بهداشت و درمان

آخرین و مهمترین خبرهای پزشکی را در صفحه بهداشت و درمان پرسون بخوانید.

معاون مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان بیمه سلامت ایران، در خصوص پر هزینه‌ترین داروهای مصرفی کشور در توضیحاتی داد.
پزشک در نسخه بیمار ۴ عدد آمپول نوشته که باید در سرُم تزریق شود، اما معلوم نیست تکلیف سرنگ‌های بدون استفاده در کلینیک‌ها و درمانگاه‌ها چه می‌شود.
رییس اورژانس پیش‌ بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: اورژانس استان نیازمند ۱۰۰ نیروی تکنسین است که بزودی ۳۵ نفر از این تعداد جذب می شوند.
یخچال ایرانی‌ها همیشه پر است از داروهایی که برای روز مبادا ذخیره شده، داروهایی که گاهی مورد استفاده هم قرار نمی‌گیرند و در نهایت دورریز می‌شوند. مساله مهم این است که برخی از این داروها هیچ نیازی به نگهداری در یخچال هم ندارند چون کیفیت و اثربخشی‌شان را از دست می‌دهند.
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه اوج شیوع بیماری آنفلوآنزا در کشور آبان‌ماه اتفاق می‌افتد، گفت: به همین دلیل تاکید ما به افراد بویژه گروه‌های پرخطر، واکسیناسیون علیه بیماری در شهریور ماه است.
رئیس اورژانس کشور گفت: با توجه به قرار داشتن در زمان شیوع آنفلوانزا فصلی، ممکن است زائران در مسیر پرتراکم پیاده‌روی اربعین بیمار شده و علائمی از جمله سرفه را تجربه کرده باشند، لذا خانواده‌ها و ملاقات‌کنندگان با زائران از دست‌وروبوسی خودداری کنند تا از ابتلای افراد به بیماری‌ها پیشگیری شود.
ساعت‌ها نشستن خطر حمله قلبی و سکته را افزایش می‌دهد و فقدان حرکت، به طور کلی، ممکن است بر سطح چربی و قند خون تأثیر بگذارد. با این حال، افزایش زمان داشتن فعالیت بدنی به این معنی نیست که باید هر دقیقه از روز بیدار شوید یا ورزش کنید یا حرکت کنید. فعالیت بدنی توصیه شده ۱۵۰ دقیقه در هفته، به شکل فعالیت شدید همراه با دو روز تمرین قدرتی است.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران خبر داد؛

رشد ۳ درصدی اهدای خون در کشور

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران، گفت: طی ۵ ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، آمار اهدای خون در کل کشور بیش از ۳ درصد رشد نشان می‌دهد.
یک تیم آزمایشگاهی تخصصی انستیتو پاستور به همراه آزمایشگاه سیار برای مدت 3 هفته در کشور عراق مستقر شدند و در زمینه تشخیص زودهنگام بیماری‌های واگیر با تیم‌های بهداشت و درمان ارائه دهنده خدمت در ایام اربعین همکاری داشتند.
مقامات سرویس سلامت ملی بریتانیا (NHS) اعلام کردند، سویه BA.۲.۸۶ که برای اولین بار در اوایل ماه جاری خبرساز شد، نگران‌ کننده‌ترین سویه از زمان ظهور امیکرون است؛ البته دانشمندان می‌گویند، در حالی که این سویه جهش یافته است، هنوز به‌عنوان سویه نگران کننده طبقه‌بندی نشده است.
تا قبل از شروع به کار «مرکز جامع سرطان برکت» با تجهیزات روز دنیا، بیماران ناچار باید به خارج از کشور می‌رفتند و میلیاردها تومان برای درمان خرج می‌کردند ولی به‌ روزترین دستگاه‌ها خریداری و در این مرکز به کار گرفته شد و دیگر هیچ بیمار سرطانی برای درمان به خارج شدن از کشور نیاز ندارد.
سیدحیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو، در نشست هم‌اندیشی چالش‌ها و راهکارهای پیش‌روی صنعت داروسازی که در سالن همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، با بیان اینکه از بهمن‌ سال گذشته با تغییر سیاست‌های ارزی، ارز ترجیحی به ارز نیمایی تغییر کرد، گفت: در حوزه دارو ارز ترجیحی به معنای قبلی را نداریم. در‌واقع ارز تالار اول که ۲۸‌هزار‌و ۵۰۰ تومان است، برای دارو و کالاهای اساسی تلقی شد، با این حال برای تجهیزات و کالاهای پزشکی همچنان ارز چهارهزار‌و 200 تومانی وجود دارد.
موارد جدید کرونا مانند BA.۲.۸۶ که با نام « پیرولا » شناخته می‌شود یا EG۵.۱ و... نیز هنوز در ایران شناسایی نشده است اما، این احتمال که به ایران نیز برسند وجود دارد.
تمهیدات ویژه برای برگشت زائران اربعین و آغاز ماموریت جدید برای روزهای پایانی صفر از زبان رئیس سازمان اورژانس کشور؛

امسال کاهش مصرف سرم داشتیم/ اتاق‌هایی که به داد زائران رسید

خدمات بهداشتی و درمانی در مرزهای غربی کشور برای زوار اربعین امسال متفاوت‌تر از گذشته ارائه شد. آنقدر متفاوت که حتی مصرف سرم را در مقایسه با سال‌های گذشته به شدت کاهش داده و تنها ۵ هزار نفر سرم‌درمانی نیاز داشته‌اند.
سازمان آگهی های پرسون