ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

در حالی که وزیر خارجه معرفی شده از سوی ترامپ، در رسانه‌های آمریکا فردی بشدت صهیونیست و ضدایرانی و مخالف کاهش تحریم‌ها شناخته می‌شود، روزنامه غربگرای شرق او را طرفدار مذاکره و تعامل با ایران وانمود کرد
در آستانه بازگشت ترامپ به کاخ سفید تحولات پیچیده خاورمیانه و جبهه اوکراین موجب شده تا ناظران در باب ائتلاف‌های تازه نفس سخن بگویند و گروهی بر حمایت دولت تازه نفس واشنگتن از آنکارا تاکید داشته باشند؛ چرا که به باورشان ترکیه این اهرم و توان را دارد تا رقبای آمریکا، بالاخص ایران و روسیه را در قفقاز، شام و شرق اروپا درگیر کرده و به واشنگتن فرصت دهد تا بر اصل مهار چین متمرکز شود.
نماینده ایران نزد سازمان ملل:

ایران هرگز گروه‌های نیابتی نداشته است

نماینده ایران نزد سازمان ملل متحد ضمن رد ادعاهای گزارش پنل کارشناسان یمن علیه ایران تاکید کرد: ایران هرگز گروه‌های نیابتی نداشته و دیگر کشورها در منطقه را به‌عنوان نیابت نمی‌شناسد.

جو بایدن رئیس جمهور دموکرات آمریکا که در آخرین روزهای ریاست جمهوری خود به سر می برد، همراه با آنتونی بلینکن وزیر خارجه و کامالا هریس معاون خود در کاخ سفید حاضر شد و در سخنانی دستیابی به توافق آتش بس میان اسرائیل و حماس را اعلام کرد.

سوریه شاهد شرایط پیچیده امنیتی و سیاسی است و در این میان داعش در حال سوء‌استفاده از خلأ امنیتی موجود و تقویت نفوذ خود است. امری که یک زنگ خطر برای عراق و سایر کشورهای منطقه محسوب می‌شود.

تحلیلگران معتقدند که تهدید اصلی برای آمریکا چین است، نه ایران. ایران با توجه به تاریخ مداخلات غرب، به‌ویژه کودتای ۱۹۵۳، به سیاست‌های واقع‌بینانه و عمل‌گرایانه در برابر اسرائیل و برنامه هسته‌ای نیاز دارد. دستیابی به توافق هسته‌ای پایدار، با کاهش تحریم‌ها و تقویت امنیت منطقه‌ای، می‌تواند روابط ایران و غرب را بهبود بخشد و به امنیت بین‌المللی کمک کند.
ترامپ که اساسا میانه‌ای با اعزام نیرو از آمریکا به مناطق جنگی ندارد و تجربه افغانستان را پیش‌روی خود داشت، به این جمع‌بندی رسید که ادامه جنگ نه تنها موجب تسلیم حماس نمی‌شود؛ بلکه تداوم آن به معنای تداوم تنش نظامی در خاورمیانه و مانعی بر سر راه طرح‌های خود اوست، بنابراین راه چاره را در فشار بر نتانیاهو برای پذیرش توقف جنگ و عقب‌نشینی از نوار غزه برای تسهیل توافق دید. در واقع اگر ترامپ می‌دانست که فشار بیشتر از این در غزه موجب تغییر موضع حماس می‌شود، مسلما طرف نتانیاهو را می‌گرفت.

سازمان آگهی های پُرسون