ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

رویکرد کنونی ترامپ در قبال ایران را می‌توان نوعی «دیپلماسی نظامی» نامید؛ از خود جنگ گرفته تا اعزام ناوهای بیشتر به منطقه و حتی حضور فرمانده سنتکام در دور جدید گفت‌وگوهای مسقط، همگی نشانه‌های این راهبردند.
کارشناسان و تحلیلگران تأکید دارند که طولانی شدن مذاکرات به نفع هیچ‌یک از طرف‌ها نیست. هرچه گفتگوها طولانی‌تر شود، فرصت بیشتری برای بازیگرانی ایجاد می‌شود که با توافق مخالفند یا تلاش می‌کنند مسیر مذاکرات را تحت تأثیر قرار دهند.
اگر مذاکرات به گونه ای پیش نرود که خیال ترامپ آمریکا از دو هدف استراتژیک پیش گفته آسوده گردد، احتمال جنگ، بسیار بالا خواهد بود چرا که هر هزینه ای ولو بالا، از نظر راهبردی، این ارزش را دارد که منتهی به تحقق دو هدف اصلی شود.
گزارش‌های حاکی از آن است که ترکیه تلاش دارد به پیمان دفاعی عربستان و پاکستان بپیوندد؛ اتحادی که در صورت وقوع نشان‌دهنده تغییر درک از تهدید و کاهش اطمینان نسبت به امنیت‌آفرینان خارجی است.
مسعود اکبری طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت:

آمریکا و بازی با سفره مردم ایران

تحریم نه صرفا ابزاری فنی میان کشورهای متخاصم، بلکه سلاحی خاموش برای اعمال فشار و بی‌ثبات‌سازی اجتماعی است. مسیری که از فشار اقتصادی آغاز می‌شود و به آشوب و ناامنی ختم می‌گردد.
ترامپ ترجیح می دهد پشت میز مذاکره به اهداف خود یعنی پایان دادن به برنامه‌ هسته‌ای، قطع حمایت تهران از گروه های مقاومت منطقه و تضعیف توان موشکی ایران برسد اما اسرائیل به دنبال این خواسته از طریق جنگ و درگیری است.
مذاکره غیرمستقیم به‌خاطر اینکه اجازه برقراری رابطه انسانی را نمی‌دهد، ارسال پیام‌ها از طریق یک واسطه که معلوم نیست به کارش مسلط است یا خیر و دشواری تفهیم و تفاهم و نیز زمان‌بربودن کاری بسیار طاقت‌فرساست.
سید علی مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی، با ورود به ریاض پایتخت عربستان، مورد استقبال سفیر ایران قرار گرفت. حضور در دومین اجلاس بازارهای نوظهور و انجام دیدارهای دوجانبه با همتایان بین‌المللی از اهداف اصلی این سفر اعلام شده است.
حسن بهشتی پور گفت: اینکه ایران ترجیح می‌دهد که مذاکرات در مسقط برگزار شود به این خاطر است که مسقط در دوره‌های قبلی نشان داده کاملاً بی‌طرف است و تلاش کرده هم به نفع ایران موضع‌گیری نکند هم به نفع آمریکا. این گزاره مهمی است که محل مذاکرات در کشوری باشد که بی‌طرفی‌اش محرز باشد درحالی‌که ترکیه عضو ناتوست.
مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که مقام‌های ایران از او بابت سوگیری در پرونده هسته‌ای انتقاد می‌کنند خواستار خروج از «بن‌بست» با تهران شده است.
انگلیس با افزایش نگرانی‌ها از حمله آمریکا به ایران، جنگنده‌های خود را به قبرس فرستاد. این هواپیما در حالی در پایگاه نیروی هوایی سلطنتی آکروتیری مستقر شدند که تهران و واشنگتن مذاکراتی را برگزار می‌کنند که ترامپ گفته است «اوایل هفته» تکرار خواهد شد.
سازمان آگهی های پُرسون