طرح ایجاد چندین بورس کالا در مناطق مختلف کشور واکنشهای زیادی را از سوی کارشناسان و متولیان حوزه بورس به همراه داشته است. در واقع برخی از فعالان حوزههای مختلف در چند روز اخیر از لزوم تشکیل بورسهای کالای تخصصی در استانهای مختلف خبر دادهاند تا از این طریق ضمن شفاف سازی معاملات با حذف دلالان عرضه و تقاضا نیز به تعادل رسیده و قیمت گذاری نیز دستخوش تغییرات هیجانی نشود.
رئیس اداره امور صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس از تدوین اساسنامه صندوق سرمایهگذاری املاک و مستغلات خبر داد. با تدوین مقررات مرتبط به این صندوق ها ابزار جدیدی در حوزه سرمایه گذاری ملک فراهم شد.
مطابق با مصوبه شورای عالی بورس و اوراق بهادار، تمامی مشمولین سهام عدالت در روش مستقیم از تمامی حقوق و مزایای سهامداری (شامل امکان حضور در مجمع، رأی دهی و ...) برخوردار شدند.
بورس تهران که چند روزی است برای تغییر فاز مردد مانده، در یک ساعت ابتدایی معاملات روز شنبه، موفق شد وارد فاز صعودی یا گاوی شود. براساس تعاریف مالی رفتاری، هر گاه نماگر یک بازار نسبت به کف پیشین خود، با افزایش بیش از ۲۰درصدی همراه شود، از اصطلاح بازار گاوی استفاده میشود.
بازار سهام در هفته گذشته شاهد اعتماد به نفس بیشتر خریداران بود که در نتیجه آن شاخص کل برای نخستین بار از هفته دوم فروردین وارد کانال ۳/ ۱ میلیون واحدی شد و در فاصلهای بسیار نزدیک به آغاز سال ایستاد. علاوه بر این، عقربه دماسنج بازار از نقطه کف اوایل خرداد ماه کمی بیش از ۱۹ درصد ارتفاع گرفته و در فاصله کمتر از یک درصدی از ورود به فاز رونق(که به صورت تکنیکی معادل رشد ۲۰ درصد از کف اخیر است) قرار دارد.
آمار مشمولان متوفی سهام عدالت درحالی حدود سه میلیون نفر است که هنوز راه حل مشخصی برای انتقال این سهام به وراث متوفیان مشخص نشده است و در این شرایط زمزمههای راهاندازی سامانهای برای انتقال سهام عدالت به وراث به گوش میرسد.
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با کاهش ۰.۳۸ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۶۰۸.۴۹ واحدی پایین رفت.
با برگزاری جلسات متعدد همکاران واحد حقوقی قوه قضائیه و واحد فناوری اطلاعات شرکت، سامانه ای در جهت انتقال سهام افراد فوت شده به وارثان آنان ایجاد خواهد شد.
بورس تهران هرچند طی دادوستدهای روز سهشنبه تغییر مسیر داد و در نهایت افت ۰۳/ ۰درصدی را تجربه کرد، اما شاهد کاهش تب فروش میان سهامداران و در مقابل شکلگیری موجهای واقعی تقاضا بود؛ بهطوریکه این روزها همزمان با رشد ارزش معاملات خرد سهام، نسبت گردش مالی نیز تا حدودی بهبود یافته است و نوید پایان ریزشهای سنگین را در این بازار میدهد. نسبت گردش پولی که در دوره رکود پس از اعمال دامنه نامتقارن به ۱۴ درصد رسیده بود در هفتههای اخیر از ۲۱ درصد فراتر رفته است.
این روزها شاهد روند رو به رشد شاخص بورس هستیم و میبینیم که اکثر سهمها در هفتههای گذشته نرخگذاری مناسبی داشته و شاهد آنیم که سهمها به نقطه ایدهآلی رسیدهاند و با سوددهی خوبی نیز همراه شدند به خصوص ارزندگی سهمها در بخش محصولات پتروشیمی و فولادی بسیار خوب بوده و اغلب به نقطهای رسیدند که P/E زیر ۴ یا ۵ ندارند.
با گذشت بیش از سه ماه از سال، شاخص کل بورس تهران دوباره توانست به سطوح بالاتر از یکمیلیون و ۳۰۰هزار واحد صعود کند تا میانگین وزنی قیمت سهام تنها ۲۵/ ۰درصد تا جبران زیان سالجاری فاصله داشته باشد. با توجه به موج تقاضای شکلگرفته در بازار سهام، انتظار میرود این میزان افت نیز طی معاملات روز جاری بهطور کامل خنثی شود.
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افزایش ۲.۲۵ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۵۶۹.۰۲ واحدی بالا رفت.