بازار سرمایه دومین روز هفته را هم همچون روز گذشته با فشار عرضه شروع کرد و در انتها با ریزشی ۵۵ هزار واحدی مجددا کانال ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را از دست داد.
یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به این که وضعیت امروز بازار، ناشی از رفتار هیجانی سهامداران است، تصریح کرد: دلیل منطقی و قابل درکی برای افت بازار سهام وجود ندارد.
یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به این که بسیاری از معاملهگران در بازار سهام به سبب نداشتن تحلیل و دیدگاه بلندمدت به صورت لحظهای و هیجانی رفتار میکنند، گفت: به منظور کنترل هیجان بازار میبایست ابزارهای سرمایهگذاری غیرمستقیم گسترش یابد.
بیش از ۴۷ هزار و ۳۳۴ قرارداد به ارزش بیش ۷۹۶ میلیارد تومان در هفته نخست خرداد در بورس کالا منعقد شد که ۳۰.۷ درصد به لحاظ حجم و ۵۰.۱ درصد از نظر ارزش نسبت به دو هفته قبل بالاتر بود.
اگرچه شاخص کل بورس در ساعات ابتدایی روز جاری صعودی ۲۰ هزار واحدی را تجربه کرد اما رفته رفته بر میزان عرضه ها افزوده شد و در نهایت با رشدی ۱۲ هزار واحدی به کار خود پایان داد.
نظرسنجی از ۱۰۰کارشناس و فعال بازار سرمایه درباره استراتژی بهینه سرمایهگذاری در بازارهای دارایی نشان میدهد بهدلیل شرایط رکود تورمی کنونی، افراد با احتیاط وارد بازارها میشوند و اغلب بر نگهداری داراییهای خود تاکید دارند.
وزیر اقتصاد نوسان را ذات و ماهیت بازار سرمایه دانست و گفت: باید تاحد ممکن ابزارهای لازم برای سرمایهگذاری غیرمستقیم عامه مردم و غیرحرفهای ها را فراهم کنیم اما برخی در زمان نوسان بازار به دنبال این بودند تا بر طبل واکنش های هیجانی بکوبند.
مدیرعامل کارگزاری توانا با اشاره به وضعیت کنونی بازارسرمایه گفت: در حال حاضر، روند شاخص بورس با ابتدای سال ۱۳۹۸ و میانههای این سال شباهت دارد و ارزش سهام اغلب شرکتها منطقی است.
وزارت اقتصاد با اشاره به این که پارامترهای بازار سرمایه نشان می دهد جای نگرانی وجود ندارد و روند عادی بورس در حال سپری شدن است و نیازی به «دستور نجات» نیست، اعلام کرد: اتهام دستکاری از سوی دولت را می توان توهم توطئه برخی از رسانهها عنوان کرد.
در سال ۹۹ با دلار ۳۵ هزارتومانی شاخص دو میلیون داشتیم ولی الان با نرخ دلار حدود ۵۰تومانی این شاخص رشد کرده و اتفاق خاصی رخ نداده است. هر سال چیزی حدود ۵ تا ۱۰درصد افزایش شاخص بورس رخ میدهد.