ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

به نقل از الجزیره، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و کابینه افراطی وی باید موضوعات حساسی را در آینده نزدیک تعیین تکلیف کنند، در غیر این صورت کابینه به شکل خودکار سقوط کرده و انتخابات زودهنگام برگزار می‌گردد.
مذاکرات امروز در هر چارچوبی انجام شود؛ قطعاً اصول کلی آن در بالاترین سطوح سیاسی کشور به تصویب رسیده است.این برداشت بسیار روشنی است؛ چون نظردهنده نهایی درباره انجام و عدم انجام چنین مذاکراتی در ایران شناخته شده است و همه مسئولین کشور نیز بارها آن را گفته‌اند و اصولاً کسی جرأت انجام آن را بدون تصویب رسمی ندارد.
در بحبوحه افزایش تنش‌های سیاسی و نظامی میان تهران و واشنگتن، و در حالی که سایه تهدیدهای دونالد ترامپ بر فضای روابط دو کشور سنگینی می‌کند، نمایندگان ایران و آمریکا روز شنبه در عمان، بدون دیدار مستقیم، به گفت‌وگویی حساس و سرنوشت‌ساز وارد می‌شوند. این نشست غیرمستقیم، که با میانجی‌گری عمان برگزار می‌شود، می‌تواند نقطه عطفی در روابط پرتنش دو کشور پس از چهار دهه دشمنی باشد—یا به تعبیر تحلیل‌گران، آخرین فرصت پیش از تقابل.
در شرایطی که مذاکرات میان ایران و آمریکا وارد فازهای حساس‌تری شده، هجمه‌ها و عملیات روانی علیه این روند نیز شدت گرفته است؛ پدیده‌ای که بدون درک نقش رژیم صهیونیستی در هدایت این جریان، نمی‌توان آن را به‌درستی تحلیل کرد. تل‌آویو با نگاهی بحران‌محور، از هرگونه تنش‌زدایی در منطقه واهمه دارد؛ چرا که صلح، اساساً با منطق موجودیت این رژیم در تضاد است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا درباره گفتگوهای غیرمستقیم میان تهران – واشنگتن در روز شنبه ۲۳ فروردین ماه در عمان گفت: ما روز شنبه با ایران مذاکره می کنیم و نشست مهمی با آنها داریم.
مدیریت روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد انزلی خبر داد:

روس‌ها در حوزه بندری منطقه آزاد انزلی سرمایه گذاری میکنند

هیئت سرمایه‌گذاران روسی با محوریت مدیران مرکز همکاری‌های اقتصادی حقوقی ایران و روسیه، با مصطفی طاعتی مقدم، رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل سازمان دیدار کردند و در خصوص امکان‌سنجی توسعه روابط میان دو کشور با محوریت نخستین منطقه آزاد شمال کشور به تبادل نظر پرداختند.
عشرت کراری روزنامه نگار نوشت:

ویتکاف، عراقچی و شنبه‌ی سرنوشت‌ساز در عمان

این که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا با آن مختصات شخصیتی(که بر کمتر کسی پوشیده است) با حساسیت و تمرکز روی مذاکره با ایران (که واضح است برایش چقدر اهمیت دارد)، این‌بار به‌شکل مکتوب خواستار گفت‌وگو می‌شود؛ مساله‌ای نیست که به‌سادگی از کنارش گذر کرد و جای تامل بسیار دارد
در آستانه آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان، هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه با هشدار نسبت به هرگونه اقدام نظامی علیه ایران، آن را عامل بی‌ثباتی در منطقه خواند و خواستار آغاز فوری مذاکرات مستقیم شد. همزمان عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران نیز با اعلام رسمی زمان آغاز مذاکرات، تأکید کرد این گفت‌وگوها فرصتی واقعی برای دیپلماسی و آزمونی مهم برای دولت ترامپ خواهد بود.
در دومین سفر غیرمنتظره بنیامین نتانیاهو به آمریکا، نه‌تنها رؤیای تحمیل سیاست‌های تل‌آویو بر پرونده هسته‌ای ایران به شکست انجامید، بلکه ترامپ نیز با عبور از مدل مطلوب اسرائیل، از گفت‌وگوی مستقیم با تهران سخن گفت. این سفر پرحاشیه، که همزمان با تشدید تحولات در غزه، تعرفه‌های گمرکی و رقابت منطقه‌ای با ترکیه انجام شد، بیش از آنکه نمایانگر قدرت‌نمایی صهیونیست‌ها باشد، نشان‌دهنده فروپاشی یکی از آخرین امیدهای لیکود برای اثرگذاری بر کاخ سفید بود.
روزنامه خراسان در تحلیلی با تأکید بر اینکه مذاکرات اخیر با آمریکا با مجوز رهبری انجام می‌شود، نوشت: با این‌حال، تجربه و منظومه فکری رهبر انقلاب نشان می‌دهد که مذاکره با آمریکا راه‌حل مشکلات کشور نیست و نباید به اولویت اصلی تبدیل شود. این یادداشت هشدار می‌دهد که تمرکز بیش از حد بر مذاکرات، به جای توجه به اقتصاد مقاومتی و تولید، موجب انحراف در اولویت‌های راهبردی کشور خواهد شد.
رسانه‌های اروپایی در آستانه مذاکرات حساس ایران و آمریکا در عمان، ضمن استقبال محتاطانه از فعال‌شدن مجدد تلاش‌های دیپلماتیک، هشدار دادند که دستیابی به توافقی پایدار مستلزم بازسازی اعتماد آسیب‌دیده و فاصله‌گرفتن غرب از سیاست‌های شکست‌خورده گذشته است.
به گزارش «جروزالم‌پست» به نقل از یک منبع آگاه به مذاکرات دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو، رئیس‌جمهوری آمریکا در این دیدار گفته است: «ایران نمی‌تواند به سلاح هسته‌ای دست‌ یابد. تاسیسات هسته‌ای نظامی نه، تاسیسات هسته‌ای غیرنظامی بله.»

کوروش احمدی دیپلمات پیشین ایران در سازمان ملل در یادداشتی نوشت:

فرصت آخر

مذاکراتی که گفته شده از روز شنبه ۲۳فروردین شروع خواهد شد با برخی مسائل شکلی و محتوایی مواجه خواهد بود. یکی از موضوعات شکلی، موضوع فرمت مذاکرات است. در گذشته مذاکرات در قالب ۱+۵ انجام می‌‌‌شد. به‌علاوه، کلا ایران در گذشته هیچ‌گاه مایل به مذاکره دو به دو با آمریکا نبوده است. اکنون موافقت ایران با مذاکره با آمریکا، چه به‌طور مستقیم و چه غیرمستقیم، این سوال را پیش آورده که نقش پنج‌کشور دیگر شامل روسیه و چین و سه کشور اروپایی چه خواهد بود.
مسعود اکبری در یادداشتی نوشت:

اتفاق جدیدی رخ نداده است!

واقعیت این است که ما اکنون در میانه جنگ ترکیبی با دشمن به سرکردگی آمریکا هستیم. یکی از اضلاع اصلی در این نبرد، حمله گسترده اقتصادی است. بر همین اساس لازم و ضروری است که دولت جناب آقای پزشکیان، ضمن هوشیاری در مقابل عملیات روانی دشمن- که با مشارکت پادوهای آمریکا در ایران به آن ضریب داده می‌شود- از افتادن در دام «شرطی سازی اقتصاد» جلوگیری کرده و برای خنثی سازی نقشه شوم دشمن، در میدان اقتصادی آرایش جنگی به خود بگیرد.
در شرایطی که با صحبت های دوشنبه شب ترامپ و توئیت عراقچی مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در عرصه دیپلماسی منطقه‌ای به نقطه حساسیت رسیده است و شنبه به صورت رسمی و در سطوح بالا قرار است جریان پیدا کند، همزمان با تلاش برای تثبیت فضای گفت‌وگو، باید به نقش کلیدی و مخرب اسرائیل و برخی رقبای منطقه‌ای در فضای مذاکرات اشاره کرد.
روزنامه «واشنگتن پست» بامداد چهارشنبه به نقل از مقام‌های آمریکایی نوشت که نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور غرب آسیا در صورت دعوت‌شدن به تهران هم سفر می‌کند.
سازمان آگهی های پرسون