ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

از همان نخستین ساعات پس از قطعی شدن پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا شاهد طرح تحلیل و تفسیرهای مختلفی با محوریت رویکرد و سیاست احتمالی رئیس جمهور جدید آمریکا و تیم امنیت ملی و سیاست خارجی او در رابطه با کشورمان بوده ایم. روندی که همچنان نیز ادامه دارد.

فرماندهی کل ارتش و نیرو‌های مسلح سوریه طی بیانیه‌ای اعلام کرد: طی چند روز گذشته، سازمان‌های تروریستی مسلح وابسته به گروه موسوم به "جبهه النصره" با حمایت هزاران تروریست خارجی، سلاح‌های سنگین و تعداد زیادی پهپاد، حملات گسترده‌ای را از چند محور به حلب و ادلب انجام دادند.
وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به ادعای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مبنی بر نصب هزاران سانتریفیوژ جدید در ایران، آن را «ادامه مسیر تشدید تنش در تقابل با همکاری با آژانس» خواند.
کیهان نوشت:توالی اتفاقات ماه‌های اخیر با افزایش فشارها از سوی اروپایی‌ها، ظن ایذایی بودن مذاکره از سوی اروپایی‌ها و نیت سرگرم‌سازی ایران برای از بین رفتن تمرکز کشور بر مقابله با جنایات اسرائیل را به ذهن متبادر می‌سازد.
شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان گفت : اسرائیل در همه جبهه ها شکست خورده است و نیروهای مقاومت توانستند به رغم حمایت کامل و گسترده ی آمریکا و غربی ها از رژیم صهیونیستی، این پیروزی را محقق کنند.

با وجود درخواست‌های فعالان حقوق بشری، مسعود رحیمی مهرزاد، شهروند ایرانی-سنگاپوری، جمعه ۹ آذر به اتهام نگهداری و حمل ۳۱ گرم ماده مخدر دیامورفین در سنگاپور اعدام شد.
دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران با تروئیکای اروپا از جمعه ۹ آذر آغاز می‌شود، اما تجربیات گذشته نشان می‌دهد که وعده‌های اروپا در عمل به تعهدات خود به ندرت محقق شده است. در حالی که هدف اصلی از این مذاکرات کاهش تحریم‌ها و بهبود روابط اقتصادی است، سوالات جدی درباره اراده و توان اروپا برای اجرای تعهدات باقی مانده و نگرانی‌هایی درباره تحقق نتایج ملموس مطرح است.
دور جدید تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران در کنار تلاش‌های آن برای تصویب قطعنامه‌های ضدایرانی در شورای حکام، نشان‌دهنده تشدید تنش‌ها بین تهران و بروکسل است. این تقابل که در بدترین دوران خود قرار دارد، با ادعاهایی در خصوص حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین و تشدید فشار بر پرونده هسته‌ای کشورمان همراه شده است.
در حالی که دونالد ترامپ مشغول به چیدن اعضای ضدایرانی و صهیونیست در دولت جدید خود است، برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب از جمله محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین، بر لزوم پذیرش هر نوع فرصتی برای مذاکره با آمریکا تأکید دارند. او معتقد است ایران می‌تواند از هر موقعیتی برای پیشبرد منافع ملی بهره‌برداری کند و حتی در صورت نشان دادن چراغ سبز از سوی ترامپ، می‌توان از این فرصت استفاده کرد. این اظهارات با انتقادات شدید نسبت به گذشته و تأثیرات منفی سیاست‌های دولت‌های پیشین مواجه شده است.
دانیل دپتریس، کارشناس امنیتی آمریکایی، با اشاره به ناکارآمدی سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران، به رئیس‌جمهور منتخب توصیه کرد که به این راهبرد شکست‌خورده بازنگردد و مسیر دیپلماسی را در پیش گیرد.
ادعای سیبی‌ها درباره وجود محور «روسیه-ایران-کره شمالی» برای مداخله در جنگ اوکراین در حالی مطرح می‌شود که ایران، بارها، با رد کردن ادعای غرب درباره حمایت نظامی از روسیه در جنگ اوکراین، گفته است همکاری‌های نظامی آن با روسیه در چارچوب روابط دوجانبه طرفین در حوزه دفاعی است و برخلاف شرکای ناتو که آشکارا به مداخله نظامی در جنگ اوکراین می‌پردازند، از هیچ یک از طرفین جنگ حمایت نمی‌کند.
شواهد نشان می‌دهد که به واسطه افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، فرایند عادی سازی روابط با اسرائیل و همچنین انعقاد پیمان امنیتی با ایالات متحده در اولویت‌های پادشاهی قرار ندارد؛ این بازیگر تلاش دارد تا از تنش‌های حاکم فرصت سازی کرده و ثباتی را تعریف کند که در راستای منافعش باشد.
در پی لغو ممنوعیت استفاده اوکراین از سلاح‌های دوربرد آمریکایی برای حمله به عمق خاک روسیه، دولت سوریه نسبت به پیامدهای این اقدام و خطر وقوع جنگ هسته‌ای در جهان هشدار داد.

ما دانش ساخت بمب اتم را داریم ولی اینکه این دانش را چه زمانی به صحنه بیاوریم و اجراییش کنیم بستگی به تدبیر مقام معظم رهبری و دیگر مسئولان نظام دارد.
چهار کشور فرانسه، آلمان، انگلیس و آمریکا در بیانیه‌ای مشترک، با نادیده گرفتن همکاری‌های پایدار و اثبات شده ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، خواستار «همکاری دوباره ایران با آژانس» شدند.

سازمان آگهی های پرسون