سخنگوی وزارت امور خارجه، ادعاهای مطرحشده توسط مقامهای انگلیسی علیه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تلاش ایران برای تهدید امنیت ملی این کشور را بیاساس دانست و خواستار توقف رویکردهای غیرسازنده در قبال ایران و منطقه غرب آسیا شد.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره بر ضرورت گسترش همکاریهای علمی و فناورانه ایران با کشورهای منطقه گفت:جوانان نخبه ایرانی در زمینه علم و فناوری به ویژه امنیت سایبری پیشتاز هستند.
مساله استیضاح سیاسی است و نه اجرایی و حقوقی. پس این اقدامی ضد وفاق و ضد مبنای شکلگیری این انتخابات و آمدن پزشکیان بوده است. اگر پزشکیان میتواند ماجرا را به ۱۶ تیر برگرداند، قطعا وفاق پیروز خواهد شد، و الا باید نعش وفاق را برای تدفین بدرقه کرد.
رئیس جمهور پزشکیان در اولین روزهای ماه مبارک رمضان، با دو اقدام پسندیده نشان داد همچنان راه و رسم مردمی بودن را دنبال میکند و رسیدن به مقام و منصب ریاست جمهوری او را از این خصلت اسلامی و انسانی دور نکرده است.
برخی عناصر سیاسی و جریانات تندرو در جریان استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و دارایی دولت چهاردهم در مجلس، دوباره اصرار به مخدوش سازی ایفای نقش برجسته مجلس در اجرای اصل 89 قانون اساسی با اقداماتی نخ نما شده دارند. این عناصر با یک تاکتیک مرسوم، همواره قصد دارند کلید واژه شکست وفاق را در روابط بین مجلس و دولت خرج کنند.
رئیسجمهور گفت: امروز بنای دولت چهاردهم پشتیبانی، حمایت و تقویت فعالین حوزه اقتصاد دیجیتال با هدف دستیابی به سهم ۱۰ درصدی این بخش از تولید ناخالص داخلی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار پایان نزاع ها در عرصه سیاسی کشور شده و گفت: من به عنوان یک عضو دولت چهاردهم، تصورم این است که این دولت و شخص رئیس جمهوری به دنبال کابینه صد میلیون نفری است که نه تنها ایرانیانی که در داخل کشور زندگی می کنند بلکه آنهایی که ده در خارج از کشور هستند را نمایندگی کند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: فرایندهای حادثه اتوبوس دانشآموزان کرمانی در دست بررسی است و با متخلفین این حادثه با هر کسی و در هر ردهای که باشند باید با اشد مجازات برخورد شود؛ زیرا موضوع جان دانشآموزان مطرح است.
رئیسجمهور گفت: « روز قیامت به این سادگی از کنار ما نخواهند گذشت. روز قیامت از ما میپرسند چه کسی گفت در ذلت و بدبختی بمانیم؟ باید مسیر رشد و حرکت را فراهم کنیم. به شما عزیزان در کمیته امداد کمک خواهیم کرد تا بتوانید بالا بروید.»
ایران امروز به جایی رسیده که میتواند خودش تصمیم بگیرد. این شرایط یک سکوی پرش است. ما زلنسکی نیستیم. ما میتوانیم مذاکره کنیم بدون اینکه نیاز باشد از کسی دستور بگیریم که مذاکره بکنیم یا نه.»
باید دید دولت از ظرفیت های ظریف در دیگر جایگاه های دولت استفاده می کند یا این که بعد از اصلاح قانون مشاغل حساس، ظریف دوباره به معاونت راهبردی بازخواهد گشت؟
بحث استیضاح وزیر اقتصاد دولت چهاردهم، عبدالناصر همتی، بهعنوان یک مسأله صرفاً سیاسی یا اداری مطرح نشد، بلکه بهطور عمیقتر نمایانگر وضعیت بحرانزده و بیمار اقتصاد ایران است.
قانونگزاران واقعی، یعنی نمایندگان وجدان و خرد اکثریت ملت، نه تنها باید پایبند منافع ملی بر اساس ضوابط قانونی باشند، که باید دانش وسیع در حوزه کارها و آداب حضور در قانونخانه را نیک بدانند و سرمشق قرار دهند.
متأسفانه آنچه بیش از هرچیز تاکنون در دولت چهاردهم شاهد بودهایم، توصیههای اخلاقی و درددلگونه با مردم و نهادهای حاکمیتی و... و در واقع جایگزینی توصیههای اخلاقی به جای «سیاستگذاری اقتصادی و اجتماعی» بوده است.
عطف به آنچه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه استیضاح وزیر اقتصاد بیان داشتند، مبنا و دلیل اصلی سلب رای اعتماد از وزیر اقتصادِ دولت چهاردهم گرانیهای اخیر و رشد بیرویه ارزش دلار طی چند ماه گذشته بوده، مطالبی که در نطق برخی موافقان استیضاح بیان شد مبین این ادعاست که نمایندگان ظاهرا در راستای دفاع از حقوق ملت و کنترل بازار و پیشگیری از افزایش قیمتها طرح استیضاح وزیر را مطرح کردهاند.
رکوردهای فساد در دولتهای احمدینژاد و رئیسی شکسته شد. ابتدا بابک زنجانی در دولت احمدینژاد بود که پای چهار وزیر و مقام بالای آن دولت زیر نامهای که زنجانی را از رانت خطرناکی بهرهمند کردند، وجود دارد و سپس رکورد تاریخی فساد چای دبش که ۳/۷میلیارد دلار بود
روزنامه شهرداری تهران نوشت: آقای پزشکیان مسیر درستی را پیش رفتهاند. عرض خیرخواهانه این است که اجازه ندهند روایتهای انحرافی از وفاق غالب شود؛ روایت کسانی که با نعل وارونه از این اصل اخلاقی، منیت و خودخواهی را نتیجه میگیرند و غرض نهاییشان این است که تنها ما حقیم و دیکتاتورمآبانه میخواهند وفاق را ابزار سرکوب قانون و تکثر و نقد و مطالبه کنند.