواهد شد.

مدیرعامل مخابرات منطقه کرمانشاه با اشاره به اجرای پروژه ملی فیبر نوری گفت: این طرح به‌عنوان بزرگ‌ترین پروژه وزارت ارتباطات، علاوه بر نوسازی زیرساخت‌های ارتباطی، نقش مؤثری در اشتغال‌زایی، رونق اقتصادی و افزایش سرعت و کیفیت اینترنت در استان کرمانشاه ایفا می‌کند.

دادستان استان کهگیلویه‌ و بویراحمد:

نارضایتی مردم نتیجه تأخیر در ترخیص خودروهاست

دادستان مرکز استان کهگیلویه‌وبویراحمد با انتقاد از طولانی شدن روند تعیین تکلیف خودروهای توقیفی، تأکید کرد که اطاله در فرآیند ترخیص این وسایل نقلیه، موجب نارضایتی عمومی و تضییع حقوق شهروندان شده و باید هرچه سریع‌تر ساماندهی شود.

سرپرست برنامه و بودجه استان‌های سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر رویکرد دولت جدید در تمرکززدایی و تفویض اختیار به استان‌ها گفت: تحقق توسعه متوازن منطقه‌ای در گرو اصلاح نظام تخصیص منابع و استقرار حکمرانی اداری دو سطحی ملی و استانی است.

فرماندار شفت با بیان اینکه پروژه پل بداب به مراحل پایانی رسیده است، اظهار داشت: این پروژه با پیشرفت بیش از ۸۰ درصدی، در صورت تزریق به‌موقع اعتبارات تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید.

استان لرستان در مسیر اجرای پروژه‌های زیرساختی وارد مرحله‌ای تازه شده است؛ مرحله‌ای که در آن اتکای صرف به اعتبارات دولتی کنار گذاشته شده و تأمین مالی طرح‌های اولویت‌دار با تکیه بر مولدسازی دارایی‌های راکد و روش‌های نوین مالی دنبال می‌شود.

رئیس پلیس آگاهی فراجا با تأکید بر ناکارآمدی روش‌های سنتی در مقابله با جرایم، از آمادگی استان مازندران برای اجرای پایلوت کشوری مبارزه هوشمند با سرقت خبر داد و کاهش محسوس نرخ جرایم در این استان را نتیجه تلاش شبانه‌روزی نیروهای انتظامی عنوان کرد.

در پی افزایش شاخص آلودگی هوا و پایداری شرایط جوی، کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی با تعطیلی مراکز پیش‌دبستانی و برگزاری غیرحضوری کلاس‌های ابتدایی در شهر اراک و چند روستای اطراف برای روز سه‌شنبه دوم دی‌ماه موافقت کرد.

اداره آموزش و پرورش شهرستان جاسک اعلام کرد به‌دلیل قطعی گسترده آب و تداوم مشکلات زیرساختی مدارس پس از بارش‌های اخیر، آموزش در تمامی مدارس این شهرستان روز یکشنبه ۳۰ آذرماه به‌صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان همدان از اجرای ۱۱۱ پروژه مدرسه‌سازی با مشارکت مردمی در این استان خبر داد و گفت: در قالب این پروژه‌ها، ۶۶۶ کلاس درس در حال ساخت است که بخش عمده آن‌ها تا پایان سال ۱۴۰۵ به بهره‌برداری خواهد رسید.

معاون میراث فرهنگی استان یزد با اشاره به اهمیت حفاظت از بافت تاریخی این شهر جهانی، از آغاز مرمت خانه تاریخی لاری‌ها و توقف موقت بازدید گردشگران خبر داد.

سازمان آگهی های پُرسون