ساخت دستگاه برجسته نگار هوشمند همراه ویژه نابینایان

به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، تبلت هوشمند بریل بهترین وسیله کمکی توانبخشی برای نابینایان فارسی زبان در ایران بوده که از مزایای زیادی برخوردار است.
تصویر ساخت دستگاه برجسته نگار هوشمند همراه ویژه نابینایان

به گزارش سایت خبری پُرسون، امیر سرمدی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با اشاره به دستگاه برجسته نگار هوشمند همراه گفت:« تبلت هوشمند بریل ویژه نابینایان بهترین وسیله کمکی توانبخشی برای نابینایان فارسی زبان است. بخش بالایی این دستگاه، کیبورد بریل و بخش پایین دستگاه مانیتور بریل تعبیه شده است که این امکان را به افراد نابینا می‌دهد که منابع مطالعاتی خودشان را به خط بریل و به صورت صوتی مطالعه کنند. ۱۶ نرم‌افزار در این دستگاه طراحی شده است. نرم‌افزار فایل‌خان که این امکان را به افراد نابینا می‌دهد تا به صورت فارسی و انگلیسی نوشته‌های خودشان را تایپ و در فرمت استاندارد ورد ذخیره کنند تا بتوانند از آن پرینت بینایی بگیرند. نرم‌افزار کتاب‌خوان از دیگر نرم افزار‌های این دستگاه بوده که فایل‌هایی با فرمت ایپاپ و HDML را می‌توان خواند.»

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان افزود:« دفتر تلفن، ماشین حساب و دیکشنری ۱۴ زبانه، نرم‌افزار قرآن با ترجمه فارسی و انگلیسی و امکان اتصال به گوشی هوشمند کاربر نابینا از طریق بلوتوث از دیگر قابلیت‌های دستگاه است. در پشت این دستگاه پورت HDMI طراحی شده که این قابلیت را به کاربر نابینا می‌دهد تا بتواند دستگاه را به مانیتور بینایی متصل کند. برای دانش آموزانی که در مدارس تلفیقی مشغول به تحصیل هستند، بتوانند ارتباط ۲ سویه موثری با معلم بینا برقرار کنند. دستگاه برجسته نگار هوشمند همراه نابینایان امکان اتصال به اینترنت را داشته و امکان وبگردی را فراهم می‌کند. کاربران نابینا در سایت‌های اینترنتی می‌توانند با خروجی صوتی و بریل مطالب درخواستی خود را دریافت کنند.»

امیر سرمدی با اشاره به روش مرسوم این دستگاه بیان کرد:« برجسته نگار بریل دیس‌پلی روش مرسومی است که از سال ۷۶ در ایران تولید می‌شود. دریل دیس‌پلی، کیبورد و مانیتور بریل بوده که باید به کامپیوتر متصل می‌شدند تا خروجی بریل بدهند. حال با تولید برجسته نگار هوشمند با وجود سیستم عامل و باتری دیگر نیاز به اتصال کامپیوتر نیست. برجسته نگار هوشمند همراه، برای اولین بار در کشور تولید شده است. نمونه خارجی این دستگاه حدود ۴ هزارو ۶۰۰ دلار است؛ اما قیمت تمام شده آن در ایران ۱۳۰ میلیون تومان است. این دستگاه تنها نمونه‌ای است که پوشش کامل زبان فارسی را دارد. پخش کننده فایل صوتی و تصویری با قابلیت افزایش و کاهش سرعت فایل و امکان بوک مارک گذاری بر روی منابع مطالعاتی نیز وجود دارد. بالغ بر ۷۰۰ دستگاه برجسته نگار هوشمند همراه، فروخته شده است.»

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در پایان تصریح کرد:« برجسته نگار هوشمند همراه، بهترین وسیله کمکی توانبخشی برای نابینایان فارسی زبان، تنها بریل تولید شده در ایران بوده و از مزایای عمده آن نسبت به نمونه‌های خارجی پشتیبانی کامل از زبان فارسی، پشتیبانی فنی در داخل کشور، شناسایی اتوماتیک توسط سیستم عامل، قابلیت تنظیم میزان برجستگی نقاط بریل و قیمت ارزانتر از مشابه‌های خارجی را می‌توان نام برد.»

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

839359

سازمان آگهی های پرسون