وقتی میتوان با اصلاح رفتار، کمبود برق را تا حد زیادی منتفی کرد، چرا باید منابع محدود کشور را صرف ساخت نیروگاههای جدید کرد و به قیمت دست نزد؟ در اینجاست که تعارض پوپولیسم و جدیت در حکمرانی ظاهر میشود. کسانی که دنبال آن هستند که صدایی بلند نشود ایده نیروگاهسازی را دنبال میکنند، اما کسانی که اصلاح شیوه حکمرانی را طلب میکنند بر طبل افزایش زیاد قیمت برق برای پرمصرفها میکوبند.
نه آمریکا و نه اسرائیل در حال حاضر توان و ارادهای برای جنگ در غرب آسیا را ندارند. آنها در منطقهای خاکستری زیر سطح جنگ حرکت میکنند. تقابل ایران و سایر اضلاع محور مقاومت با آنها همیشه در همین محدوده بوده و پاسخ به جنایات اخیر آنها از جمله ترور شهید اسماعیل هنیه نیز در همین سطح خواهد بود؛ جایی میان خویشتنداری بزدلانه و تهور بیمنطق.
متأسفانه ورود پلیس به عرصههایی که به قول خود آقای رادان ماهیت انتظامی ندارد موجب استهلاک اعتبار آن شده است. این خیلی خطرناک است. بیش از همه فرماندهی محترم نیرو باید آستین خود را بالا بزند و این وضع را اصلاح کند. هیچ ربطی هم به قانون ندارد.
دوستانِ ایام تبلیغات و کاملا مدافعِ مردم، واقعا الفبای سیاست را کجا آموختهاید که هنوز نمیدانید در چه شرایطی هستیم، تاریخ را نمیدانید، نمیدانید در مردادماه هزار و چهارصد و سه هستیم و از عمر مجلس چند سال دیگر مانده، ارکان نظام را نمیشناسید. اطلاعی از نحوهی رأی اعتماد گرفتن ندارید. گلوگاههای گذر و حتی انتخاب وزرای پیشنهادی را نمیدانید. از رویه آقای پزشکیان مطلع نیستید که شعار و منش و روشش این است که اهل دعوا نیست.
باید توجه داشت که ساختار رسانهای دولت در ایران با چالشهای متعددی روبروست. عدم وجود فرماندهی واحد، تکثر مراکز تصمیمگیری، و ناهماهنگی میان اجزای مختلف، عملکرد منسجم این ساختار را دشوار میسازد. انتقادات به این ساختار نیز گاه غیرمنصفانه و ناشی از درک نادرست از محدودیتهای موجود یا انگیزههای سیاسی است. با این حال، نمیتوان منکر ضرورت بهبود عملکرد رسانهای دولت شد.
علی عبدالملکی صاحبنظر و از مدیران موفق کشوری نوشت:
علی عبدالملکی از مدیران موفق و از صاحبنظران و فعالان سیاسی کشور نوشت: مهم آن است که دولت دکتر مسعود پزشکیان با هرکابینه ای بر سر پیمانهای که با مردم بسته است، بماند. از آزادیهای مردم و حقوق آنان در مقابل حاکمیت دفاع کند، کرامت ایرانیان، زنان، دختران و جوانان کشورمان را پاس بدارد، معیشت مناسب، رفاه و آسایش مردم را با اصلاح سیاست ها و جهت گیری های اقتصادی به ارمغان آورد، سایه ی جنگ را از کشور دور کند و سیاست خارجی و تعامل سازنده با دنیا را بر پایه عزت ملت ایران احیا نماید. قاعدتا پایبندی وخدای ناکرده عدول از هرکدام از این معیار ها باید مبنای قضاوت ما از دولت چهاردهم باشد.
ما وعده مراعات بزرگترین مفاهیم ارزشی را به مردم دادیم و گردنمان را بر سر آن گرو گذاشتیم و مردم، ما را با این مفاهیم قضاوت خواهند کرد. بنا بر این مردم از آقای رییسجمهور انتظار دارند به منظور اثبات پایبندی به این مفاهیم در اولین فرصت در حضور رسانههای عمومی نه فقط صدا و سیما درباره این فرآیند و خروجی آن گزارش بدهند.
درخشش ورزشکاران جمهوری اسلامی ایران در المپیک پاریس و صعود 6 پلهای کشورمان نسبت به دوره قبل، مدیون بسترسازی درست برای ورزش در دولت شهید رئیسی است. این مدالهای درخشان، یادگاری ارزشمند از شهید آیتالله رئیسی است. امید است که جناب آقای پزشکیان، رئیسجمهور محترم با استمرار رویکرد شهید رئیسی در ورزش و دیگر عرصهها، موفقیتهای روزافزون را در پیش داشته باشد.
داشتن خانواده سالم و شاد باعث میشود تا فرد سلامت روانی بهتری را تجربه کند و در آینده فرد موفقتری باشد. درواقع خانوادههای سالم با تربیت فرزندانی سالمتر، سلامت جامعه را تامین میکنند. با این تفاسیر جوامع نیازمند شکلگیری خانوادههای شاد هستند و در این زمینه باید تلاش و برنامهریزی مستمر داشته باشند.
سفارت فدراسیون روسیه در تهران به مناسبت روز بینالمللی "دریای خزر" (12 آگوست) یادداشتی را در خصوص دریای خزر و همکاریهای پنج کشور ساحلی آن منتشر کرده است.
کلماتى مانند وفاق ملى و یا وحدت ملى عناوین زیبا و بسیار خوبى هستند ولیکن این سئوال مطرح است که اگر این قاعده در دولتها باید رعایت شود چرا دولت سیزدهم حتى یک وزیر از دولت قبل را بکار نگرفت!
راهکار پایدار مقابله با فقر افزایش رشد اقتصادی فراگیر است. با این حال، در شرایط موجود نمیتوان نسبت به برخی گروههایی که بیش از سایرین آسیبپذیر هستند، بیتفاوت بود. به طور خاص باید پذیرفت که اگر دولت نمیتواند فقر را به طور کلی ریشهکن کند، بهتر است مشکل تغذیه را که درحال تبدیل شدن به یک بحران با ابعاد اقتصادی و اجتماعی برای نسل فعلی و آتی است، به عنوان اولویت فوری در دستور کار قرار دهد.
عمده ترین نقدها این است که کابینه جوان نیست و میانگین سنی 7/59 سال برای کارهای سترگ و چالاکی بی وقفه، رقم مناسبی نخواهد بود. پاسخ این است که معاونان وزرا می توانند و می باید جوان باشند ولی در هرصورت به دو دلیل، نباید دولت کنونی با افراد کم تجربه کار کند؛ یکی شرایط حساس کشور و منطقه و دوم انتظارات مردم و مواجهه با افکار عمومی.
معرفی کابینه چهاردهم، با دورههای قبل، اندکی تفاوت داشت. هر چند که در هر دوره، رئیسجمهور منتخب با مشاوران مشورت و کابینه را معرفی میکرد، اما این بار آقای ظریف اعلام کرد «شورای راهبری» و کارگروههای زیر نظر آن تشکیل شده تا برای هر وزارت، چند نفر را پیشنهاد کند. متاسفانه باید گفت ترکیب این شورا، بیصداقتی در امانتی بود که آقای پزشکیان به متولیان آن سپرده بود.
بیش از ۱۰۰ فلسطینی که ۳۳ تن از آنان کودک بودند بر اثر حمله اسرائیل به مدرسهای به نام تابعین در غزه که محل اسکان آوارگان فلسطینی بود، کشته و دهها نفر دیگر زخمی شدند.
«مردمی که اکثریت قاطع آنان از این شبکهها استفاده میکنند و نمیدانند چرا حکومت مانع دسترسی آزاد آنها به این شبکهها است؟ مهمتر از همه یوتیوب است که عدم دسترسی به آن نوعی بلاهت محض است. در توئیتر هم که خود آقایان حضور دارند و برای آگاهی مردم توئیت میزنند و مردم با خرید فیلترشکن باید وارد آن شوند. آقای پزشکیان هم در این برنامه هستند.»
برای سربلندی و افزایش توان اقتصادی و اقتدار ملی باید تصمیمی جدی گرفت و عزم و انسجام ملی را افزایش داد. زمان آشتی با محیط های پیرامونی و محیط بین الملل برای جلب و جذب سرمایه های خارجی(بویژه سرمایه های ایرانیان مقیم خارج از کشور) فرارسیده است.
مساله مهم ضرورت مقابله با فساد در لایههای مختلف اجرایی است. مقولهای که طی سالهای اخیر به نسبت سالهای ابتدایی انقلاب گسترش پیدا کرده و لازم است دولت در خصوص مقابله با آن اقدامات عاجلی صورت دهد. متاسفانه در دولت قبلی، موضوع به اندازهای بغرنج شد که پای برخی وزرای کابینه سیزدهم هم به پروندههای فساد باز شد.
مجاهد عظیمالشأن سیدحسن نصرالله در آخرین سخنرانی خود گفت اگر رژیم سیاست کوچاندن جمعیت در غزه را به نتیجه برساند، همین روش را برای اشغال کرانه باختری بهکار میگیرد. این وضعیت یعنی کشورهای اطراف فلسطین یا باید با توسل به اقدامات عملی، سیاست تهجیر فلسطینیها را متوقف کنند و یا خود را برای موج بزرگ میلیونی فلسطینیهای آواره آماده کند. این یک موضوع بسیار جدی است و برای برهم خوردن آن به سیاست و روش جدید احتیاج است.
در شرایط کنونی استانهای کشور نیازمند استاندارانی با برخورداری از شاخصهای فوق هستند لذا ضروری است تا مدیران ارشد دولت از هم اکنون به فکر گزینش و انتخاب نیروهایی توانمند که قابلیت ایجاد کارنامه قابل قبول از خود در سطح استان هستند باشند چرا که بستر خدمت تنها در تهران گسترده نیست و میبایست ابعاد آن را به سطوح مختلف استانها بسط داد.
این مشی سیاسی رئیس جمهور را که درک جمهور را دارد، میتوان نخستین دستاورد سیاسی دولت چهاردهم دانست. پزشکیان با این رویه نوعی از اخلاق سیاسی را در جامعه ایران به هنجار بدل میکند.
مهمترین وظیفه و کاری که در کمیسیون نظارت و حقوقی شورا بر عهده ما قرار دارد، بررسی نحوه و فرایند اجرای طرحها و لوایح، ایجاد ظرفیتهای قانونی در ارتباط با امور شهری، تحقق و بهبود مدیریت یکپارچه شهری و طراحی الگوها و روشهای کارآمد نظارتی و... است.
«هنگامی که برخی دولتمردان از «وفاق ملی» سخن میگویند، منظورشان «وفاق جناحی» است. البته «وفاق جناحی» نیز در یک جامعۀ دستخوش تشتت و تفرقۀ فزاینده، هم میتواند گامی به سمت بهبود باشد و هم به عنوان عبور از یک مرحله، راه «وفاق ملی» را در آینده بگشاید، اما به شرط آنکه واقعاً از جنس «وفاق» باشد نه تقسیم قدرت به مثابۀ «گوشت قربانی»!»