دولت

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های خبری دولت و کابینه را در سرویس سیاسی پرسون بخوانید.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، در نخستین نشست موضوعی اعضای مجمع کارآفرینان ایران با تأکید بر حمایت عملی از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی گفت: بر عهدی که با شما بستم پایبندم و تمام توان خود را برای حل مشکلات پیش‌روی بخش تولید و کارآفرینی به‌کار گرفته‌ام. وی همچنین بر ضرورت صرفه‌جویی در مصرف انرژی، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و گسترش همکاری‌های اقتصادی با همسایگان تأکید کرد.
کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز خود ماده ۲ لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس را تصویب کرد و همچنین ساعت کاری ادارات دولتی به ۴۴ ساعت در هفته بازگشت. بر اساس مصوبات کمیسیون، برخی استثناها برای اعضای هیات علمی دارای تابعیت مضاعف و کارکنان دستگاه‌های خدمات‌رسان لحاظ شده است.
کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طرح تحقیق و تفحص از عملکرد بانک‌های دولتی و بانک‌های واگذار شده مطابق با اصل ۴۴ قانون اساسی از سال ۱۳۹۴ تا کنون را تصویب کرد. طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، گزارش این تحقیق و تفحص برای بررسی در جلسه علنی به هیئت رئیسه ارائه خواهد شد.
علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، در پیامی درگذشت محمد کاسبی، بازیگر شناخته‌شده سینما و تلویزیون ایران، را تسلیت گفت و از خداوند متعال برای روح بلند او اجری جزیل و برای خانواده محترم صبری جمیل خواستار شد.
سید جلال ساداتیان، تحلیل‌گر امور بین‌الملل و سفیر اسبق ایران در انگلیس، شرایط ایران در فضای بین‌المللی را پیچیده و توام با تهدید و تحدید توصیف کرد. او با اشاره به پیامدهای ناشی از اجرای مکانیسم اسنپ‌بک و تحولات مرتبط با بحران غزه، بر ضرورت استفاده از دیپلماسی فعال، همراه با توانمندی‌های داخلی و حمایت از تعاملات اقتصادی بین‌المللی، تأکید کرد.
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، در بازدید از پژوهشگاه فضایی ایران، بر اهمیت حضور کشور در حوزه علوم فضایی و فناوری‌های پیشرفته تأکید کرد و حمایت کامل دولت چهاردهم را از پروژه‌هایی همچون طراحی و ساخت ماهواره «زهره» اعلام نمود. وی تاکید کرد که توسعه علم و فناوری باید به رفاه، آرامش و امنیت مردم ختم شود و کشور با تکیه بر نیروی انسانی و جوانان دانشمند، به جایگاه برتر منطقه‌ای و اثرگذار جهانی برسد.
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، از تدوین دو برنامه یک‌ساله و سه‌ساله دولت برای جبران عقب‌ماندگی علمی کشور و تحقق اهداف سند چشم‌انداز توسعه خبر داد. همچنین وی اعلام کرد که ستاد هوش مصنوعی کشور زیر نظر معاون اول رئیس‌جمهور ادامه فعالیت خواهد داد و جایگزین سازمان ملی هوش مصنوعی شده است.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، در همایش در مسیر عدالت؛ عدالت شغلی، توازن منطقه‌ای بر اهمیت تحقق عملی عدالت در تمام عرصه‌های جامعه تاکید کرد و آن را پایه و اساس توسعه پایدار، سلامت اخلاقی و اعتماد عمومی دانست. وی هشدار داد که بی‌عدالتی حتی در کوچک‌ترین شکل آن، کل اعمال و مسیر توسعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
در دیدار اعضای فراکسیون حمایت از ایرانیان خارج از کشور مجلس شورای اسلامی با سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، مهم‌ترین مسائل ایرانیان مقیم خارج مورد بررسی قرار گرفت. عراقچی با تأکید بر تصویب قانون حمایت از ایرانیان خارج از کشور، این قانون را نقشه راه تعامل آینده وزارت خارجه با ایرانیان دانست
مرکز توانمندسازی تشکل‌های دانشجویی با حضور نمایندگان تشکل‌ها و مسئولان نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور آغاز به کار کرد. این مرکز بستری برای فعالیت‌های فکری، پژوهشی و ایده‌پردازی دانشجویان فراهم می‌کند تا به جای فعالیت‌های سطحی، در مسائل عمیق و بنیادین کشور مشارکت داشته باشند.
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، در نشست سراسری استانداران کشور بر اهمیت تفویض اختیار به استان‌ها، تأمین معیشت مردم و توسعه روابط با کشورهای همسایه تأکید کرد. وی با اشاره به موفقیت‌های سفر اربعین، عملکرد استانداران در جنگ ۱۲ روزه و برنامه‌ریزی دولت برای شرایط خاص، ضرورت تمرکززدایی و ارتقای نقش استانداران را یادآور شد.
نشست مشترک سران قوا ظهر امروز دوشنبه ۲۱ مهرماه ۱۴۰۴ به میزبانی رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در این جلسه، رؤسای قوای مجریه، مقننه و قضائیه مهم‌ترین موضوعات داخلی، به ویژه مسائل اقتصادی و معیشتی، و همچنین آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی را مورد بررسی قرار دادند.
مسعود پزشکیان، رئیس یکی از نهادهای مهم دولتی، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس با انتشار ویدئویی از سخنانش در نشست با استانداران تأکید کرد که خط قرمز مدیران دولتی تنها باید عدالت باشد و افزود که وظیفه مدیران، رفتار عادلانه حتی با مخالفان است.
رئیس جمهور در پیامی درگذشت استاد عرصه سلامت و قرآن‌پژوه برجسته، مرحوم «محمود روحانی» را به جامعه علمی و فرهنگی، شاگردان، دوست‌داران و خاندان مکرم، به خصوص همسر گرامی‌شان، تسلیت گفت.
محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه برغم خواست دشمنان تحریم‌ها ما را از پای درنیاورده است، گفت: تلاش می‌کنیم که دور زدن تحریم‌ها را به کنارگذاشتن تحریم‌ها تبدیل کنیم چرا که دور زدن هزینه دارد؛ ما امیدواریم که با تجربه و عزم ملی، تحریم‌ها را کنار بزنیم.
گامی دیگر در اجرای قانون جوانی جمعیت؛

حساب نوزادان ایرانی شارژ شد

با اعلام سخنگوی دولت، حساب نوزادان متولد سال ۱۴۰۲ شارژ شد و روند اعطای سهام صندوق‌های سرمایه‌گذاری به نوزادان وارد مرحله تازه‌ای شد. تاکنون بیش از ۶۷۱ هزار نفر از جاماندگان نیز ثبت‌نام کرده‌اند
دو روز بعد از پایان انتخابات سال گذشته، یکی از منسوبین به گروه‌های تندرو نوشت که: «اگر پزشکیان را انتخاب کنید، حق اعتراض ندارید.» بلافاصله در پاسخ نوشتم که: «پزشکیان را انتخاب می‌کنیم تا حق اعتراض ملت به رسمیت شناخته شود.»
سازمان آگهی های پُرسون