ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

هنگامی که اعلام شد که بلوک اقتصاد‌های نوظهور موسوم به «بریکس» با اضافه کردن شش عضو جدید، تعداد اعضایش را بیش از دو برابر خواهد کرد، برای بقیه جهان شگفت‌انگیز بود. در داخل گروه، برای رسیدن به این تصمیم، پیچ و خم‌های زیادی طی شد.  چین برای مدت طولانی از جذب اعضای جدید حمایت می‌کرد، اما سایر کشور‌ها آن سطح از اشتیاق را نشان نداده بودند. کاملا واضح بود که هند در برابر گسترش و افزایش تعداد اعضا مقاومت می‌کرد و نگران جهتی بود که چنین حرکتی در پیش خواهد گرفت. با ریاست چین و سپس آفریقای جنوبی در سال‌های متوالی، نشانه‌های تغییر، روشن‌تر می‌شد.
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: این امید که توافقی می‌شود و وضعیت اقتصادی به واسطه آن بهتر می‌شود، دیگر نیست. هیچ کشوری برای کشور دیگر دلسوزی نمی‌کند. برجام دیگر کارکرد لازم را برای غرب ندارد و ما هم باید موضوع دیگری مثلا منافع اقتصادی مشترک را موضوع مذاکره کنیم. معتقدم موضوع هسته‌ای دیگر قابل بحث نیست.
باید از غربگرایان سؤال کرد که «آیا در قاموس شما «‌توافق‌» غیر از «امتیاز دادن» معنای دیگری هم دارد؟!».
تصویری از سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری کشورمان در اجلاس اخیر گروه بریکس در آفریقای جنوبی منتشر شده که او در آن نه تنها رئیس هیئت اعزامی ایران، بلکه پیش‌نماز نمایندگان ایرانی است و این امر با واکنش مثبت بسیاری در فضای مجازی مواجه شده است.
باید اذعان داشت که ایران چه عضو شانگهای و بریکس بشود یا نشود و روابط خود را با کشورهای منطقه گسترش دهد یا روال سابق را پیش بگیرد این آمریکاست که باید تصمیم بگیرد که می خواهد به برجام بازگردد و تعهدات برجامی خود را عمل کند و با ایران به توافق برسد یا خیر.
جیک سالیوان با اعلام اینکه توافق با ایران در خصوص آزادسازی پنج آمریکایی از ایران همچنان در جریان است، از ارائه بازه زمانی برای آزادی زندانیان آمریکایی خودداری کرد.
معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در جمع خبرنگاران درباره آخرین رصد ناوگروه بالگردبر تروریستی آمریکا در تنگه هرمز توسط سپاه پاسداران که در جریان آن نیروهای آمریکایی مجبور به نشاندن بالگردها بر روی ناو بالگردبر می‌شوند، اظهار بی‌اطلاعی کرد.
المانیتور در مطلبی به قلم اندرو پاراسیلیتی نوشت: رویکرد دولت بایدن در قبال ایران، منعکس کننده یک واقع گرایی است که برای ماهیت چالشِ مدیریت شده، اما حل نشده ی ایران ضروری است. ممکن است این رویکرد، نتیجه بدهد.
قانونگذاران تندروی آمریکایی در تلاش برای فشار به دولت جو بایدن هستند تا به موضوع نفت توقیف شده ایران رسیدگی کند که به دلیل ترس از واکنش تهران و نیز نگرانی شرکت های کشتیرانی مبنی بر عدم خرید آن، قادر به انجام هیچ اقدامی در این زمینه نیست.
هاوانا اگرچه از تهران خیلی دور است اما داستان پیام‌رسان اجتماعی «زون‌زونئو» در کوبا خیلی به داستان ایران نزدیک است. در داستان ایران شما می‌توانید اسم این پیام‌رسان را «تلگرام» بگذارید. شاید اتفاقی باشد اما حدود یک سال پس از پایه‌گذاری «صندوق فناوری باز» (OTF) و در الگویی مشابه با تجربه قابل قبول پیام‌رسان کوبایی؛ پیام‌رسان تلگرام راه‌اندازی شد. ساختار مدیریت «تلگرام» در محرمانگی دست کمی از «زون‌زونئو» ندارد. ما می‌دانیم تلگرام به عنوان شرکت در انگلستان، آمریکا و امارات متحده عربی به ثبت رسیده و فعلا تیم توسعه‌دهندگانش در دوبی مستقر است اما هیچ‌کس هویت عوامل آن را نمی‌داند و نشانی دفترهای آن را ندارد.
یکی از بزرگ‌ترین شیرین‌کاری‌های رسانه‌های دشمن «مهندسی وهم و مدیریت خیال» کسانی است که سرآشتی با ملت ندارند و خواب براندازی را می‌بینند.
سازمان آگهی های پرسون