اینکه ایران در اولویت برنامههای ترامپ نباشد، نه تنها یک عامل منفی به شمار نمیرود، بلکه حتی میتواند یک فرصت مثبت نیز باشد. اگر موضوع ایران برای ترامپ اولویت داشت، این احتمال وجود داشت که ایران به هدف آزمایشی رئیسجمهور تازهکار آمریکا تبدیل شود.
شاید هیچکس نداند که امروز و با آمدن ترامپ به کاخسفید دنیا دچار چه تحولی خواهد شد. ولی در یک نکته اتفاقنظر است که ترامپ۲۰۲۵ با ترامپ۲۰۱۷ که آغار دوره اول او بود، قطعاً یکی نخواهد بود.
در حالی که وزیر خارجه معرفی شده از سوی ترامپ، در رسانههای آمریکا فردی بشدت صهیونیست و ضدایرانی و مخالف کاهش تحریمها شناخته میشود، روزنامه غربگرای شرق او را طرفدار مذاکره و تعامل با ایران وانمود کرد
در آستانه بازگشت ترامپ به کاخ سفید تحولات پیچیده خاورمیانه و جبهه اوکراین موجب شده تا ناظران در باب ائتلافهای تازه نفس سخن بگویند و گروهی بر حمایت دولت تازه نفس واشنگتن از آنکارا تاکید داشته باشند؛ چرا که به باورشان ترکیه این اهرم و توان را دارد تا رقبای آمریکا، بالاخص ایران و روسیه را در قفقاز، شام و شرق اروپا درگیر کرده و به واشنگتن فرصت دهد تا بر اصل مهار چین متمرکز شود.
نماینده ایران نزد سازمان ملل متحد ضمن رد ادعاهای گزارش پنل کارشناسان یمن علیه ایران تاکید کرد: ایران هرگز گروههای نیابتی نداشته و دیگر کشورها در منطقه را بهعنوان نیابت نمیشناسد.
جو بایدن رئیس جمهور دموکرات آمریکا که در آخرین روزهای ریاست جمهوری خود به سر می برد، همراه با آنتونی بلینکن وزیر خارجه و کامالا هریس معاون خود در کاخ سفید حاضر شد و در سخنانی دستیابی به توافق آتش بس میان اسرائیل و حماس را اعلام کرد.
سوریه شاهد شرایط پیچیده امنیتی و سیاسی است و در این میان داعش در حال سوءاستفاده از خلأ امنیتی موجود و تقویت نفوذ خود است. امری که یک زنگ خطر برای عراق و سایر کشورهای منطقه محسوب میشود.
تحلیلگران معتقدند که تهدید اصلی برای آمریکا چین است، نه ایران. ایران با توجه به تاریخ مداخلات غرب، بهویژه کودتای ۱۹۵۳، به سیاستهای واقعبینانه و عملگرایانه در برابر اسرائیل و برنامه هستهای نیاز دارد. دستیابی به توافق هستهای پایدار، با کاهش تحریمها و تقویت امنیت منطقهای، میتواند روابط ایران و غرب را بهبود بخشد و به امنیت بینالمللی کمک کند.
با اینکه در ۳ سال گذشته با بهبود روابط ایران و تاجیکستان، سطح روابط اقتصادی به ۳۰۰ میلیون دلار افزایش یافته است اما سهم ایران از کل بازار واردات تاجیکستان تنها ۳.۵ درصد است.