ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

در «۱۰دقیقه» پخش می شود؛

حقایق مذاکرات وین در "10 دقیقه"

شبکه پرس تی وی با پخش قسمت جدیدی از مجموعه مستند «۱۰دقیقه» از برخی حقایق مذاکرات ایران و قدرت های جهانی برای احیای برجام سخن می گوید.
خصریان گفت: اساساً تفاوت جنس تعهدات ایران و آمریکا در برجام، این امکان را در اختیار آمریکا قرار داده است تا اجرای کامل تعهدات ایران به معنای پذیرش محدودیت‌های هسته‌ای را به شکلی روشن و قطعی راستی‌آزمایی کند.
فریدون مجلسی در گفت‌و‌گو با پرسون؛

بهبود رابطه با عربستان در گرو تفاهم ایران با آمریکا است

یک کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به مذاکرات وین، گفت: اختلاف اصلی مسئله اسرائیل است. اگر ایران و آمریکا به تفاهم و ترک مخاصمه در این زمینه رسند؛ عربستان نیز دیگر بهانه‌ای برای ستیز با ایران نخواهد داشت.
یک کارشناس اقتصاد حمل و نقل تاکید کرد: ترانزیت «زمینی» میان ایران و روسیه، گزینه قابل اتکایی جهت برقراری روابط تجاری و ترانزیتی با این کشور نیست، گفت: ایران و روسیه به لحاظ دریایی با یکدیگر هم مرز بوده، با این حال کشتیرانی تجاری ایران در دریای خزر به اندازه‌ای قوت نگرفته تا بتوان بار صادراتی و ترانزیتی با روسیه را به آن واگذار کرد.
تحلیلگر اوراسیا در گفتگو با پرسون مطرح کرد؛

احیای روابط 60 ساله ایران و کره جنوبی

تبعیت کره جنوبی از سیاست‌های آمریکا موجب بروز مشکلاتی در روابط ایران و کره جنوبی شده است و شاید عنصر اصلی در سفر نخست وزیر کره جنوبی به تهران نیز تلاش برای حل این مسئله است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تاکید بر اهمیت برجام گفت که پیشنهاد بایدن در رابطه با مساله ایران بر پایه پایبندی در مقابل پایبندی است.
کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه اقدامات ایذایی و خرابکارانه رژیم صهیونیستی نشانه ضعف این رژیم است، گفت: وقتی بازیگری در سطح بین الملل، نتواند راهبرد خود را به شیوه متعارف پیش ببرد، ‌ناگزیر به سمت جنگ کثیف می‌رود، عرصه‌ای که مختص گروهک‌های تروریستی و رژیم صهیونیستی است.
از آنجایی‌که سیاست‌های فشار حداکثری دولت ترامپ جواب نداده بود، برای آمریکا چاره‌ای نمانده بود جز این‌که مجدداً ساز و کار دیپلماسی را با ایران فعال کند و از این طریق سیاست‌های مدنظر خود یعنی اصلاح برجام، گسترده‌تر کردن فشارهای هسته‌ای و کشاندن برجام به حوزه‌های فراهسته‌ای را پیگیری کند.
روزنامه کیهان نوشت: «اسرائیل مخالف توافق است و منتقدان با آن همصدا هستند»؛ این یکی دیگر از برچسب‌هایی است که به منتقدان زده می‌شود تا جامعه، اساساًً رغبتی برای شنیدن منطق و استدلال آنها نداشته باشد.
هدف غربی‌ها از برگشت ایران به برجام چیزی نیست جز این‌که می‌خواهند ابزاری برای چانه‌زنی مجدد و امتیازگیری مجدد در اختیار داشته باشند که ایران این امکان را به آن‌ها نخواهد داد.
در جریان انجام یک مذاکرات حساس و مهم در راستای تأمین منافع ملی یک کشور، قطعا یکی از مولفه های تأثیرگذار در افزایش قدرت چانه زنی تیم های مذاکره کننده هر کشور، افزایش حمایت و اجماع داخلی در مورد آن مذاکرات و تیم مذاکره کننده است؛ موضوعی که متأسفانه به نظر می رسد برخی در داخل کشور در حال حاضر درباره مذاکرات وین چندان به آن توجه ندارند.
سازمان آگهی های پرسون