به گزارش سایت خبری پرسون، سید حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست علنی صبح امروز (سه شنبه، ۸ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴، به دفاع از لایحه دولت پرداخت و ضمن تشکر از کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ مجلس که با دقت نظر، خیرخواهانه و مشفقانه به کالبدشکافی لایحه اقدام کرده بود، گفت: تعدادی از نمایندگان با سخاوت راهنمایی کرده و تعدادی از نمایندگان نیز نکات ارزنده و آموزندهای را بیان کردند که همه آنها جای احترام و استفاده دارد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به این سوال که آیا لایحه بودجه دولت کمکی به تولید و اشتغال میکند یا خیر، گفت: مالیات همواره مهمترین عامل کمک به تولید بوده که طبق قانون برای اشخاص پایه یعنی شرکتها باید ۲۵ درصد باشد که در لایحه فعلی ۲۰ درصد در نظر گرفته شده است. این لایحه برای مشاغل، کارگران و یک صنف معافیت مالیاتی از حدود ۱۲ میلیون تومان به ۲۴ میلیون تومان افزایش داده است یعنی یک کاسب کوچک به صورت ۱۰۰ درصد معافیت مالیاتی خواهد داشت.
وی با اشاره به دیده شدن و تقویت تسهیلات اشتغال در لایحه بودجه و کمکهای فنی اعتباری عنوان کرد: افزایش سرمایه صندوقهای اشتغال در بخشهای مختلف در این لایحه آمده و در کنار آن بحث بیمه محصولات کشاورزی مورد توجه ویژه بوده است. در این لایحه میزان گندمی که امسال شما آن را ۱۴۳ هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده بودید به ۲۵۰ هزار میلیارد تومان رسید تا تولید این محصول افزایش یابد.
پورمحمدی در ادامه با بیان اینکه بودجه عمرانی در لایحه بودجه به ۵۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده که ۴۰ درصد رشد داشته است، عنوان کرد: مشارکت عمومی و خصوصی در لایحه مورد توجه قرار گرفته و برای کمک به پیمانکارانی که دولت به آنها بدهی دارد، سازوکار جدیدی دیده شده که با پرداخت ۱۰ درصد از سهام و داراییهای دولت تلقی کنند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: حقوق کارمندان و بازنشستگان ضریب ۲۰ درصد افزایش داشته است، شما اصرار دارید قانون جوانی جمعیت رعایت شود اگر شما بگویید نمیخواهید ما این مبلغ را روی حقوق تمامی کارمندان میگذاریم. شما میگویید خانوار عائلهمند هزینه بیشتری دارد باید ضریب افزایش بیشتری داشته باشد. وقتی این موارد را کنار یکدیگر میگذاریم افزایش حقوق به ۲۸ درصد میرسد. بازنشسته مدنظر شما به بیش از ۳۰ درصد میرسد.
وی ادامه داد: تورم سال آینده را ۳۰ درصد مدنظر قرار دادیم، معافیت مالیاتی برای کارمندان که ضعیف هستند را از ۱۲ میلیون تومان به ۲۴ میلیون تومان رساندیم، کارمندان جزو عائله دولت هستند و سعی کردیم این موضوع را رعایت کنیم.
پورمحمدی گفت: من به عنوان کارشناس هستم که بزرگترین لذت من تدوین بهترین لایحه بودجه است. بودجهای که بسته شد در حد علم و توان ما است و بهترین بودجهای است که نوشته شده، پیشنهادات مطرح شده یا به چاپ پول میرسد که حاصل آن تورم است و یا اضافه کردن مالیات است که بر مردم فشار میآورد. این لایحه بودجه تمام توان ما بوده و بهتر از این توان نداریم که لایحهای ارائه کنیم. لایحه بودجه به صورت کامل در اختیار شما نمایندگان است. به شما اطمینان میدهم که هر نوع تعامل لازم با مجلس را انجام میدهیم، اگر برخلاف نظر دولت رأی بدهید نیز به شما اطمینان میدهم که مطیع نظر قانونگذار هستیم و در این موضوع شکی نیست و اهل نق زدن و توئیت زدن نسبت به مجلس نیستم.
وی افزود: در لایحه بودجه سال آینده سعی کردهایم با برگزاری جلسات با حضور مرکز پژوهشها، کارشناسان و کمیسیونهای مرتبط دغدغه نمایندگان مردم را ببینیم، بودجه را شفاف کنیم. دولت به تازگی کار خود را آغاز کرده و تا با مفاهیم آشنا شود زمان میبرد، اما برای احترام به مجلس با توجه به شرایط فعلی به موقع بودجه را تقدیم کردیم. این تجربه را دارم که اگر یک روز لایحه بودجه دیر تقدیم شود در مجلس به ۲ روز تاخیر برخورد میکنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه بودجه را به موقع و شفاف تقدیم مجلس کردیم، گفت: در انظار مردم و شرایط منطقه و جهانی قرار داریم، میدانید چه میزان شرایط کشور حساس است و میتوانید با بودجه پیام آرامش، انسجام و ثبات بدهید و یا اینکه خدایی نکرده پیام نگرانی، تزلزل و تشویش ارسال کنید. میتوانید با تصویب بودجه به منطقه علامت انتظام در قوا و به موقع عمل کردن ارسال کنید. میتوانید در مقابل سد بندی نظام استکبار در برابر نظام جمهوری اسلامی ایران بگویید دولت و مجلس تمام توان خود را برای خدمت به مردم قرار داده اند.
وی افزود: هر چه داشتیم در طبق اخلاص گذاشتیم و از این به بعد نیز در خدمت نمایندگان برای هر نوع تعامل آمادگی داریم.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه در حوزه نفت پیش بینی شده با تأمین مالی یک ۶۰۰ میلیون دلار و یک ۳ میلیارد دلار، مبلغ ۳۵۰ میلیون بشکه در روز تا پایان سال آینده، تولید نفت افزایش پیدا کند، اظهار داشت: آیا لایحه میتوانست به تولید و اشتغال جواب دهد یا خیر؟ تمام تلاش ما این بوده است.
وی در ادامه با اشاره به توجه لایحه بودجه ۱۴۰۴ به قانون برنامه هفتم پیشرفت به پیوستی که در کنار لایحه بودجه ارائه شد اشاره و بیان کرد: تناظر یک به یک احکام برنامه با احکام تبصرههای بودجه را داشتیم. شب گذشته در جلسه کمیسیون تلفیق نیز ۱۶۸ مورد تناظر را اعلام کردیم و میتوان گفت این بودجه، انطباق ۱۰۰ درصدی با برنامه داشته است.
پورمحمدی با تأکید بر اینکه قانون برنامه در حال اجرا است و شورای عالی راهبردی ۲ هفته یک بار در این خصوص تشکیل جلسه داده، عنوان کرد: حدود ۲ هزار حکم از این قانون در آمد و توسط شخص رئیس جمهور به وزرا ابلاغ و سامانهای برای آن در نظر گرفته شد که نمایندگان نیز میتوانند به آن متصل شوند و عملکرد همه دستگاهها در خصوص برنامه هفتم در این سامانه مورد رصد است.
این مقام عالیرتبه اقتصادی دولت چهاردهم با اشاره به انتقاد نمایندگان از بزرگ شدن لایحه بودجه، عنوان کرد: بر اساس قانون برنامه هفتم، اصلاحات ساختاری باید در بودجه انجام میشد که مهمترین بند آن، یکپارچه سازی و شفافیت بودجه و همچنین مشخص بودن منابع و مصارف آن بود که ما نیز حسب تکلیف همین کار را انجام دادیم.
وی با اشاره به تکالیف دولت بر اساس قانون برنامه هفتم، عنوان کرد: بدهیهای دولت باید اوراق بهادارسازی داده شود که ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای آن دیده شد. نمایندگان در حوزه تأمین اجتماعی دغدغه داشتند که هیچگاه در بودجه نمیآمد که برای آن هم ۲۰۰ هزار میلیارد تومان دیدیم. میگویید بودجه بزرگ است میتوانید آن را حذف کنید. ما برای دانش بنیان ردیف قرار دادیم.
پورمحمدی ما ۵۰ همتی که برای همسان سازی حقوق بازنشستگان داشتیم را به ۱۴۰ همت افزایش دادیم، گفت: بزرگترین دغدغه شما پرداخت پاداش بازنشستگان بود که آن را از ۲۲ همت در سال جاری به ۸۶ همت در سال آینده رساندیم که اگر نخواستید میتوانید آن را حذف کنید.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به انتقادات نمایندگان درباره برداشت از صندوق توسعه ملی عنوان کرد: اعتبارات صندوق فقط با استجازه رهبری استفاده میشود که تا پیش از این نیز به اطلاع شما نمیرسید، اما ما امسال آن را به شما اعلام کردیم و از اقدامات خوب دولت و رعایت حقوق مردم و نمایندگان است.
وی اضافه کرد: از سال ۱۳۹۷ تاکنون همواره از مقام معظم رهبری برای برداشت از صندوق اذن گرفته میشد ولی این اذن در میانه سال گرفته میشد که دیگر در استانهای سردسیر امکان کار وجود نداشت و گندمکار نمیتوانست مطالبه خود را وصول کند و تبدیل به اعتراض میشد. گرفتن این استجازه در ابتدای سال برای خدمت به مردم است.
پورمحمدی در ادامه یادآور شد: بودجه تهاتر نفت زیر دید نمایندگان نبود، اما دولت مجلس را مهمترین رکن دموکراسی کشور میداند و بر همین اساس بودجه خود را در منظر مردم قرار میدهد لذا اگر تصور میکنید بودجه بزرگ است، آن را حذف کنید.
منبع: ایلنا