مردم نه تنها نقد علمی و کارآمد از تجربههای گذشته از سوی نامزدهای انتخاباتی را میخواهند بلکه آیندهنگری براساس ترمیم کاستیهای گذشته و «شرایط سنجی» همراه با ارائه برنامههای اجرایی برای حل مشکلات جامعه و ارائه برنامهها را میطلبند.
مدیر خانه بلاکچین ایران گفت: درخواست از رئیس جمهور آینده، توجه و جاری ساختن شبکه امن بلاکچین در همه شئونات فرهنگ، اقتصاد و آموزش و از سویی امکان بهرهبرداری رایگان شهروندان از زیرساخت بلاکچین است.
به نظر می رسد که اگر در انتخابات ایران این امکان فراهم شود کسانی که رویکرد نرم و دیپلماتیک در سیاست خارجی دارند روی کار بیایند و این جریان صاحب پست ریاست جمهوری شود، مذاکرات ابتدا با آژانس و سپس با اعضای برجام شروع خواهد شد.
رئیسجمهور باید شجاعت اتخاذ تصمیمهای سخت را داشته باشد و اجازه ندهد ملاحظات سیاسی و دیگر ملاحظات غیراقتصادی، دولت را به انفعال بکشاند و تداوم وضع موجود به راهکار مسلط تبدیل شود. رئیسجمهور باید بتواند از یکسو با مردم صحبت کند و ضرورت اصلاحات اقتصادی را توجیه کند و از سوی دیگر دیگر بخشهای حاکمیت را به انجام چنین اصلاحاتی متقاعد سازد.
مردم نه تنها نقد علمی و کارآمد از تجربههای گذشته از سوی نامزدهای انتخاباتی را میخواهند بلکه آیندهنگری براساس ترمیم کاستیهای گذشته و «شرایط سنجی» همراه با ارائه برنامههای اجرایی برای حل مشکلات جامعه و ارائه برنامهها را میطلبند.
نامزد انتخابات اگر خود اهل تشخیص مستقل و جمعبندی و درایت نباشد، قطعا دولت درست اداره نخواهد شد و به آشفتگی ستادی و فرماندهی گرفتار میشود؛ چنان که در برخی دولتها به شکل تعارض میان وزارتخانههای اقتصاد، صمت، کار و رفاه، کشاورزی، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی دیده شد.
رقیب ما در این مرحله نامزدهای دیگر نیستند، چون اگر مشارکت در سطح پایین باشد، در درجه اول نامزد موردنظر ما پیروز نمیشود، سپس حتی اگر پیروز هم شود فایده چندانی ندارد. نه فقط در این مورد، بلکه در گذشته هم مطلوبیت سیاسی هنگامی حاصل میشد که مشارکت بالا باشد. پس کوشش خود را باید در جهت رسیدن به توافق مردم برای شرکت در انتخابات متمرکز کنیم.
صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، در مدار تکلیف رسانهای، طرحها و برنامهها نامزدهای انتخابات را در معرض برگزینندگان قرار میدهد تا صاحبان رای و انتخاب، قادر باشند بعد از تحقیق و تطبیق برنامهها، خردمندانهترین انتخاب را داشته باشند.
روز انتخابات مهمی در پیش روی ملت ایران اسلامی است و این روز را اگرچه در غم ازدستدادن رئیسجمهور شهید تجربه خواهیم کرد؛ ولی باید به این نکته مهم اشاره کرد که چه اتفاق بزرگی رقم خواهد خورد آنهم به دست یک ملت آزاده که خود برای سرنوشتش تصمیم میگیرد.
حسین شریعتمداری طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: ۱- یکی از مدعیان اصلاحات در مصاحبهای گفته است هرچه میزان مشارکت بالاتر برود و حضور مردم در انتخابات بیشتر باشد، شانس رایآوری نامزد جبهه اصلاحات بیشتر خواهد بود!
به نظر می رسد اگر هر نامزد ریاست جمهوری به سوالات زیر که برگرفته از واقعیت های حال حاضر اقتصاد ایران است پاسخ دهد می توان به چارچوب ذهنی مورد قبول وی در خصوص اقتصاد پی برد و ارزیابی نمود.
با ۴۰ درصد مشارکت هم رئیس جمهوری انتخاب میشود و از همان اختیار و قدرتی برخوردار است که دیگری با مشارکت ۸۰ درصدی به کرسی ریاست رسیده است. حتی اگر در دو سه دوره قبلی انتخابات مجلس و ریاست جمهوری به بهانه عدم امکان انتخاب مناسب، انگیزه کمتری برای حضور در عرصه برای عدهای وجود داشته حال، اما باید انگیزهمند در صحنه حاضر شوند و قدرت اراده خود را نشان دهند.
این روزها و در کوران رقابتهای انتخاباتی اگر این جریان سیاسی باز هم از «تحریمها» و دلسوزیاش برای «لغو تحریمها» گفت؛ یقین داشته باشید باز هم پای یک کاسبی دیگر در میان است. آنها نشان دادند حتی به قیمت افزایش رنج مردم به دنبال کسب کرسی قدرت هستند.
به نظر می آید با اعلام خبر تایید صلاحیت آقای دکتر پزشکیان نشانه های فراوانی از امیدواری و شور و نشاط در بین مردم دیده می شود. البته در مقطع فعلی به نظر می آید که این شور و نشاط بیشتر در سطح فعالان سیاسی و انتخاباتی یا نخبگان سیاسی است و احتمالا هنوز این موج در بدنه جامعه خیلی مشهود نیست.
ایران، در پایان بهار 1403، با شرایط بسیار پیچیده تر از همیشه باید تجهیز شود، در منطقه و جهان باید رقابت کند و ضمن ارتقا و توسعه و رفع مشکلات کلان، توطئه و کمین دشمنان و رقبا را نیز رفع و دفع نماید. آیا این زمینه و امکان در کار و اندیشه و عزم رئیس جمهور آینده می تواند موجود باشد و از قوه به فعل درآید؟
یکی از موضوعات بسیار مهم، نقش ارتش آمریکا در عملیات جنایتبار علیه اردوگاه آوارگان غزه در النصیرات میباشد. بعضی از رسانههای اسرائیلی که به مخالفان نتانیاهو تعلق دارند، ساعاتی پس از وقوع فاجعه در این اردوگاه اسنادی منتشر کردند که نقش قطعی پنتاگون را به تصویر کشیده است.
مردم از دعوا خسته شدهاند. اتفاقا افراد و جریاناتی که اقدام به تخریب و دعوا و اتهامزنی میکنند، رای و جایگاه خودشان را میان مردم از دست میدهند. در مقابل کسانی که با یک برنامه ایجابی وارد عرصه میشوند، موفقتر هستند. به نظرم، مردم ایران امروز دلتنگ یک رییسجمهور قوی هستند.
امر مولای ما این است که رئیسجمهوری «پرکار»، «فعال»، «آگاه» و «معتقد به مبانی انقلاب» انتخاب شود. امر مولای ما به نامزدها این است که: «اخلاق را رعایت کنید تا خداوند متعال دلهای مردم را به بهترین گزینه هدایت کند.»
سه دولت انگلیس، فرانسه و آلمان با ارائه قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران نیز چندان کمکی به قطع جنایات جنگی علیه مردم فلسطین نمیکنند. در چنین شرایطی «بایدن» نیز در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، دچار بحران شده و آینده خود را در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گروگان استمرار جنایات جنگی نتانیاهو، کرده است؛ به ویژه که دولتهای روسیه و چین نیز با پیشنهاد سه دولت اصلی اروپایی همسو نشدند.
جنگ گسترده با حزبالله لبنان، توانایی رژیم صهیونیستی را برای مدیریت سرزمینهای اشغالی تضعیف خواهد کرد. این مقام امنیتی صهیونیست، جنگ تمامعیار با محور مقاومت را تهدیدی برای موجودیت اسرائیل و چشمانداز تعریف شده توسط صهیونیسم جهانی برای آینده آن ارزیابی کرده است
در بین تایید صلاحیت شدهها، سر جریان دولت بیکلاه ماند. این نشان میدهد که معادلات درون ساختار قدرت هم به سادگی که گاهی از دور دیده میشود، نیست. آنها درنهایت بین دو گزینه قالیباف و جلیلی تقسیم خواهند شد و گزینه واحدی را به عنوان کاندیدای اصلی نخواهند داشت.
احمد زیدآبادی، روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی، در یادداشتی تلگرامی نوشت: اگر فهرست غیررسمی کاندیداهای تأییدشده از سوی شورای نگهبان دقیق و صحیح باشد، از هماکنون میتوان گفت که انتخابات ریاستجمهوری دورۀ چهاردهم دومرحلهای خواهد شد.