ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

کاملاً واضح است که در سیستم سیاسی واشنگتن، هیچ حسی که به معنای واقعی دنبال توافق با ایران باشد، وجود ندارد. این ترامپ است که می‌گوید ایران باید بدون دریافت هیچ مابه‌ازایی عقب بنشیند.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه امروز (شنبه) با صدور بیانیه‌ای از افزایش شمار شهدای جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه به ۴۸ هزار و ۱۸۱ نفر خبر داد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پی واکنش های جهانی به طرح جنجالی خود درباره غزه و جابجایی اجباری فلسطینیان از غزه و اداره آن توسط واشنگتن، اعلام کرد که عجله ای برای اجرای طرح خود درباره غزه ندارد.

«آلکسی ددوف» خاطرنشان کرد: ما به طور طبیعی نمی توانیم احتمال توسل اسرائیل به زور را رد کنیم. برای جلوگیری از این امر طبیعتا از اهرم های دیپلماتیک استفاده خواهیم کرد. اما باید توجه داشت که ایران نیز آمادگی خوبی برای چنین حملات احتمالی دارد. اگر اسرائیل و آمریکا تصمیم به این اقدام بگیرند، پاسخ ایران کاملاً متناسب خواهد بود.
ترامپ ابتدا یادداشت فشار حداکثری را امضا می‌کند، سپس مذاکره را به‌عنوان امتیاز مطرح می‌کند. در مقابل، در ایران ابتدا سیگنال ضعف ارسال می‌شود و بعد، با ادبیاتی مملو از اشتیاق، میز مذاکره سوزانده می‌شود.
به‌نظر می‌رسد رئیس‌جمهور آمریکا تلاش خواهد کرد تهران را با اجبار به سمت توافق هسته‌ای جدیدی سوق دهد، اما خطر رویارویی نظامی همچنان به‌شدت بر این وضعیت سایه افکنده است.
صحبت‌هایی که اخیرا از سوی رئیس‌جمهور جدید آمریکا درباره ایران مطرح شده، نوعی از خوش‌بینی را در میان برخی از تحلیلگران ایرانی ایجاد کرده که احتمالا ترامپ رفتار عاقلانه‌تری را در دستورکار قرار خواهد داد و دیگر خبری از راهبردهایی نظیر فشار حداکثری علیه تهران نخواهد بود.
ترامپ، رئیس جمهور آمریکا شامگاه سه‌شنبه اعلام کرد که آماده مذاکره با رئیس جمهور ایران است.ترامپ می‌گوید که در امضای [سند ریاست جمهوری] درباره ایران دچار تردید بوده و آن را تصمیمی بسیار سخت توصیف می‌کند.
خبرگزاری «رویترز» به نقل از یک مقام آمریکایی ادعا کرد که انتظار می‌رود «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا امروز (سه‌شنبه) یک فرمان اجرایی برای احیای سیاست شکست‌خورده خود که از آن به عنوان «فشار حداکثری» علیه ایران یاد می‌کند را امضا کند.

ناظران با استناد به تحولات خاورمیانه بر این باورند که فعل و انفعال‌های بازیگران منطقه چون ایران و عربستان، ایده‌های غرب را روی کاغذ نگاه داشت و مانع از اجرای مفاد پروژه‌هایی چون کریدور خاورمیانه‌ای و عادی سازی شد. در شرایط کنونی نیز به واسطه رویارویی‌های یکساله، کشورها عربی این فرصت را دارند تا به جای جلوگیری از هرگونه رویارویی، مدریت بحران را عهده‌دار شده و بدین طریق غرب را با خود هم‌صدا کنند.
المیادین گزارش داد که رئیس پارلمان عراق فردا یکشنبه به تهران سفر خواهد کرد و این اولین سفر او به ایران بعد از انتخاب به عنوان رئیس پارلمان عراق است.
بر اساس تازه‌ترین گزارشی که در تارنمای پارلمان انگلیس منتشر شده است، ایران علی‌رغم تحریم‌های غرب و تحولات اخیر منطقه، همچنان یک قدرت تأثیرگذار در معادلات خاورمیانه محسوب می‌شود و روابط آن با کشورهای کلیدی جهان در حال گسترش است.
سازمان آگهی های پرسون