یادداشت‌ها

یکی از دلایل مهم شکست‌های متعدد آمریکا از ملت ایران و به‌هم ریختگی محاسباتی آن‌ها، ایمان مردم ما و حراست الهی از جامعه اسلامی است.
در هفته‌های اخیر، یکی از ریسک‌هایی که اقتصاد جهان را تهدید کرده، قرنطینه‌های فراگیر در شهرهای بزرگ چین بوده است. سیاستی که دولت چین برای مهار موج جدید همه‌گیری کرونا اجرا کرده سیاست «تحمل صفر» است و طبق آن دولت مقررات بسیار سختگیرانه، از جمله تعطیلی مراکز تولید و در خانه ماندن مردم را اعمال کرده است. در نشست مشترک بهاره صندوق بین‌المللی پول و بانک‌جهانی که هفته پیش برگزار شد، هر دو نهاد پیش‌بینی خود از نرخ رشد اقتصاد جهان در سال‌جاری میلادی را پایین آوردند. بانک جهانی که سه‌ماه پیش معتقد بود امسال اقتصاد جهان ۱/ ۴‌درصد رشد خواهد کرد، اکنون رقم رشد را ۲/ ۳‌درصد پیش‌بینی کرده است. علت اصلی کاهش پیش‌بینی، جنگ اوکراین است؛ اما اعمال قرنطینه در ده‌ها شهر بزرگ چین نیز در این کاهش نقش داشته است.
قرنطینه شانگهای ادامه دارد و هیچ نشانه‌ای از کاهش سختگیری‌ها برای مهار همه‌گیری کرونا مشاهده نمی‌شود. روز بیستم ماه جاری، تقریبا نیمی از جمعیت ۲۵میلیون نفری شانگهای می‌توانستند از خانه خارج شوند. مقامات محلی اعلام کرده بودند، در بخش‌‌‌هایی از این شهر که پرجمعیت‌ترین شهر چین است، همه‌گیری مهار شده است. اما دو روز بعد، بسیاری از محدودیت‌هایی که برای جابه‌جایی‌ها در نظر گرفته شده بود، بار دیگر اعمال شد و مردم دچار سردرگمی شده‌اند. گزارش شده است که زنگ‌های خطر در خانه کسانی که به کرونا مبتلا شده‌اند، نصب شده تا از خروج آنها از خانه جلوگیری شود. از سوی دیگر، برخی مناطق تخلیه شده است تا عملیات‌‌‌های ویروس‌زدایی انجام شود. عده زیادی از مردم نیز به مراکز قرنطینه انتقال می‌یابند.
ریشه اصلی فقر در جوامع مختلف را می‌توان در سوء ‌مدیریت دانست. آیا کشورهای آفریقایی و آسیایی فقیر ذاتی‌اند؟ خیر.
در عرصه اطلاعات با نقص اطلاعات و نوعی دوگانگی فهم اطلاعاتی به‌خصوص در عرصه مسائل اقتصادی، روبه‌رو هستیم اما در حال حاضر مشکل ما اطلاعات کافی نیست زیرا وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی و حتی جامعه مدنی به اندازه کافی در عرصه مسائل و آسیب‌های اقتصادی، اطلاعات تولید کرده‌اند.
وقتی یکشنبه ۲۸ فروردین‌ماه از زیرزمین بخش شیمی‌درمانی بیمارستان پارس، روایت ابتلا به سرطان پانکراس و آغاز نخستین دوره شیمی‌درمانی‌ام را نوشتم، پنجره‌های ارتباطی جدیدی به روی گفت‌وگو باز شد.
یادداشت دیروز با این گزاره پایان یافت که: «تنها راه برای برون‌رفت از این وضعیت، احترام گذاشتن و به رسمیت شناختن یکدیگر است و برای این کار چاره‌ای جز گفت‌وگوی ملی نیست. در یادداشتی دیگر علت اجتماعی گریزناپذیری این تفاهم را توضیح خواهم داد.»
علی‌الظاهر آب از سرمان گذشته است و گویا دخل‌مان آمده!
طی چند روز گذشته (چهارشنبه، پنج‌شنبه و جمعه‌ای که گذشت) در حالی که شیعیان سراسر جهان مشغول انجام مراسم ایام ماه مبارک رمضان و لیالی قدر بودند و خود را برای عزاداری شهادت امیر مومنان علی‌(ع) آماده می‌کردند، افغانستان شاهد سلسله حملات تروریستی و خونینی بود که غالبا شیعیان مظلوم این کشور را هدف قرار می‌داد.
معاملات اموال غیرمنقول در بورس‌کالای ایران، از سال ۱۳۹۹ در بازار فرعی املاک و مستغلات کلید خورد و می‌‌‌توان گفت، عرضه مسکن در بورس‌کالا اتفاق مثبتی است که تمامی فعالان بازار، اعم از حقیقی و حقوقی، می‌‌‌توانند در این بازار، اموال غیرمنقول خود را پذیرش و عرضه کنند. این بستر معاملاتی برای نهادهای دولتی و غیردولتی، تشکل‌ها (انجمن‌‌‌ها، اتحادیه‌‌‌ها و...) و انبوه‌سازان مستغلات بسیار جذاب است؛ زیرا اگر عرضه و تقاضا به مقدار کافی و متناسب در بازار انجام شود، مکانیزم کشف قیمت می‌‌‌تواند به‌صورت صحیح صورت‌پذیرد.
چند سالی است که بورس‌کالا به دنبال حضور فعالانه در حوزه معاملات مسکن در بازار فرعی خود است و در این راه، هر بار اقدامات جدیدی انجام می‌دهد. آخرین اقدام از این دست که به ایجاد موج جدید تحلیل‌‌‌ها و اظهارنظرها در مورد موفقیت یا عدم‌موفقیت این اقدام به صورت خاص و بسترسازی معاملات مسکن و ساختمان در بورس‌کالا به صورت عام منجر شده، بحث امکان عرضه املاک از سوی اشخاص حقیقی است. البته، چه در این مورد و چه در مورد عرضه از سوی اشخاص حقوقی، ‌سازوکار یکسان است و پس از طی یک فرآیند، زمینه برگزاری حراج و عرضه در محیطی به‌اصطلاح شفاف فراهم می‌شود. از همین رو به‌اختصار، چند نکته در همین زمینه بیان می‌شود.
در روز اول حمله به اوکراین، در همین روزنامه نوشتم پوتین با درک اینکه هر رهبری در روسیه بتواند حیثیت بر باد رفته مردم روسیه را به‌خاطر فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق اعاده نماید، در تاریخ روسیه قهرمان خواهد شد و لذا قصد دارد با بهانه‌گیری نسبت به پیشروی ناتو در نزدیکی مرزهایش، به اوکراین حمله نموده و مقدمتا این کشور را به خاک خود ضمیمه کرده تا در گام‌های بعدی وارد سایر سرزمین‌های بلوک شرق سابق و در آسیای مرکزی و قفقاز شود.
چرا هر نتیجه‌ای از این انتخابات بیرون بیاید، که قاعدتا پیروزی ماکرون با فاصله‌ای در طیف ده تا پانزده در صد خواهد بود، یک فاجعه است، دلیل این است: این اتفاق نه فقط راست افراطی را در پهنه سیاسی فرانسه نهادینه می‌کند، بلکه تیر خلاص به احزاب متعارف چپ و راست فرانسه نیز شلیک خواهد کرد و از این گذشته، پیروزی ماکرون یعنی پیروزی کاندیدای نولیبرالیسم بازار‌های مالی که احتمالا با تشنج‌های بی‌شمار فرودستان شهری از همان ماه‌های نخست پس از انتخابات همراه خواهد شد.
این سروده در تاریخ 18 و 19 ماه رمضان1444 ( اردیبهشت 1401) به ترتیب الفبا و با اقتباس از اولین غزل حافظ سروده شد و در آن سعی شد تا آرایه ها در هر بیت بیشتر همجنس همان حرف باشد.

نوروز امسال، ایرج طهماسب با برنامه جدیدی به نام مهمونی بار دیگر حضوری پراستقبال را در رسانه رقم زد، اما این‌بار این رسانه به جای سیما، یکی از پلتفرم‌های نمایشی بود.

دعاکردن و مناجات انسان در درگاه خداوند، مهمترین رفتار و دستور اصلی در شب های قدر است. اما این دعا چه ویژگی هایی دارد و انسان دعاکننده چه مختصاتی باید داشته باشد؟ چه مختصاتی باید بعد از آن پیدا کند؟

سازمان آگهی های پرسون