علم پزشکی

جدیدترین اخبار روز دنیا در حوزه پزشکی را در سرویس فناوری پرسون بخوانید.

یک شرکت فناوری در حوزه سلامت اپلیکیشنی ساخته است که قادر به تشخیص ابتلا به کرونا با دقت ۹۲ درصد است.
عضو کمیته علمی کرونا گفت: به دنبال این مطالعه به افراد توصیه می‌شود برای پیگیری بروز یا عدم بروز دیابت، قندخون خود را بررسی کرده و شیوه زندگی خود را اصلاح کنند.

متخصصان می‌گویند از نظر علائم بالینی و شدت بیماری از تفاوت‌های نوع XE با اومیکرون در دست نیست. هر دو شبیه سرماخوردگی با آبریزش بینی، عطسه و گلودرد همراه هستند.
فناوری‌های جدید حوزه لیزر و مواد پیشرفته سبب شده تا کوررنگی دیگر یک کابوس همیشگی برای مبتلایان نباشد.

محققان کشور با انجام پژوهشی دریافتند که به نظر می‌رسد بین امواج الکترومغناطیسی حاصل از تلفن همراه و کیفیت خواب ارتباطی وجود ندارد.

برخی بیماری سرخک را کرونا اشتباه می گیرند، یک متخصص عفونی گفت: چنانچه این بیماری در مناطق پرخطر کنترل نشود، به مرور در کشور شیوع پیدا می‌کند.
به‌هم‌ریختگی پیگیری‌های روتین سلامت به دلیل همه‌گیری کرونا، شرایط ابتلا به سرخک در ایران را به حدی رسانده که وزارت بهداشت و درمان هشدار جدی و فراخوان اقدام فوری به زدن واکسن سرخک داده است. شرایط خاص ملیتی هم در این فراخوان قید نشده؛ یعنی چه ایرانی هستید و چه مهاجر، اگر کودک زیر پنج سال دارید که به‌موقع واکسن سرخک را دریافت نکرده، هرچه سریع‌تر برای تزریق این واکسن اقدام کنید.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و پژوهشگر پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: کیت تشخیص سریع کووید 19 نمونه‌گیری دقیق را با صرفه‌جویی 97.5 درصدی نسبت به تست PCR و تنها با 2.5 درصد هزینه تمام شده مستقیم و غیرمستقیم آن دارد.

یک ربات کوچک هوش مصنوعی و قابل حمل در دانشگاه ام ای تی ساخته شد که می‌تواند به کاربران آموزش دیده برای کنترل خونریزی شدید داخلی در قربانیان کمک کند.
محققان دانشگاه ژنو اخیرا از شناسایی ژنی خبر داده‌اند که می‌تواند از بیماری "پارکینسون" جلوگیری کند.
محققان دانشگاه کویینزلند استرالیا دریافتند زهر نوعی مورچه استرالیایی موسوم به میرمسیا برای کاهش درد مزمن کاربرد دارد.
عضو انجمن آنکولوژی ایران با بیان اینکه ۸۵ درصد عامل بروز سرطان ریه مصرف سیگار است، گفت: افراد بالای ۵۰ سال با سابقه ۲۰ سال مصرف سیگار در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه قرار دارند.
در میان چالش‌های متعدد برای درمان تومورها، مشکل در رساندن داروهای ضد سرطان به مکان‌ مناسب و در مقادیر مناسب از چالش‌های اصلی است که حال با کمک محققان ایرانی این مشکل در حال حل شدن است.
سازمان آگهی های پرسون