هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در مجمع مجالس آسیایی، جهت شرکت در نشست شورای اجرایی و پانزدهمین نشست مجمع عمومی به میزبانی مجلس آذربایجان، وارد باکو شد.
ایران برای مذاکره با حاکمان سوریه و هر کشور دیگری که منافع ملیمان ایجاب میکند، نیازی به واسطه ندارد. روسیه و قطر و فلان کشور دیگر بیش و پیش از آنکه به فکر ما باشند دنبال تأمین منافع خود هستند.
مدعیان اصلاحات در نقش پادوهای غرب و روزنامههای منتسب به این طیف به عنوان رسانههای اجارهای با ذوقزدگی، بیاعتنا به یادداشت اخیر ترامپ علیه ایران با مضمون بازگشت فشار حداکثری، اقدام به بازتاب گسترده خبر «سی.ان.ان» مبنی بر میانجیگری عربستان کرده و دست به دامان بنسلمان شدند.
وزیر خارجه درباره رفتار متناقض ترامپ درباره ایران گفت: در این خصوص موضع ما روشن است. ما تحت فشار و تهدید مذاکره نمیکنیم و این اصل روشنی در سیاست خارجی ما است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به پروازهای تهران و بیروت و شرکت مقامات ایرانی در مراسم تشییع شهید نصرالله گفت: ما در سطح عالی در مراسم تشییع شهید حسن نصرالله شرکت خواهیم کرد.
کیهان در پاسخ به اظهارات وزیر ارشاد دولت اصلاحات نوشت: برخلاف تصویرسازی مهاجرانی، ایران امروز دهها برابر قدرتمندتر از سال ۱۳۶۹ است که فاقد زیرساختهای دفاعی و نظامی و اقتصادی و سیاسی و دیپلماتیک قدرتمند مانند امروز بود و تازه هم از هشت سال جنگ بیرون آمده بود.
سفیر اسبق ایران در عمان با اشاره به سفر وزیر امور خارجه به عمان بیان کرد که حوزه همکاریهای تجاری و مناسبات در اقیانوس هند بسیار تأثیرگذار است و برای کشورهای حاشیه اقیانوس نیز منافع بسیاری در بر خواهد داشت.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ما بر این باوریم که امنیت دریاها نباید ابزاری برای فشار یا اعمال نفوذ قدرتهای فرامنطقهای باشد، بلکه باید نتیجه همکاری کشورهای منطقه باشد.
معاون حقوقی و پارلمانی رئیسجمهور در دولت هاشمی، در یادداشتی به بررسی این سؤال پرداخت که چرا سال ۶۹ موافق مذاکره مستقیم با آمریکا بود و امروز مخالف است؟
این ایران نیست که با انگارههای ایدئولوژیک خود مانع تغییر مسیر روابط میان ایران و ایالات متحده میشود بلکه این طرف آمریکایی است که با نگرشهای ایدئولوژیک صهیونیستمدار به جای نگاه به منافع ملی، به دنبال حرکت در مسیر خطمشیهایی است که از سوی لابیهای صهیونیستی به آنان دیکته میشود.
افراطگرایی سیاسی آمریکا تیر دیگری بر پیکر اعتبار نحیفشده این کشور است و همانند تجربههای پیشین، روند افول هژمونی غرب را شتاب خواهد بخشید. راه عبور از این دوره، نه در عقبنشینی یا حتی مقاومت منفعلانه، بلکه در تقویت ابتکارات حقوقی، دیپلماسی متوازن و تحکیم ساختارهای چندجانبه بینالمللی و منطقهای نهفته است.
حکومت خودخوانده طالبان با بدعهدیهائی که در سه سال و نیم گذشته نشان داده و مخاطرات عملی که در همین مدت از ناحیه سیل اتباع غیرمجاز و عناصر نفوذی طالبان در داخل ایران به وجود آمده، همچنان یک تهدید بزرگ برای کشورمان محسوب میشود و متأسفانه متولیان امور افغانستان در ایران یا در خواب عمیقی فرورفتهاند و یا حاضر نیستند با این تهدید جدی مقابله کنند.