به گزارش سایت خبری پُرسون، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا هویج و لیموعمانی پس از پخت خورشت به دلیل جذب مواد مضر باید دور انداخته شوند؟، مطرح کرد: هویج سرشار از ویتامین، پتاسیم، فیبر و بتاکاروتن و دیگر ترکیبات آنتی اکسیدانی است.
مطالعات گذشته نقش مفید هویج در کنترل قند و چربی خون را نشان داده اند، همچنین به علت محتوای پتاسیم بالای آن،، هویج می تواند در کنترل فشار خون موثر باشد. از طرفی بتاکاروتن و ترکیبات آنتی اکسیدانی آن می توانند بدن را در برابر سرطان ها محافظت کنند.
پختن هویج باعث از بین رفتن بخشی از ویتامین های آن می شود، اما از طرفی جذب آنتی اکسیدان های آن نسبت به نوع خام افزایش می یابد. همچنین، پختن هویج باعث هضم راحتتر آن می شود و افرادی که مشکلات گوارشی دارند، می توانند از آن استفاده کنند.
لیمو عمانی نیز ترکیب خوبی در طعم دار کردن غذا بوده و استفاده از آن می تواند راهکاری برای کاهش مصرف نمک باشد. این گمان که هویج و لیموعمانی باعث جذب مواد مضر غذا می شوند، صحیح نیست و شواهد علمی قانع کننده در این زمینه وجود ندارد. همچنین، غذاهایی (خورشت ها) که در پخت آنها از هویج و لیموعمانی استفاده می شود، عموما غذاهای سالمی هستند و به نظر نمی آید مواد مضر تهدید کننده سلامت انسان در آنها باشد.
مهمترین نکته ای که در پخت خورشت ها باید مد نظر قرار داده شود، استفاده از روغن گیاهی مایع به جای روغن های جامد گیاهی و حیوانی، و اعتدال در مصرف آن است.
منبع: وبدا