از آب گذشتهاند. مرزها را پشتسر گذاشته و سر سفره ایرانیها نشستهاند. سالهای دور تخممرغهای از آب گذشته به ایران رسیدند و حالا دیگر ادعای بومیبودن، میکنند. ذرت و کنجاله سویا هم از آب گذشتهاند برای خوراکشان. روزگار بر مرغها سخت میگذرد که چشم دوختهاند به واردات برای خوراکشان. خوراکی که باید گوشت شود به جانشان و بازار پسندشان کند. عروسی باشد یا عزا برایشان فرقی ندارد، کنار پلو مینشینند به نظاره ماجرا اما قیمت نهاده که بالا بکشد برایشان توفیر میکند.
«مسأله کشاورزی مهم است و کشور در محصولات پایه غذایی باید به امنیت کامل و خودکفایی لازم حتماً دست پیدا کند. ما باید در مورد گندم، در مورد خوراک دام و مواد اصلی تولید روغن به خودکفایی برسیم. باید در ذرّت، جو و بقیه چیزهایی که کالاهای اساسی نامیده میشود، حتماً به خودکفایی برسیم و میتوان این کار را کرد؛ ما دشتهای حاصلخیز خوبی داریم، این دشتها را باید صرف کنیم برای تأمین کالاهای اساسی.» این جمله بخشی از راهبرد استراتژیک رهبر انقلاب در خصوص خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی است که در سخنرانی روز اول عید سالجاری به آن اشاره کردند.
بازار محصولات پروتئینی طی دو سال گذشته با نوسان و التهاب مواجه بود، اما با شروع فعالیت دولت سیزدهم و اتخاذ سیاستهای مناسب و تشدید نظارتها این باازار کنترل شد.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار با اشاره به کاهش قیمت تخممرغ در ماه رمضان، گفت: میزان مصرف تخممرغ در رمضان نسبت به دیگر ماههای سال کاهش پیدا میکند.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: از مهمترین پیشنیازهای دستیابی به امنیت و اقتدار غذایی در منطقه، استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان، دانشگاهها و مجموعههای فناور پایه است.
عباس عسکرزاده معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: حداکثر قیمت مرغ در استانهای مختلف کشور 31 هزار تومان است و این محصول در برخی از استانهای کشور به قیمت کمتری نیز فروخته میشود.
بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت هر کیلو برنج طارم ۷۰ تا ۹۰ هزار تومان، فجر ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان، شیرودی ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان و نیم دانه ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان است.
رییس بنیاد ملی گندمکاران گفت: در سالهای گذشته تجربه تولید گندم حدود 15 میلیون تن را هم داشتیم اما شرایط جوی به سمتی رفته است که ما در سال جاری نیز جزو واردکنندگان گندم باشیم.