به گزارش سایت خبری پُرسون، سید عباس عراقچی با اشاره به توئیت جنجالی ماریا کورینا ماچادو، گفت: این برنده جایزه نوبل با نخستوزیر رژیم صهیونیستی تماس تلفنی برقرار کرده و جنایات و نسلکشیهای وی را تحسین کرده است. ماچادو در این تماس حتی خواستار اجرای طرحهای نظامی نتانیاهو شد.
نکوهش اعطای جایزه نوبل
وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: من نمیدانم این چه جایزه صلحی است که به کسی داده میشود که طرفدار جنگ است. او افزود که اعطای جایزه به افراد حامی جنایات جنگی، اعتبار نوبل را در دیدگاه جهانیان خدشهدار کرده است. عراقچی پیشتر در حساب کاربری خود نیز نوشته بود که جایزه نوبل مدتهاست برای حمله به دولتهای غیرغربی و سیاسی استفاده شده است.
مواضع ماریا کورینا ماچادو
چند روز پیش، کمیته نروژی نوبل ماریا کورینا ماچادو، رهبر مخالفان ونزوئلا، را برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۵ اعلام کرد. وی پس از اعلام جایزه، با تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، تروریست خواندن گروههایی مانند حماس و حزبالله را تکرار و از اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه حمایت کرد.
پیامدهای جهانی
این تماس و حمایت از اقدامات جنگی، موجب شد تا عراقچی و دولت ایران، نحوه اعطای جایزه صلح نوبل به چنین افرادی را به شدت محکوم کنند و آن را نمونهای از استفاده سیاسی جایزه برای مشروعیتبخشی به اقدامات نظامی غرب و متحدانش تلقی کنند.
منبع: مهر