یک مسئول میراث فرهنگی کشور از تشکیل کارگروه حفاظت از کوه بیبی شهربانو خبر داد و گفت: به دلیل قرار داشتن آثار تاریخی و ثبت ملی مهم نظیر استودان، برج نقارهخانه، مقبره بیبی شهربانو، گنبد اینانج صیانت از کوه بیبی شهربانو دارای اهمیت فراوان است.
هر ساله در بعد از ظهر روز نوزدهم اردیبهشت ماه مردم قزوین بر اساس سنتی دیرین در مصلایی که در میان باغهای هزار ساله جنوبشرقی شهر قرار گرفته، گرد هم جمع میشوند و سفرههای عصرانه خود را برپا میکنند و غذاهایی همچون آشرشته و میانوعده سنتی این شهر به نام دیماج که در فهرست میراث ناملموس ملی به ثبت رسیده و از نان لواش خردشده، گردو، سبزی، پنیر، پیاز داغ درست میشود به همراه هندوانه و انواع تنقلات، آجیل و شیرینیهای سنتی باقیمانده از عید نوروز را در کنار یکدیگر تناول میکنند.
سفر به یکی از آخرین ارگهای تاریخی پادشاهان آریایی تبار؛
براساس شواهد تاریخی از این قلعه در طول بیش از دو هزار سال قدمت آن، بهعنوان مرکز حکمرانی استفاده میشده و با توجه به وجود بیش از ۷۰۰ اتاق در این قلعه و امکانات زندگی، در ایام مختلف در این قلعه تاریخی امکان سکونت بیش از ۲۵۰۰ نفر از مردم بومی منطقه همراه با امنیت کامل فراهم بوده است. در حال حاضر این قلعه سترگ باستانی همچنان مسکن و مأوای تنی چند از خانوادهها است.
رهبر معظم انقلاب همواره موضوع بالا بردن بهره بری از امکانات موجود را تاکید داشته اند به طوری که در سخنرانی شان در آبان ماه سال 1397 در دیدار مدال آوران پارآسیایی فرمودند: یکی از مشکلات بزرگ کشور در شرایط کنونی، استفاده نکردن از ظرفیت های فراوان ملی است که اگر از این ظرفیت ها استفاده شود، بسیاری از مشکلات کنونی اقتصادی حل خواهد شد.
تاسیس خانههای مسافر نقش مهمی در ارزانسازی سفر و ایجاد تنوع در اقامت گردشگران دارد. همچنین اکثر خانه مسافرها قابلیت پذیرش تعداد بالایی از گردشگران را دارند، با این وجود برخی فعالان گردشگری خانه مسافرها در بازار اقامتی ایران را تهدیدی برای هتلها میدانند.
رباطشرف یک اثر معماری و هنری ارزشمند است که به دست اساتید زبردست و توانا با اشراف کامل بر علوم ریاضی، فیزیک و روانشناسی ساخته شده است، بیجهت نیست که رباط شرف را «موزه آجر» لقب دادهاند و به واقع بنای رباط شرف شاخصترین کاروانسرا در مسیر جاده ابریشم ایران است.
آداب و سلوک در ماه رمضان و شب احیا در سفرنامهها به خوبی به چشم میخورد، «انگلبرت کمپفر» پزشک و طبیعیدان اهل آلمان در دوره شاه سلیمان صفوی، در سفرنامه خود به مراسم افطار و نیایش شبهای قدر و رفتن مردم به مساجد اشاره کرده و مطالبی درباره شب زنده داری و نیایش در روزهای 19، 21 و 23 ماه رمضان نوشته است. همچنین «پیترو دلاواله» سیاح ایتالیایی در سفرنامه خود به شب شهادت حضرت علی (ع) و دستههای عزاداری اشاره کرده است.
سرای سعدالسلطنه در سرزمین قلعهها، بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده و مرکز تجاری داخلی شهری ایران است که در اواخر سلطنت ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد و به گفته مدیرعامل صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیاء و بهرهبرداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی؛ ثبت جهانی سرای سعدالسلطنه باعث ایجاد ظرفیتهای جدید جهانی میشود.
یک فعال گردشگری گفت: با مشاهده تصاویر زیبای کاربران فضاهای مجازی از دریاچه مهارلو متوجه میشویم این دریاچه بدون هیچ امکاناتی مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی زیادی قرار میگیرد، اما با توجه به اینکه هیچ مکانی برای استراحت و هیچ سرگرمی خاصی برای بازدیدکنندگان وجود ندارد این توجه به گرفتن چند عکس و تماشای منظره دریاچه محدود میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان از اتمام عملیات پروژه بهسازی و ایجاد دیوار حائل در جاده دسترسی به دره شیرز از توابع شهرستان کوهدشت خبر داد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان از معرفی شدن استان زنجان به صورت مجازی در نمایشگاه سهبعدی فرهنگی و هنری ایران اسلامی در اندونزی خبر داد.
یک مسئول میراث فرهنگی کشور گفت: کویر قم در نزدیکی پایتخت و در مرکز ایران قرار گرفته است و دارای جاذبههای تاریخی بسیاری مانند کاروانسرای پاسنگان و کاروانسرای دیرگچین است که خود میتواند سفر به منطقه کویر را تکمیل کند.
سرپرست معاونت میراثفرهنگی البرز از کشف دو محوطه باستانی در کرج و منطقه بیلقان جادهچالوس خبر داد و گفت: یکی از اصلیترین دلایل مقاومت ۲۰۰ ساله ایالت طبرستان در برابر حملات اعراب در قرون اولیه اسلامی را همین صعبالعبور بودن منطقه دانست که با ساخت قلعهها و برجهای دیدهبانی و نگهبانی در محورهای مواصلاتی امنیت و اهمیت این گذرگاه طبیعی را دو چندان کرده است.
یک نقاشی قهوه خانه ای باارزش و نگهداری شده در کاخ گلستان در حال مرمت است و در طی این مرمت، کشفی مهم نیز رخ داده است که مربوط به قدمت این نقاشی است. این نقاشی نفیس، تابستان 1400 و پس از مرمت در معرض نمایش عمومی قرار خواهد گرفت.
مساجد در هر کشوری و برای هر ملتی از مهمترین اماکن مذهبی، تاریخی و فرهنگی هستند. سبک و شیوه ساخت مساجد مختلف در سراسر جهان نیز موجب شده این اماکن علاوه بر کارکرد اصلی خود، به جاذبههای خیرهکنندهای از تاریخ و فرهنگ ملل تبدیل شوند.