ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

ترامپ که اساسا میانه‌ای با اعزام نیرو از آمریکا به مناطق جنگی ندارد و تجربه افغانستان را پیش‌روی خود داشت، به این جمع‌بندی رسید که ادامه جنگ نه تنها موجب تسلیم حماس نمی‌شود؛ بلکه تداوم آن به معنای تداوم تنش نظامی در خاورمیانه و مانعی بر سر راه طرح‌های خود اوست، بنابراین راه چاره را در فشار بر نتانیاهو برای پذیرش توقف جنگ و عقب‌نشینی از نوار غزه برای تسهیل توافق دید. در واقع اگر ترامپ می‌دانست که فشار بیشتر از این در غزه موجب تغییر موضع حماس می‌شود، مسلما طرف نتانیاهو را می‌گرفت.

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: برخی کشورها مانند ایتالیا به جای برعهده گیری نقش سازنده دیپلماتیک در تلاش‌اند تا عنصری فعال در اتاق فرمان آمریکایی- صهیونیستی باشند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با تشریح جزئیات مفاد موافقت‌نامه جامع بلندمدت راهبردی بین ایران و روسیه گفت: این موافقت‌نامه شامل یک مقدمه و ۴۷ ماده است که همه حوزه‌های مناسبات دوجانبه را در برمی‌گیرد.
گروهی از ناظران با استناد به تلاش‌های ناموفق برای احیای برجام، به رویکرد اخیر ایران که همانا نزدیک‌تر شدن به بلوک شرقی و کشورهایی چون چین و روسیه است، استناد کرده و مدعی‌اند، اگر غرب نخواهد در باب برنامه هسته‌ای ایران با تهران به توافق دست یابد، باید خود را برای واکنش به کنش تازه بازیگرانی چون ایران و روسیه آماده کند؛ بازیگرانی که هدف تحریم‌ها هستند و همین گزاره بستر را برای هم‌صدایی‌شان هموار کرده است.
اولا؛ آمریکا بزرگ نیست و ضعیف شده است و ثانیا؛ مردم آمریکا هم این واقعیت را پذیرفته‌اند که اگر نپذیرفته بودند، به آن رای نمی‌دادند. اما غربگرایان ما این واقعیت را نمی‌توانند بپذیرند!
با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، بار دیگر مسئله نحوه رویارویی آمریکا با رقبای چهارگانه، یعنی ایران، روسیه، چین و کره شمالی برجسته شده است. در این میان نحوه برخورد ترامپ با تهران بالاخص بعد از تغییر معادلات خاورمیانه بیشتر مورد توجه قرار گرفته و موجب شده تا گمانه زنی هایی در این باره مطرح شود، گروهی می گویند که ترامپ به سان دوره نخست ریاستش کمپین فشار حداکثری را در اولویت قرار می دهد و گروهی دیگر به اهرم ها و گزینه های ادعایی دیگر اشاره دارند و می گویند نحوه برخورد میهمان تازه کاخ سفید با ایران و سایر رقبا می تواند جهان را از لبه پرتکاه نگ جهانی سوم کنار زده یا به سوی رویارویی تمام عیار هدایت کند.
«امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره سوریه با اعلام حمایت جمهوری اسلامی ایران از تشکیل دولتی فراگیر در این کشور گفت: تصمیم‌گیری درباره آینده سوریه باید منحصراً توسط مردم سوریه، بدون هرگونه مداخله یا تحمیل خارجی، صورت گیرد.

دونالد ترامپ در پلتفرم رسانه اجتماعی خود Truth Social ویدیویی از جفری دیوید ساکس، استاد دانشگاه کلمبیا را به اشتراک گذاشت که در آن می‌گوید نتانیاهو فهمیده که تنها راه نابودی حماس و حزب الله لبنان، از بین بردن حامیانشان یعنی عراق، سوریه و ایران است.
یک سخنگوی اتحادیه اروپا در آستانه دور جدید گفت‌وگوهای ایران و سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) اعلام کرد که این اتحادیه به‌عنوان هماهنگ‌کننده برجام، ارتباط منظم خود با ایران را حفظ کرده است.
سازمان آگهی های پرسون