این که پیشرفت اداری محققان و استادان ادبیات فارسی دانشگاههای ما در کشور خودمان مشروط و منوط به قبول مقالات انگلیسی ایشان در نشریات خارجی باشد، توهین به ایران و ایرانی است.
رئیس دولت مرتبا تاکید میکنند که در تامین مالی دولت به هیچ وجه از منابع بانک مرکزی استفاده نکردهاند. این در حالی است که ارقام مورد اشاره، به وضوح نشان میدهد که دولت در حال خرج کردن از محل منابع سیستم بانکی است که متعاقب آن، بانکها رو به سوی بانک مرکزی میآورند. سوال دیگر هم از بانک مرکزی است. پرواضح است که افزایش ۴۰۰همت بدهی دولت به سیستم بانکی و افزایش نزدیک ۱۵۰درصدی بدهی دولت به بانکهای تجاری، به هیچوجه با هدف رشد نقدینگی که گذاشته شده است، سازگاری ندارد.
بعد از سومین سفر البرادعی، مدیرکل اسبق آژانس به ایران، طی یادداشتی در کیهان آورده بودیم که چالش هستهای برای غرب فقط یک بهانه با هدف مقابله با پیشرفتهای علمی ایران است و پیشنهاد کرده بودیم که تنها راه خنثی کردن این طرح آمریکا، خروج از NPT است. در آن هنگام پیشنهاد کیهان با اعتراض شدید محافل آمریکایی و اروپایی و بسیاری از مسئولان کشورمان روبهرو شد و ژیسکاردستن رئیسجمهور وقت فرانسه به وزیر خارجه کشورمان گلایه کرده و خواستار نادیده گرفتن پیشنهاد کیهان شده بود. چرا؟ برای این که پیشنهاد خروج ایران از NPT شلیک به پاشنه آشیل غرب در چالش هستهای بود.
حضرت فاطمه زهرا (س) نیز عواقب فقدان پیامبر (ص) را مانند واقعه قیامت، حادثهای بیمانند میداند و این مصیبت و فراق را چنین توصیف میکند: مرگ (پیامبر)، مصیبتی عظیم و در نهایت بزرگی است، زمین در غیاب او سراسر تاریک است، ستارگان بیفروغ اند، آرزوها به ناامیدی گرائیدند، کوهها از جای فرو ریختند، به خدا سوگند که این مصیبت! عظیم است و همانند آن نبوده و بلایی در این دنیا به پایه آن نمیرسد!...
یکی از تبعات سادهسازیِ علم و سهولتپیشگی در بهکارگیری مدرّسان، بازشدن ساده و آسان و بیش از اندازه سهلگیرانه در منافذ پذیرش دانشجو بود، که پایینترینها از حیث رتبه و تراز، بر صندلیهای علمآموزی علوم انسانی نشستند.
اگر فشــار آمریکا روی آژانس نبود، شاید شــورای حکام قطعنامه ای علیه ایران صادر می کرد که اگر این قطعنامه صادر شود به شورای امنیت خواهد رفت و در اینصورت مکانیسم ماشه فعال خواهد شد. بنابراین اینبار هم قطعنامه ای علیه ایران صادر نخواهد شد و فقط به صورت یک بیانیه اخطاری به ایران اکتفا می کنند تا ببینند در این مدتی که از ریاســت جمهوری بایدن باقی مانده چه خواهد شد. ولی هیچ اتفافی نمی افتد و ظرف یکســال و نیم آینده به نظر نمی رسد که اتفاق مهمی بر سر برجام بیفتد برای اینکه نقطه نظرات ما با آمریکایی ها هنوز دچار یک ناترازی است.
منظور از این «گروه دیگر» که هنوز به اعراب نپیوستهاند چه کسانی هستند؟ رسول خدا(ص) دست برشانه سلمان فارسی نهاد و فرمود «منظور خدا، این مرد و قوم اوست» و سپس افزود «سوگند به آن که جانم در اختیار اوست، اگر ایمان و دانش به ستارة ثریا بسته باشد، گروهی از مردان فارس، آن را به چنگ میآورند». و... همه شواهد حکایت از آن دارند که امروز همان روزهاست که رسول خدا(ص) پیشبینی کرده بود. چند سالی است که حضرت آقا از وقوع رخدادی با عنوان «پیچ تاریخ» خبر میدهند که تحولی بنیادین را در پی دارد. ایشان، همین دو روز قبل هم در دیدار مردم شریف استانهای سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی از تحول مورد اشاره یاد کرده و اسناد و شواهد غیر قابل انکاری را که حاکی از وقوع آن است، برشمردند.
یکی از ابزارهای مهمّ قوّتِ کشور همین انتخابات است. مسوولانی که مرتبط هستند از همین حالا -البتّه میدانم که دنبال کردهاند- راهبرد مشارکت را، راهبرد امنیت انتخابات را، راهبرد سلامت انتخابات را، راهبرد رقابت انتخابات را مشخّص کنند؛ انتخابات خوبِ سالمِ با مشارکت بالایی انشاءالله در آخر سال داشته باشیم.
دیدار مردم سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی، دیدار مردمی است که در مقایسه با استانهای مرکزی و متصل به پایتخت، از مرکزیت دورتر و متأسفانه به صفت «محرومیت» نزدیکترند. شروع دوباره دیدارهای مردمی رهبر، از مردم این منطقه، بیانگر توجه رهبری به متن مردم از یکسو و به مناطق دورتر از سوی دیگر است.
تلاش جدی برای مدیریت این ریسک از اکتبر ۲۰۰۱، یک ماه پس از حمله گروه القاعده به برجهای مرکز تجارت جهانی در نیویورک آغاز شد. گروه ویژه اقدام مالی، توصیه ویژه ۸ خود را به سازمانهای غیر انتفاعی تخصیص داد و از کشورها خواست اطمینان حاصل کنند قوانین و مقررات بازدارنده کافی وضع کردهاند که مانع از سوءاستفاده از خیریهها شوند. در این توصیه صراحتا اشاره شده بود که «خیریهها بهطور ویژه آسیبپذیرند». در جلسه مورخ اول اوت۲۰۰۲ کمیته امور بانکی سنای آمریکا نیز ادعا شد که یکی از پنج منبع مالی القاعده، خیریهها است و پس از آن اسناد راهنمای متعددی برای مدیریت ریسکهای مرتبط با امور مالی خیریهها توسط کشورها صادر شد.
به نظر عدم اعلام مذاکرات با مبنای هسته ای که ظاهرا بر اساس گزارش رویترز چندین بار هم انجام شده به این علت بوده که خللی در آزادی زندانیان و انتقال پول های ایران صورت نگیرد. اصل قضیه بین ایران و آمریکا پرونده هسته ای ایران است.
دوربین از قدیم نقش موثر وسازندهای در پیشگیری وضعی از جرم و در صورت وقوع نقش کاتالیزوری در شناسایی مجرم و سرعت رسیدگی به پرونده کیفری ایفا میکند اگرچه با همه این تفاسیر معتقدم که پیشگیریهای وضعی اگرچه ممکن است جنبه غیرکیفری داشته باشد ولی پیشگیری اجتماعی که مبتنی بر پیشگیری رشد مدار و آموزش محور و تخصصی است که بسیار مؤثرتر و سازندهتر از اینگونه پیشگیریهای وضعی ست.
همزمان با هجمه وسیع رسانههای معاند علیه تمامیت فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه، مرزهای این حریم مقدس از سوی افرادی نشانه رفته است که خود را مدعیان حجاب در جامعه معرفی میکنند.
در این یادداشت سعی میکنم تا با استفاده از تجارب دو دهه اخیر، رهنمودهای کمیته بال و تجربیات جهانی، نقشه راه و مسیری برای برخورد با بانکهای مشکلدار ترسیم کنم. لازم به تاکید است که این یادداشت مختصر، صرفا برای بومی کردن الگوهای متداول بینالمللی برای برخورد با بانکهای مشکلدار ایرانی بوده و نگارنده از نکته نظرات انتقادی یا اصلاحی صاحبنظران و کارشناسان در این حوزه استقبال میکند.
شهر تهران با داشتن بیش از 12 میلیون جمعیت در روز، اکنون درگیر گردابی از ابر بحرانهای زیستی و اجتماعی و اقتصادی است که نیازمند رویکردی واحد برای حل آن است. با این وجود، عملا طی یک دهه گذشته ثابت شده که هر تلاشی برای هماهنگی تصمیمگیریها پاسخ مطلوبی را در بر نداشته است! شهر نیازمند عزمی دیگر و مدیریت از جنس دیگر است به فریادش برسید! این شهر، این کلان شهر جمعیت میلیونی را در خود جای داده و باید به عنوان یکی از اساسیترین مسائل کشور به آن نگریسته شود! این شهر پایتخت ایران است!
برآورد دشمنان این است که ایران در مسیر اقتدار و پیشرفت قرار گرفته و هیچ چیز، جز اخلال در اراده ایرانیها نمیتواند روند صعودی موفقیتها را متوقف کند. «تامیر هیمن»، مدیر موسسه تحقیقات امنیت ملی اسرائیل، چند هفته قبل گفت: «امروز هیچ چیزی جز اراده خود ایرانیها نمیتواند آنها را محدود کند. آنها بدون سلاح هستهای به بازدارندگی رسیدهاند و این یعنی همان وضعیت عالی در برابر غرب، از نگاه رهبر ایران». از جمله طراحیهای CIA و MI6 در قالب کودتای مخملین که در جریان فتنهسبز رونمایی شد، تقلید از فنون رزمی «جوجیتسو» بود. طبق این تاکتیک، اگر بتوان بخشی از نیروی حریف را علیه خود وی به کار گرفت، بخش مهمی از تئوری «مهار» و «انحلال قدرت» عملی شده است.
تا زمانی که دیپلماسی ایرانی نتواند با هر تدبیر ممکن افکار عمومی در آمریکا را در جهت مخالفت با تحریمها تحت تاثیر قرار دهد، دولت آمریکا همچنان به تحریم اقتصادی به عنوان ابزار سلطهگری ادامه خواهد داد. تدابیری نظیر دور زدن تحریم که در کشور ما طرفداران و در کنار آنها البته کاسبان زیادی دارد، ابزار موثر درازمدتی برای مقابله با تحریم اقتصادی نیست.
در کشور ما بر خلاف کشورهای توسعه یافته که دولتها زیر سایه ملتها نفس میکشند؛ هنوز دولتها، سایه سنگینی در مناسبات اقتصادی و سیاسی بخش خصوصی دارند و تا رسیدن به نقطه مطلوب راه درازی در پیش است. به عبارتی همچنان بخش خصوصی و حوزه عمومی در ایران، به ناچار در زیر سلطه دولتها میتوانند فعالیت داشته باشند و در صورتی که چارچوبهای دولتی را رعایت نکنند، حیاتشان بهخطر خواهد افتاد