سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

منصور حقیقت پور تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی نوشت:

سکوت معنادار تندروها

جریان خالص ساز، هم در سیاست خارجی هم در سیاست داخلی مخالفت هایی را مطرح می کند. تلاش آنها تنها برای این است که اعلام کنند جریان خالص ساز هنوز زنده و فعال است و از بین نرفته است، ولی توجه داشته باشید که راهبرد ما همانی است که کلیت نظام و مقام معظم رهبری تعیین خواهند کرد نه تندروها و خالص سازها.
سعدالله زارعی دریادداشتی نوشت:

تفاوت نگاه ما و آمریکا به مذاکره

تأکید ایران بر مذاکره غیرمستقیم، موضعی متکبرانه نبود واقعیت این است که تأکید ایران بر مذاکره غیرمستقیم از یک‌‌سو وضعیت ایران را در پذیرش و در عدم پذیرش علی‌السویه نشان می‌دهد و به دشمن می‌گوید اگر مذاکره برای تو راهبرد است، برای من صرفاً یک موضوع ـ از میان ده‌ها موضوع ـ است و آنچه تو در عنوان مذاکره جست‌وجو می‌نمایی و به‌ شدت به آن نیاز داری، من به خروجی آن نظر دارم.
در روزهای اخیر دیدیم که بعد از اعلام شفاف و روشن این نکته توسط رهبری که مذاکره با آمریکا تصمیم کشور است، کسانی که مذاکره را خیانت به کشور و ملت و انقلاب و نظام می‌دانستند به جای اینکه از مواضع نادرست خود ابراز پشیمانی کنند و درصدد جبران برآیند، یا سکوت کردند و یا درصدد توجیه برآمدند.
محمد گلزاری، دبیر شورای اطلاع رسانی دولت در شبکه اجتماعی ایکس درمورد مذاکرات بین ایران و آمریکا نوشت: با اتکاء به دیپلماسی واقع‌گرایانه و در پرتو وحدت ملی، بی‌شک تصمیماتی شایسته در راستای صیانت از منافع و اقتدار ایران عزیز اتخاذ خواهد شد.
نایب رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: الان به نوعی ایران دست برتر را در مذاکرات دارد. مطبوعات نیز باید همراهی داشته باشند و مطالبات ملت و حق قانونی ملت ایران را بیشتر تبیین کنند. امروز توپ در زمین آمریکا است. برخی از رسانه ها و صاحبان اندیشه متاسفانه ناخودآگاه یا خودآگاه توپ را به زمین خودمان می اندازند. این کمک به تیم مذاکره کننده نمی کند.
با توجه به نیاز آمریکا به تمرکز بر روی مسائلی که با چین و بعضی کشور‌های دیگر دارد، برای ترامپ ورود به جنگ در منطقه خاورمیانه دردسر بزرگی است که اجتناب از آن را ضروری می‌داند. شرایط حاکم بر منطقه نیز به‌شدت حاد است و بعد از آنچه در نزدیک دو سال اخیر رخ داده، اکنون زمینه‌ای برای آتش‌افروزی جدید وجود ندارد؛ بنابراین، نگاه مثبت به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا را می‌توان نوعی واقع‌بینی دانست.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اظهارات ضد و نقضی مقامات آمریکایی در خصوص مذاکرات گفت: انتظار داریم طرف آمریکایی در گام نخست در این زمینه توضیح دهد و ابهام‌های جدی ایجاد شده در مورد نیت و جدیت خود را رفع نماید.
حسین شریعتمداری در یادداشتی نوشت:

چالش هسته‌ای و پاشنه‌آشیل آمریکا

اظهارات استیو ویتکاف بعد از پایان دور اول مذاکرات غیر مستقیم در عمان، نشان داد که پیشنهاد قبلی او در دور اول، ارزشی بیشتر از یک ترفند پلشت سیاسی نداشته است و آمریکا برخلاف نقابی که روز شنبه بر چهره کشیده بود، کماکان روی پله باج‌خواهی!
سازمان آگهی های پرسون