سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

با گذشت دو هفته از امضای تفاهم‌نامه اسلام‌آباد، نقض فرآیندی تعهدات از سوی واشنگتن پرده از یک «نقشه فریب» جدید برداشته است؛ آقایان دیپلمات باید پاسخ دهند که چرا با دل‌خوش کردن به وعده‌های کاغذی کاخ سفید، دستاوردهای فاخر میدان را در تفاهمی بی‌پشتوانه معطل نگه داشته‌اند؟!
وزیر امور خارجه ایران درخصوص‌ سفر به عراق نوشت: جمهوری اسلامی ایران و عراق، شریک راهبردی و همسایگان همدل، در کنار یکدیگر برای ثبات منطقه و پیشرفت ملت‌های مسلمان تلاش خواهند کرد. همسایگان ما، اولویت ما هستند.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی خود، ضمن تکذیب برنامه‌ریزی برای مذاکره با طرف آمریکایی در روزهای آینده، بر عزم دستگاه دیپلماسی برای پیگیری قضایی فاجعه شیمیایی سردشت و پاسخگو کردن عاملان آن تأکید کرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در دیدار با وزیر امور خارجه، ضمن تشریح آخرین مأموریت‌ها و دستاوردهای این نیرو، بر آمادگی کامل نیروی دریایی برای صیانت از امنیت و منافع جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد.
رفتارهای اخیر آمریکا در عرصه نظامی و امنیتی، تصویری تازه از گستره نقض حقوق بشر ارائه می‌دهد؛ رفتاری که با حملات گسترده، هدف‌گیری زیرساخت‌های غیرنظامی و اقدامات خشونت‌آمیز همراه بوده و پیامدهای انسانی عمیقی برجای گذاشته است
پاسخ تند تیم ایران به مقام آمریکایی:

به رفتار و دروغ‌های شما عادت کرده‌ایم

بخش رسانه‌ای تیم ایران در واکنش به اظهارات وزیر امنیت داخلی آمریکا، اعلام کرد که مقام‌های آمریکایی هیچ پایبندی‌ای به حقوق بین‌الملل ندارند و مردم ایران سال‌هاست با این رویکردها آشنا هستند.
بررسی تطبیقی بیانیه‌ها، مصاحبه های چهره های مشخصی در مجلس و خارج از مجلس، یادداشت‌های روزنامه‌ها و کانال‌های تلگرامی نشان می‌دهد که ادبیات به‌کاررفته علیه عباس عراقچی در ماه‌های اخیر- به خصوص ایام بعد از جنگ ۱۲ روزه و بازه زمانی برقراری آتش بس و مذاکرات برای پایان جنگ- نسخه بازتولیدشده و بازنویسی‌شده همان کلماتی است که روزگاری بدون وقفه بر سر محمدجواد ظریف آوار می‌شد
تفاهمنامه امضاشده میان تهران و واشینگتن، از همان ساعات اولیه، به میدان مین روایت‌ها بدل شد. اما نکته دردناک ماجرا اینجاست: پیش از آنکه رسانه‌های دشمن بتوانند دستگاه دروغ‌پراکنی خود را به کار بیندازند، این جریان‌های داخلی بودند که ناخواسته نارنجک را از چنگ دشمن ربوده و در سنگر خودی منفجر کردند.
این ایام به هر کجا می‌روید از شما سؤال می‌کنند که آیا تفاهم میان ایران و آمریکا به نفع ایران است یا تله‌ای برای جنگی دوباره. بویژه برخی از سیاسیون الم شنگه براه انداخته‌اند که تیم مذاکره‌کننده دارند خیانت می‌کنند.
مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره روند مذاکرات کارگروه‌ها در چارچوب یادداشت تفاهم خاتمه جنگ تحمیلی، اعلام کرد که برای برگزاری نشست‌های فنی در هفته جاری برنامه‌ریزی نشده است.
قطع نظر از باندهای سیاسی که برای رسیدن به قدرت مرتکب مخالفت با سیاست‌های جاری کشور می‌شوند، عده‌ای از مردم درباره قابل اعتماد بودن طرف آمریکائی تفاهم‌نامه سؤالات و ابهاماتی دارند. به این سؤال‌ها باید پاسخ داد و ابهامات را باید برطرف کرد و از این طریق باید مانع استمرار اختلافات و جلوگیری از گسترش تفرقه و چنددستگی شد.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در ادامه رایزنی‌های خود با مقام‌های عالی‌رتبه دولت عراق، عصر یک‌شنبه با نزار آمیدی، رئیس‌جمهور عراق، دیدار و گفت‌وگو کرد.
رئیس‌جمهور در دیدار با آیت‌الله العظمی کریمی جهرمی، با تشریح چالش‌های کشور از جمله فشارهای خارجی و مسائل داخلی، بر پیگیری جدی دیپلماسی برای گره‌گشایی از مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم تأکید کرد.
سازمان آگهی های پُرسون