محیط زیست

با پرسون از مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های خبری سرویس محیط زیست باخبر شوید.

مدیرکل شیلات استان گیلان در گفتگو با پُرسون مطرح شد:

رهاسازی ۵۰ هزار قطعه بچه‌ماهی خاویاری قره‌برون در مصب رودخانه سفیدرود

کوروش خلیلی با اعلام این خبر گفت؛ نخستین مرحله رهاسازی بچه‌ماهی‌های خاویاری تولید سال ۱۴۰۴ از نوع قره‌برون، با وزن میانگین ۴ گرم، از سوی مرکز بازسازی ذخایر آبزیان شهید دکتر بهشتی در مصب رودخانه سفیدرود انجام شد. این اقدام با هدف احیای ذخایر طبیعی ماهیان خاویاری در دریای خزر صورت گرفت.
بنا بر گزارش سازمان هواشناسی کشور امروز پنجشنبه (۱۵ خرداد) در سواحل دریای خزر، شمال شرق کشور، ارتفاعات و دامنه‌های جنوبی البرز رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید و در برخی از مناطق شمال غرب و مرکز کشور نیز وزش باد شدید همراه با خیزش گرد و خاک پیش‌بینی می‌شود.
پُرسون خوزستان گزارش می دهد:

هورالعظیم در آستانه بحران زیست‌محیطی/عکس

در حالی که امسال هیچ مجوزی برای کشت برنج در پایین‌دست حوضه آبریز کرخه صادر نشده، تالاب هورالعظیم با بحران شدید کم‌آبی مواجه است. این وضعیت، به‌ویژه در بخش شمالی تالاب که دارای بالاترین تنوع زیستی است، زنگ خطر تکرار فاجعه زیست‌محیطی سال ۱۴۰۰ را به صدا درآورده است.
بنا بر گزارش سازمان هواشناسی کشور امروز چهارشنبه (۱۴ خرداد) با عبور امواج تراز میانی جو از شمال غرب کشور در نیمه شمالی آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، شمال کردستان، زنجان، ارتفاعات گیلان و خراسان شمالی رگبار باران گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد پیش‌بینی می‌شود.
اتفاقی بی‌صدا، اما ویرانگر در جای‌جای خراسان شمالی جریان دارد؛ مناطقی که تا دیروز با باران و کشاورزی نفس می‌کشیدند، اکنون در آستانه خشکی مطلق ایستاده‌اند.
سازمان هواشناسی نسبت به افزایش سرعت وزش باد، افزایش ارتفاع امواج دریا و احتمال غرق شدگی در استان های خوزستان و بوشهر در جنوب و استانهای مازندران و گلستان در دریای خزر طی دوشنبه تا پنج شنبه هفته جاری هشدار داد.
بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی، کشور در سال زراعی جاری تا ۹ خرداد ۱.۳ درجه سانتیگراد با افزایش دما روبرو بوده که طی این مدت ۱۵ درجه سانتیگراد بوده این در حالیست که میانگین بلندمدت دمای کشوری در این بازه زمانی ۱۳.۶ سانتیگراد ثبت شده است.
تحقیقات جدید پژوهشگران مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) نشان می‌دهد که تغییرات اقلیمی می‌تواند توانایی ما در کنترل آلودگی اُزن در سطح زمین را کاهش دهد.
گرد و غباری که دیروز کرکوک عراق را درنوردید امروز به نوار غربی ایران رسید. قرار است طی پنج روز آینده وزش باد شدید در نوار شرقی کشور نیز گردوخاک به پا کند.
سازمان آگهی های پرسون