زنان و خانواده

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های خبری مربوط به خانواده، ازدواج و جوانان را در سرویس زنان و خانواده پرسون دنبال کنید.

سوالاتی که از دیرباز در همه جوامع، اعم از توسعه‌ یافته و نیافته مطرح می‌شود و چه بسا در جوامع توسعه‌ یافته بسیارجدی‌تری است؛ چراکه انتظار می‌رود در چنین جوامعی شایستگی مبنای تعیین حقوق و دستمزد باشد نه جنسیت!
حجاب نه ‏تن‌ها یک دستورالعمل دینی و وظیفه شرعی برای زنان مسلمان است، بلکه از ضرورت‏های اجتماعی جوامع انسانی است که با حفظ آن، منافع و تأثیرات شگرفی در جامعه پدیدار می‏شود و رعایت نکردن آن، آثار مخربی در فرهنگ عمومی اجتماع و حتی اقتصاد و سیاست برجای گذاشته‌است.
دکتر فهیمه قاسمی دکترای روانشناسی تربیتی و استاد دانشگاه در گفتگو اختصاصی با پرسون مطرح کرد:

آشنایی والدین با اصول فرزند پروری ( Parenting) یک ضرورت است

یک استاد دانشگاه گفت: از چالش های مهم والدین، چگونه رفتار کردن با فرزندان است. آیا رفتارهای اغلب والدین با فرزندانشان با سرشت و طبیعت آنها سازگار است؟ اغلب والدین نمی دانند که در مقابل رفتارهای بچه های خود چه برخوردی داشته باشند؟ آیا نوع تنبیه و تشویقی که نسبت به رفتارهای آنها در نظر می گیرند، با نوع رفتار بچه ها مطابقت دارد؟
حدود ۳۲ میلیون نفر از جمعیت ایران، دهه‌پنجاهی و دهه‌شصتی هستند که سالمندان آینده را تشکیل می‌دهند اما هنوز ساختارهای موردنیاز برای این تعداد فراهم نشده است.
مهمترین و بنیادی‌ترین نقش را در تربیت، خانواده و پدرومادر دارند که اگر درست به وظایف خود عمل کنند، شخص را تا حد بسیار زیادی در برابر آفات و حملات غیراخلاقی واکسینه و رویین‌تن می‌کنند و بعد محیط آموزشی است که اگر درست و صحیح عمل کند و تربیت سالم خانوادگی را ادامه دهد، کار تقریباً به فرجام آرمانی خود نزدیک شده است.
طبق آمارها، بیش از ۸۰ درصد زنان در ایران خانه دار و فارغ از اشتغال در جامعه هستند. با این حساب، تربیت نسل‌های پی در پی بر عهده چنین زنانی است که بودن در خانه برای همسرداری و فرزند پروری را برگزیده‌اند 

با آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس، مراقبت از بهداشت روانی دانش‌آموزان که وارد محیط‌های آموزشی و مدرسه جدید می‌شوند، اهمیت زیادی پیدا می‌کند.
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام با اشاره به ششمین مرحله‌ پویش مشق احسان با هدف توزیع لوازم‌التحریر و نوشت‌افزار در مناطق کم‌برخوردار گفت: امسال در پویش ملی مشق احسان ۳۰۰ هزار بسته لوازم‌التحریر با مشارکت بیش از ۳۰۰۰ گروه مردمی و جهادی، مساجد و با همکاری وزارت آموزش‌وپرورش بین دانش‌آموزان در مناطق کم‌برخوردار کشور توزیع می‌شود.
یک فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان با اشاره به این که بسیاری از کودکان هنگام جدا شدن از والدین مضطرب می‌شوند، گفت: برای آن‌ که بتوانید استرس و نگرانی شروع مدرسه فرزندان‌تان را کاهش دهید باید بـه سراغ روش تمرین و تکرار بروید؛ بطوری که تغییرات روزمره‌ای را که بعد از شروع سال تحصیلی در زندگی‌شان رخ می دهد، پیش از آن زمان کم‌کم ایجاد کنید تا خود را به آن‌ها عادت دهند.
منشور زنان بنیاد باران در معرض نظر و نقادی افکار عمومی قرار گرفت:

این سند می‌گوید که ما کیستیم، چه باورهایی داریم، آرمان‌مان چیست؟

در «منشور زنان کمیسیون زنان بنیاد باران» با تأکید بر اینکه تمرکز نگاه در اصلاح‌طلبی به زیرساخت هاى جامعه است، آمده است: تاریخ گواهی می‌دهد که تغییر و تحول در معیارها و باورهایی که به قالب عرف رایج درآمده، به سادگی و در کوتاه مدت، میسر نیست. به همین دلیل، چه جنبش‌های عدالت‌خواهانه‌ای که با اشراف به این واقعیت، برای آرمان خود هدف‌گذاری کرده‌اند، و چه نهضت‌های انبیا در تدوین قواعد و قوانین، ناگزیر پای خود را درعرف نگاه داشته‌اند تا برای  عزیمت از موقعیت موجود به سوی شرایط مطلوب، در فرآیندی راهبردی، مرحله‌ای و ماندگار، راه را هموار کنند. روشن است که حفظ این فرآیند رو به پیش، نیازمند رصد مستمر تحولات اجتماعی در دوره هاى بعدى و پویایی و روزآمدی در ارائه پاسخ به مسائل زمانه است؛ در غیر این صورت جنبش دچار سکون و رکود خواهد شد.
روزنامه هفت صبح گزارش داد؛

ماجرای دافی به کجا رسید؟

دو ماه است که موزیکی به نام «دافی سوپرایز» در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود. آمارها می‌گویند که این موزیک فقط روی پلتفرم رادیو جوان ۱۶ میلیون بار شنیده شده و اگر بخواهیم این عدد را به تعداد بارهایی که بلاگرها روی این موزیک دابسمش کرده‌اند اضافه کنیم به عددی چند برابر این می‌رسیم.
توقیف‌های پی‌در‌پی خودروهای شخصی به دلیل رعایت‌ نکردن حجاب، موجب سرگردانی بسیاری از شهروندان شده است. از توقیف ماشین‌ مسافران در جاده‌های بین‌شهری تا ارسال لوکیشن‌های کشف حجابی که برخی رانندگان می‌گویند اصلا آنجا حضور نداشته‌اند؛ ولی بابت آن جریمه و توقیف هم می‌شوند.
شاخص های خانواده در ستاد ملی زن و خانواده با پشتوانه علمی و تحقیقی که می تواند به تقویت بنیان خانواده ایرانی کمک کند به تصویب رسید؛ ولی متاسفانه مانند تحقق عدالت جنسیتی که تکلیف قانون برنامه ششم بود و هنوز هم اعتبار دارد، به فراموشی سپرده شده، در حالی که اینها همه مصوب ستادی فرابخشی و فراقوه ای بوده و جنبه قانونی دارند.