یادداشت‌ها

«لایحه منع خشونت علیه زنان.» این لایحه به‌رغم دارا بودن اشکالات، می‌توانست گام بلندی در حفظ حقوق زنان و پیشگیری از خشونت علیه زنان در ایران باشد. این لایحه در اوایل دولت آقای روحانی توسط معاونت امور زنان‌ و خانواده ریاست‌جمهوری تهیه شد و به مجلس ارسال شد و تا به امروز نه فقط به «قانون» بلکه حتی به «مصوبه نهایی کمیسیون» نیز تبدیل نشده و در دالان‌های قانونگذاری کشور سرگردان است.
نگاهی به سابقه و کارنامه ترامپ روشن می‌کند که او بی‌تردید از سوابق نادرست و ناهنجاری از حوزه‌های اخلاقی، خانوادگی، مالی و رفتاری برخوردار است. براساس برخی از تحقیقات،او در دوره اول ریاست جمهوری سه هزار مرتبه دروغ گفته است.
در زمانی به‌ هم پیوسته و کوتاه سه رخداد مهم و تأثیرگذار بین‌المللی که به‌ طور جداگانه و با همدیگر «راهبردی» به حساب می‌‌آیند را شاهد بودیم؛ طرح قطعنامه ناظر به توقف جنگ و خارج شدن کامل نظامیان رژیم غاصب از غزه، صدور حکم بازداشت سران رژیم غاصب از سوی دیوان بین‌المللی کیفری لاهه (ICC) و رد شدن طرح آمریکا علیه لبنان.
یک استاد دانشگاه نوشت: با مراجعه به ادبیات رهبر معظم انقلاب در موضوع «ایران قوی» در می‌یابیم قوی‌شدن در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و همه حوزه‌هایی هست که به تعبیر ایشان بتواند ساخت درونی نظام، جامعه و ملت را مستحکم کند.
جامعه ایرانی، چه در سطح مردان و چه در سطح زنان، هنوز از مسیر تاریخی طولانی از «رعیت» بودن به «شهروند» شدن عبور نکرده است. این موضوع به‌‌‌‌ ویژه برای زنان، که از «پرده‌‌‌‌نشینی» تا تلاش برای دستیابی به حقوق برابر راهی طولانی‌‌‌‌تر را باید طی کنند، چالشی دوچندان ایجاد کرده است.
با اعلان حکم بازداشت دوجنایتکار جنگی از سوی دیوان بین‌المللی لاهه، نتانیاهو رئیس دولت اسرائیل و گالانت، وزیر جنگ گذشته این رژیم به طور رسمی و حقوقی دوجنایتکار جنگی اعلان شده‌اند که باید خود را برای محاکمه به دیوان قضایی معرفی کنند.
آیا می‌توان پذیرفت که انتصاب برخی افراد ناصالح و حتی مجرمان محکوم شده در برخی مناصب مهم، به حاشیه افتادن مسائل فوریت‌دار اصلی و تبدیل مسائل فرعی و حواشی به اولویت، کوتاهی در ذخیره‌سازی سوخت زمستانی نیروگاه‌ها و قطعی برق بی‌سابقه ناشی از آن، گران کردن‌های شبانه و ناگهانی و بی‌قاعده کالا‌ها و خدمات مختلف و..، اتفاقی است و نه برنامه‌ای برای ناکارآمد کردن دولت و ناراضی کردن مردم و نهایتا تضعیف موضع نظام در مقابل غرب؟!
دولت راهی جز تمرکز و ارایه یک اراده پولادین برای عبور از گردنه‌های سخت پیش رو ندارد. مدیران ضعیف و آنان که مشی ریاست محترم جمهور را قبول ندارند، ممکن است در حرکت قاطعانه دولت خلل وارد کنند و «زمان» که هر دقیقه‌اش فعلا حیاتی است را از ما بگیرند.
ما دانش ساخت بمب اتم را داریم ولی اینکه این دانش را چه زمانی به صحنه بیاوریم و اجراییش کنیم بستگی به تدبیر مقام معظم رهبری و دیگر مسئولان نظام دارد.
به‌راستی، ارکستر سمفونیک تهران هم‌اکنون در چه شرایطی قرار دارد؟ رهبر دائم این ارکستر، منوچهر صهبایی، در دو پروژه اخیر که با حضور رهبران مهمان برگزار شد، غایب بوده است. این غیبت، پرسش‌های بسیاری را برانگیخته است. آیا صهبایی قربانی سیاست‌های مدیریتی ناپایدار شده است؟ همان سیاستی که مدیران ما را به «خوش استقبال، بدبدرقه» مشهور کرده است؟
با صدورحکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه کیفری بین المللی و سلب مشروعیت از او برای امضا و اجرای یک توافق آتش بس، از یک سو و پایان ریاست جمهوری بایدن تا کمتر از دو ماه دیگر، بسیار بعید است که در این نزدیکی ها در دوران ریاست بایدن و با طرفیت نتانیاهو تحقق یابد.
مشکلات ایران ریشه‌های منفعتی و مادی مهمی دارد، ولی این ریشه‌ها خود را پشت مشکلات معرفتی پنهان می‌کنند. این پنهان‌سازی گاه آگاهانه است و در اغلب موارد نیز از روی بی‌توجهی به واقعیات دنیای امروز است
در سال‌های اخیر، شاهد افزایش قابل توجهی در وقوع قتل‌های خانوادگی بوده‌ایم که این امر نه تنها نگران‌کننده است بلکه زنگ خطری برای سلامت روانی و اجتماعی جامعه به شمار می‌آید.

عفیف، بزرگ مردی که مسئولیت سنگین دفاع از آرمان مقاومت را با فریادهایی که بر سر اشغالگران کور دل مى کشید و با موضع گیری‌هایی که تجسّم روح مقاومت بود، بر دوش داشت. شهادت او در هنگامه‌ی این کارزار سخت، شاهدی دیگر بر این مدعاست که راه استقامت و پیروزی با فداکاری‌های بی‌پایان سنگفرش شده است.

اگر پیش نویس قطعنامه علیه تهران تصویب شود ایران متقابلا مکانیزم ماشه خود را فعال خواهد کرد و سطح غنی سازی خود را افزایش می دهد و ممکن است اجازه بازرسی سرزده به بازرسان آژانس را ندهد.
اگر امروز پیاپی ایران از سوی همین دولت‌های آمریکایی و اروپایی مورد تهدید قرار می‌گیرد ولی از پا درنمی‌آید و به مسیر خود که تأمین اهداف عالیه این ملت است، ادامه می‌دهد ـ و ضمناً می‌تواند بقیه مردم و دولت‌های دوست خود در منطقه را هم به توانمندی‌ ایستادن در مقابل دشمن و غلبه کردن بر آن برساند ـ مرهون شکل دادن به یک «جبهه» است.
مخالفت و انتقاد برخی نمایندگان مردم در مجلس را نسبت به افزایش قیمت خودرو ملاحظه کردیم، اما در مقابل نظر برخی کارشناسان حوزه صنعت و بازار سرمایه را می‌بینیم که اتفاقا موافق این اصلاح قیمت بودند و راه نجات خودروسازی را در این اقدام می‌دانند.
در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، عواملی همچون تورم، منازعات سیاسی، کاهش کارآمدی مسئولان، طرد اجتماعی و عدم توجه به نظرات جامعه نخبگانی و گروههای مرجع سبب شد تا نرخ مشارکت ۵۰ درصد رقم بخورد.با توجه به شکاف اجتماعی رخ داده، دولت جدید تصمیم گرفت با شعار وفاق ملی در جهت شنیدن صدای اکثریت خاموش، تقویت اصول دموکراتیک و بهبود کیفیت حکمرانی آغاز به کار نماید.

با نگاهی به مجموعه پژوهش‌های صورت گرفته و مطالعات تطبیقی در خصوص طراحی نما در کشورهای دنیا مشاهده می‌گردد عموماً موضوع طراحی نما در این کشورها در قالب اسناد و کمیته‌های منظر مدیریت و ارزیابی می‌گردد و هر کشور حسب اقتضائات و نظام‌های حاکم بر شهرسازی و معماری نسبت به تعریف اسناد و کمیته‌های مختلف اقدام می‌نماید که در ذیل به پاره‌ای از آن‌ها اشاره می‌گردد.
رئیس‌جمهور 26 آبان هم در جلسه با مدیران وزارت نیرو و نفت بیان داشت: « شرایط ناترازی انرژی کشور را صادقانه با مردم مطرح کنیم و از آنها بخواهیم که برای عبور از شرایط بحرانی فعلی قدم اول صرفه‌جویی است.»
دولت در این زمینه نیازمند گام‌های عمیق‌تر و گسترده‌تری است، چرا که در صورت عدم ایجاد این پل ارتباطی سرمایه محدود اجتماعی دولت چهاردهم در پیچ و خم انتظارت فزاینده و ظرفیت محدود سیاست دچار افت چشمگیری خواهد شد.
نیویورکر در مطلبی نوشت: «انگار زمان‌بندی ناجور، بار دیگر، دامن‌گیر بایدن شده است. صبح چهارشنبه، در مراسم عکس‌برداری ناشیانه‌ای که قرار بود پایبندی او را به اصول کهنه‌ی قانون اساسی مانند انتقال مسالمت‌آمیز قدرت به رخ بکشد، چهل‌وششمین رئیس‌جمهور در اتاق بیضی کاخ سفید به دونالد ترامپ خوشامد گفت.

سازمان آگهی های پرسون