به گزارش سایت خبری پُرسون، از فارس؛ لیلا تاج گردون در نشست خانه فناور محیط زیست فارس در سخنانی به اهمیت خانه فناور محیط زیست اشاره کرد و گفت: این مکان به عنوان بستری برای توسعه فعالیتهای دانشبنیان در حوزه محیط زیست عمل میکند. ما به ایدهها در این عرصه احترام میگذاریم و برای آنها ارزش قائل هستیم. ایدهها و پیشنهادات باید قابلیت اجرایی داشته باشند و به مرحله عمل درآیند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس، در نشست خانه فناور محیط زیست فارس، این مکان را بستری برای توسعه فعالیتهای دانشبنیان در حوزه محیط زیست دانست. وی با تأکید بر اهمیت ایدههای نوآورانه، بر لزوم اجرایی شدن این ایدهها و حرکت به سمت اقدامات عملی تاکید کرد.
وی همکاری و هماندیشی بین نهادهای مختلف را کلید دستیابی به نتایج ملموس در حوزه محیط زیست دانست. وی افزود: با اتکا بر فناوری، میتوانیم به توسعه پایدار محیط زیست و بهبود وضعیت موجود کمک شایانی کنیم.
قاسم نهاوندی در ادامه به برخی از این نقشها اشاره کرد و افزود: مدیریت دادهها و اطلاعات در حوزه محیط زیست یکی از نقش های تاثیر گذار است، فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) به جمعآوری، تحلیل و مدیریت دادههای زیستمحیطی کمک میکند. این دادهها میتوانند به تصمیمگیریهای بهتر و پایدارتر در زمینه حفاظت از محیط زیست منجر شوند.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس همچنین به فناوریهای پاک دراین عرصه اشاره کرد و افزود: توسعه و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی، بادی و زیستتوده میتواند به کاهش آلودگی و وابستگی به سوختهای فسیلی کمک کند. کاهش ضایعات نیز دستاوردی است که از فناوری در حوزه محیط زیست به دست می آید، فناوریهای نوین در فرآیندهای تولید میتوانند به کاهش ضایعات و مصرف منابع کمک کنند. به عنوان مثال، فناوریهای بازیافت و بازچرخانی مواد میتوانند به حفظ منابع طبیعی کمک کنند.
نبی الله مرادی معاون محیط زیست طبیعی محیط زیست فارس نیز به حفاظت از تنوع زیستی در این عرصه اشاره کرد و گفت: استفاده از فناوریهای ژنتیک و بیوتکنولوژی میتواند به حفاظت از گونههای در خطر انقراض و بهبود اکوسیستمها کمک کند.
امین رضا ذوالقدر سرپرست پارک علم و فناوری فارس نیز در این نشست با استقبال از حضور مدیر کل و مسوولان محیط زیست فارس با تاکید بر اجرای تفاهم نامه همکاری بین محیط زیست و خانه فناور فارس اظهار داشت: مدیریت پایدار منابع آب و خاک از جمله دستاوردهای توسعه فناوری در حوزه محیط زیست است، فناوریهای نوین مانند سنسورها و سیستمهای هوشمند میتوانند در مدیریت منابع آب و جلوگیری از هدررفت آن مؤثر باشند.
به گفته ذوالقدر آموزش و آگاهیبخشی دراین عرصه بسیار دارای اهمیت است، فناوریهای دیجیتال میتوانند به افزایش آگاهی عمومی در مورد مسائل زیستمحیطی و تشویق مردم به اتخاذ رفتارهای پایدار کمک کنند. به طور کلی، ترکیب فناوری با رویکردهای مدیریتی مناسب میتواند به ایجاد یک آینده پایدارتر و سالمتر برای محیط زیست کمک کند.
منبع: محیط زیست فارس