رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به بارشهای امروز در ۹ استان کشور گفت: احتمال وقوع رعد و برق، سیلابی شدن مسیلها و وزش باد شدید در برخی مناطق وجود دارد.
«بر اساس گزارشی که سازمان نقشهبرداری منتشر کرده، عمق فرونشست در برخی نقاط شهر تهران به ۳۱ سانتیمتر میرسد و بنابر گفته رئیس جمهور در برخی از نقاط به ویژه اطراف چاههای عمیق، فرونشستهایی با عمق ۳۶ سانتیمتر نیز ایجاد شده است.»
از تمامی شهروندان، گردشگران، هنرمندان و فعالان محیط زیست که در گذشته از جزیره هرمز خاک همراه خود بردهاند و اکنون تمایل دارند در راستای این حرکت نمادین، آن را بازگردانند، دعوت میشود خاکها را به این اداره کل تحویل دهند.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به ورود سامانه بارشی جدید گفت: در ۱۵ استان کشور رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید و گاهی تگرگ پیشبینی میشود.
سازمان هواشناسی کشور نسبت به وقوع رگبار باران، رعد و برق و وزش باد شدید موقت در ۲۱ استان و افزایش سرعت وزش باد، همچنین متلاطم شدن دریا در مناطق ساحلی و دور از ساحل سه استان جنوبی هشدار داد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به گذر امواج کمدامنه از تراز میانی جو، از وقوع رگبار پراکنده، وزش باد شدید و گردوخاک در ۱۰ استان کشور طی امروز خبر داد.
مدیرکل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: متوسط بارش سال آبی جاری تا دوم فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۹.۵ درصد کاهش یافته است. گفت: متوسط بارش سال آبی جاری تا دوم فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۹.۵ درصد کاهش یافته است.
روزهای پایانی اسفند، هنگامهای است برای زنده شدن دوبارهی هستی؛ آنگاه که میبینی جوانههای سبز درختان و بوتهها و گلها پوسته سخت زمین سرد را برای رسیدن به گرمای خورشید، با تلاش بسیار میشکافند تا به جهان روشنی سلام کنند؛ یا آنگاه که برگها و شکوفهها از زیر پیلههای سخت شاخساران، پروانهوار بال میگشایند تا به درختان تازگی بهاری و به خود زندگی دوباره را ببخشند. سلام بر بهار...
توسط متخصصان در بخش منابع طبیعی و محیط زیست اتفاق افتاد:
تا چندی قبل امکان غرس راحت نهال و درختکاری در بیابان و اقلیم های سخت را نداشتیم، یا اگر مقدور بود، با زحمتی مضاعف، آبیاری های مکرر و با صرف بودجه هایی کلان همراه بود تا نهال به درختی تبدیل بشود و دستیابی به اهداف زیستی میسر گردد، اما اخیراً متخصصان و پژوهشگران ایرانی، با سالها تلاش، این معضل را برای همیشه برطرف کردند و راه برای انجام فعالیت درختکاری، جنگلکاری اقتصادی و ایجاد فضای سبز یا پوشش گیاهی حوزه های آبخیز صعب العبورکه با کمبود آب و کسری بودجه نیز روبرو هستند، هموار گردیده است.
مدیریت ضعیف مخازن سدها و گسترش بیرویه شهرها به همراه تضعیف زیرساختهای ایران برای مقابله با اثرهای تغییرات اقلیمی موجب شده تا شهرهای سیلخیز آسیبپذیری بیشتر در برابر سیلاب داشته باشند. اجرای تراسبندی، احیای جنگلها و ساماندهی برای نفوذ آب باران میتواند روانآب را کاهش بدهد.